Seven minutes in heaven w/ Mindmaze

Dit is een quiz in aanvulling op mijn verhaal secrets of a lying girl. De populaire rockband Mindmaze bestaat uit vijf jongens: Jonathan, Thomas, Ray, William en Illis. Thomas geeft een feest om het nieuwe album te vieren en heeft een vriendin uitgenodigd, die toevallig ook jouw beste vriendin is.
Het is bijna acht uur 's avonds en plotseling gaat de telefoon. Je schrikt je een ongeluk en neemt op: "Hallo?"
"Hey [naam], heb je zin in een feestje?", vraagt je vriendin lachend. Verbaasd antwoordde je: "Nu nog? Best, waar?"
"Lodewijkstraat 18. Tot zo!", ze hing op. Blij kleed je je om en stapt op de fiets. Gelukkig is die straat niet erg ver weg. Als je de straat inrijd, heb je het gevoel dat je het eerder hebt gezien. Aarzelend bel je aan. Een lange jongen met zwart haar doet open: "Oh, jij bent vast [naam]? Kom binnen."
Je loopt achter de jongen aan naar de woonkamer en ziet daar je vriendin zitten. Ze zwaait enthousiast en je ploft naast haar neer op de bank. Er zaten nog vier andere jongens in de kamer, die je vaag ergens van kent. Als je vriendin je dan vertelt dat het Mindmaze is, en dat ze van plan waren 7 minutes in heaven te spelen, word je een beetje zenuwachtig. Een van de jognens kijkt je echter heel relaxed aan en je hart gaat sneller kloppen. Jij en je vriendin worden even de gang op gestuurd, en als jullie terugkomen liggen er vijf voorwerpen op de grond voor de bank. Je vriendin grijnst: "Jij eerst."

Mogelijke uitkomsten

Illis - weird (3 x uitgekomen)

Je pakt de mini schroevendraaier op en lacht: "Wie loopt hier altijd mee rond?"
Je ziet de jongen die de deur open had gedaan licht blozen: "Ik ben goed in dingen slopen."
De jongen stond op en trok je overeind. Hij was Illis, toch? De zanger? Je glimlacht verlegen en hij veegt zijn lange haar uit zijn ogen: "Kom op dan maar."
Jonathan opent de kast, en net voor hij hem dichtduwt, zie je Thomas' bezorgde blik. Toen werd het donker en je voelde de spanning in de lucht. Je kon nog net Illis' gestalte onderscheiden. Hij stond met zijn armen over elkaar geslagen naar je te kijken en zuchtte: "Sorry, ik had nooit mee moeten doen. Ik kan dit niet."
"Heb je al een vriendin?", vroeg je glimlachend. Illis schudde zijn hoofd: "Het is alleen...het is ingewikkeld."
Nieuwsgierig doe je een paar stappen dichterbij. Illis wendt zijn hoofd en staart naar het plafond.
"Ligt het aan mij?", vroeg je dan aarzelend. Illis keek je geschrokken aan: "Nee, nee! Niet aan jou."
"Is dit de reden dat Thomas zo bezorgd keek?", vraag je dan, een beetje teleurgesteld. Illis grijnsde: "Deed hij dat?"
"Ja...", dan begint er iets bij je te dagen: "Jullie hebben iets met elkaar!"
"Wat?! Nee!", antwoordde Illis geschokt: "Zo is het niet."
Je plaagt hem nog een paar minuten en wordt steeds zekerder van je zaak. Als de zeven minuten voorbij zijn, lopen je lachend terug naar je plaats, terwijl Illis met een quasi-gekwelde blik naar je staarde.

Jonathan - enthousiast (11 x uitgekomen)

Je pakt de houten ster op en bekijkt hem goed: "Wauw. Wie?"
Ray grijnsde en sloeg Jonathan op zijn schouder: "Veel plezier."
Thomas begeleidde ons naar de kast en sloot ons op. Jonathan lachte: "Daar zitten we dan.", hij stond redelijk dichtbij en je voelde zijn zachte adem langs je wang strijken. Je kijkt op en knikt. Hij grinnikte en kwam wat dichterbij. Je stond in een hoek en kon geen kant op, maar dat maakt jou niets uit. Jonathan was degene die zo ontspannen had geglimlacht. Hij kwam nog dichterbij en je hart bonsde zo hard dat de anderen het wel moesten kunnen horen. Toen raakten zijn lippen de jouwe en een schok ging door je heen. Voorzichtig sloeg je je armen om zijn nek en hij lachte zacht. Het geluid deed je hart een paar slagen overslaan en veel te snel werde r aan de andere kant geklopt: "Is het veilig de deur open te doen?", vroeg je vriendin, en trok zonder op antwoord te wachten de kast open. De anderen grijnsden om je knalrode hoofd en Jonathan's grijns. Hij fluisterde: "Blijf na het feest nog even, goed?"

Thomas - awkward (13 x uitgekomen)

Kwaad pakte je je paspoort op: "Waar komt dit vandaan?!"
"Sorry, ik had hem even geleend.", antwoordde de jongen die net zo relaxed lachte, Thomas, en je woede verdween als sneeuw voor de zon. Hij stond op en wenkte je mee. Je vriendin en de jongens keken jou na, maar Illis' blik was op Thomas gericht. Toen hij doorhad dat je naar hem keek, wendde hij blozend zijn blik af. Toen was de deur dicht en kon je aan niets anders denken dan de jongen die zo vlak naast je stond. Hij legde zacht zijn armen om je heen en fluisterde: "Er is niet veel meer dat ik kan doen dan dit, het spijt me."
"Een vriendin?"
"Ja...zoiets.", hij zuchtte diep en je keek hem verbaasd aan. Hij haalde zijn schouders op: "Irritant gevoelige situatie. We mogen niet samen gezien worden op straat."
Langzaam knikte je en dacht aan Illis' blik. Het kon toch niet...
"Hoe heet ze?", vroeg je bedachtzaam. Thomas schudde zijn hoofd: "Ga ik niet vertellen. Als dat uitlekt..."
"Ik zou het nooit vertellen! Echt niet!", riep je, en sloeg toen je hand voor je mond. Buiten werd gegniffeld en Thomas grinnikte: "Goed dan...ze heet Iris."
"Woont ze hier in de buurt?", vroeg je door. Hij maakte een afwegend gebaar: "Niet echt, maar ook weer niet te ver weg. Ik kan er binnen een kwartier zijn."
In stilte bleven we zo staan. Toen trok Ray de deur open en leek verbaasd te zijn ons zo ver uit elkaar te zien: "Niet gebeurd?"
"Meer dan jij wil geloven.", antwoordde Thomas mysterieus en met een knipoog jouw kant op.

William - sweet (8 x uitgekomen)

Je pakte de drumstokken op en keek verwachtingsvol de kring rond. De jongen met het blond haar, William, stond op en pakte ze van je aan: "Dank je. Kom maar mee."
Illis deed grijnzend de kast dicht en riep: "Hou haar heel, William!"
Een beetje bang keek je de jongen naast je aan. Hij lachte: "Rustig maar, ik de niets ergs.", en hij duwde je tegen de achterwand. Hij zette zijn handen naast je hoofd en keek je nieuwsgierig aan. Je keek rustig terug en knipperde nauwelijks. Zijn ogen leken recht in je ziel te kijken en hij glimlachte lief. Toen boog hij zich voorover en duwde zijn lippen licht op de jouwe. Je sloeg je armen om zijn nek en trok hem dichterbij. Hij ging er tot je opluchting op in en tilde je half op. Hij grijnsde ondeugend en duwde de kastdeur met zijn voet open.
"Wat-", begon Jonathan, maar William pakte je hand en trok je mee naar boven.

Ray - relaxed (6 x uitgekomen)

De paarse walnoot trok je aandacht en je pakte hem op. Ray glimlachte half en trok je overeind. Hij maakte een uitermate ontspannen indruk, maar zijn blik vertelde je iets anders. De deur was nauwelijks dicht of hij had je al tegen de muur gezet. Hij was degene die net zo lief geglimlacht had! Je hart begon overuren te slaan en je bloosde. Gelukkig was het niet te zien in het donker, dacht je. Ray knikte in zichzelf alsof hij het had gehoord. Je lachte zacht en pakte zijn kraag vast om hem naar je toe te trekken. Zijn tong schoot snel langs je lippen en dwaalde langs je tanden. Toen volgde een snelle reeks kusjes langs je kaak en oor. Je kon een grinnik niet onderdrukken en Ray lachte met je mee. Toen hield hij plotseling op en keek je aan. Verbaasd keek je terug en vroeg wat er aan de hand was. Hij beet op zijn lip: "Ik moet je alleen wat zeggen: ik denk...dat ik van je hou."
Je grinnikte opgelucht: "Dan is het ten minste niet van een kant."
Toen werd de deur open gegooid en jullie knipperden tegen het felle licht. Jullie handen lieten elkaar niet meer los die avond.

Statistieken

Statistieken

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?