Alweer bijna 2 jaar terug werd je ziek. Je begon te zwalken alsof je te veel op had. Als iemand je tijdens het lopen opeens los liet, viel je de bosjes in. Nooit had ik verwacht dat er zo iets ergs uit zo komen.
2 weken later had je er nog steeds last van, dus je ging naar de dokter. Die kon geen duidelijke aandoening vinden en stuurde je door naar het ziekenhuis. Je kwam thuis met het nieuws dat je een MRI-scan moest maken.
Het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis heb je bezocht. Niemand kon je helpen. Tot het laatste ziekenhuis

De dag van de MRI-scan beloofde je mijn zus dat het GEEN kanker zou zijn en dat het waarschijnlijk gewoon een virus was van niks.

Toen de uitslag. We begonnen zoals iedere normale dag aan het eten. Je zei dat je belangrijk nieuws had. Je had een hersentumor. Een brughoek tumor om precies te zijn. De dokters zeiden dat is goedaardig, dus je vond het minder erg. In ieder geval zo deed je tegen over mij en mijn zus. Ik begon meteen te huilen en mijn zus werd kwaad.

Ze konden er niet veel aan doen en lieten je gewoon een jaar een paar maanden lopen. Ondertussen waren er nog 2 MRI-scan's gemaakt. Eentje viel buiten de foutmarge dus wisten we niet zeker of het groeide, maar op de tweede was duidelijk te zien dat het groeide.

Toen kwam de volgende klap. Je moest bestraald worden. Ik zag mijn wereld nog verder instorten. Hoe goed je het ook probeerde te verbergen ik zag dat je bang was en dat maakte mij ook bang.

Nu, een paar maanden na je bestraling ben je even slecht als voor de bestraling. Het enige verschil is dat je dover bent aan één oor. Nu moeten we maar afwachten tot over 2 jaar. Als het dan nog groeit, moet je geopereerd worden. Ik ben bang dat dat gaat gebeuren.

De brughoektumor is een goedaardige tumor. Dat is een belachelijke naam voor een tumor. Het klinkt positief voor iets wat alles behalve positief is. Als de brughoektumor blijft groeien kan het zelfs dodelijk zijn, dus wat nou goedaardig. Het groeit en hoort er niet, dus is het kanker.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen