Als klein meisje keken we allemaal sprookjes, Pinokkio, Cinderella, Sneeuwitje, Alladin, The lion king en ga zo maar door. Maar het meeste keken we naar de prinsessen sprookjes. Prinsessen die er altijd betoverend mooi uitzagen in zwierige jurken met droomprinsen die hun aanbaden. En allemaal droomden we ervan om die prinses te zijn.


Uit al die prinsessen verhalen had je natuurlijk je favoriet. Ieder meisje had een voorkeur voor een andere prinses. Net als dat ze later allemaal een andere Spice Girl wouden zijn. Als je nu eens je vriendinnen in gedachten neemt, dan kun je haast wel raden welke prinses vroeger hun favoriet was. Het Cinderella meisje is dat niet juist diegene met een mega schoenencollectie waar zelfs Imelda marcos jaloers op zou zijn. De meid die na een wild nachtje stappen wel vaker dan eens een van haar glazen muiltjes verloor? En de Alladin meid oftewel de Yasmine, is zij niet degene die mannen date die ver beneden haar niveau zijn? Neem dan eens het sneeuwwitje meisje die altijd maar omringd is door de mannen, of anders het doornroosje meisje, Het meisje dat de meeste momenten van haar leven alleen of met haar vriendje lui in bed ligt.



En dan heb je nog meisjes zoals ik, De Belle meisjes. Iedere zin van Belle en het beest ken ik nog steeds uit mijn hoofd. Meer schrikbarend is dat mijn leven op de film begint te lijken. Je zou het haast het belle-en-het-beest-syndroom gaan noemen. Voor alle mooie mannen die mijn pad kruisen heb ik geen aandacht. Niet voor hun binnenkant als voor hun buitenkant. Al zou een mooie man me alles kunnen geven waar ieder meisje van droomt, dan nog weet ik diep in mijn hart dat hij niet de juiste voor me is. Nee de aandacht van een belle meisje gaat uit naar ruwe, onbeschofte en arrogante mannen. Mannen die een show opvoeren en waarbij je geduldig en gevoelig moet zijn om door hun harde pantser heen te komen, waarna ze dan eindelijk hun zachte kant laten zien.


Alleen heeft de liefde van Belle een heel andere afloop dan de meeste belle meisjes affaires. Het beest gaf zich gewonnen toen belle eenmaal zijn zachte kant had gezien. De mannen van tegenwoordig, laten we die dan maar de beest mannen noemen, sluiten zich gewoon weer af nadat ze hun zachte kant hebben laten zien. En het ergste van het verhaal is dat dit juist de belle meisjes blijft boeien, die onbereikbare, onverschillige man. En dan kan het sprookje nog wel eens in een griezelverhaal gaan veranderen. Want welke man zit nou te wachten op een vrouw die maar blijft proberen. Juist, geen enkele man. Het belle meisje moet dus oppassen dat ze niet blijft hangen aan die ene man. Want juist van beest mannen zijn er genoeg.



En geef nou toe, ook al kunnen we allemaal nog steeds weg zwijmelen bij al die prinsessenfilms, we weten ondertussen ook wel dat ze verouderd zijn. En zou jij opgesloten willen zitten in een hoge toren alleen om je droomprins te krijgen? Of dat je 7 mannen moet laten staan voor die ene prins? Zou je trouwen met die zwerver? Nee, dat doe je niet want alleen de stank van een zwerver deed je al weglopen, dus de kans dat je er verliefd op wordt is wel heel klein. En vergeet niet dat doornroosje de enige was die 100 jaar kon slapen zonder er maar een dag ouder uit te zien. Zou je al je schoenen kwijt willen raken voor die ene man? Nee, Dames het wordt tijd dat we realiseren dat we allemaal al prinsessen zijn en we alleen ons eigen sprookje nog moeten leven !!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen