Wie ben jij in de Franse Revolutie?

Kies een partij in de Franse Revolutie en probeer de quiz te maken vanuit die partij. Kun je je goed inleven en scoor je 100%?

Mogelijke uitkomsten

Napoleon (55 x uitgekomen)

Je bent een echte verlicht despoot. Het moet duidelijk zijn dat jij de baas bent; onder jou kan voor jouw part gelijkheid heersen tussen de standen. Je bent dol op oorlogvoeren en doet dat het liefst met een professioneel en trouw leger. Tegenstand druk je keihard de kop in.

Robespierre (28 x uitgekomen)

De revolutie gaat jou niet snel genoeg. De koning moet dood, de revolutie moet verdedigd. Iedereen moet meedoen, voor volk en vaderland! Egalité (voor iedereen! ook de armste mensen), liberté, fraternité... ou la mort.

Lodewijk XVI (15 x uitgekomen)

Jij bent de baas, immers God heeft jou bekleed met absolute macht. De adel en geestelijkheid houd je graag te vriend. Alleen onder dreiging en gebruik van geweld, ben je bereid om iets van je macht af te staan.

Brissot (96 x uitgekomen)

Je bent leider van de Girondijnen en dus een gematigde revolutionair. Van jou moet Frankrijk een grondwet krijgen en een constitutionele monarchie worden. De ideeën van de Verlichting wil je invoeren, zowel in Frankrijk als in het buitenland. Verder houd je niet van het gebruik van geweld maar houd je juist van rechtmatigheid. Voor de arme burgers is in jouw staatsbestel geen plaats: het gaat je vooral om gelijkheid van de bourgeoisie.

Statistieken

Statistieken

Reageer (6)

  • Duendes

    Brissot :Y)

    6 jaar geleden
  • Zoldyck

    Wat een goede, originele quiz!

    7 jaar geleden
  • Marisha

    Napoleon
    Leuke quiz + kudoo!

    7 jaar geleden
  • Scandal

    Brissot =)

    Leuke quiz! Krijgt een 10 =)

    9 jaar geleden
  • Lord_Bolten

    lol, ik ben Napoleon xD

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?