tips voor een stedentrip

Misschien ga jij binnenkort wel een weekendje weg naar een leuke stad. Dan heb je zeker iets aan deze tips (Die ik zelf heb toegepast het afgelopen weekend toen ik met een vriendin naar Berlijn ging :p)

  1. De reis en je bagage


    bron: i.pinimg.com

    Hoe kom je van je huis naar je vakantie bestemming? Het is heel erg handig om te weten hoe je gaat reizen, omdat je daaraan je koffer kan aanpassen. (Natuurlijk is het ook handig om te weten hoe je reist zodat je weet waar je naartoe moet) Wanneer je met het vliegtuig gaat let dan goed op de afmetingen en het gewicht van je koffer. Wanneer je met de auto of trein gaat hoef je hier niet zo op te letten. Wanneer je met de trein gaat is het handig om een koffer met wieltjes of een rugzak mee te nemen, omdat de kans groot is dat je moet overstappen en zo. Wanneer je met de auto gaat kan je al je spullen in principe in een boodschappentas stoppen. :P kijk wel van tevoren hoe groot de auto is en met hoeveel man je in de auto zit zodat je niet als nog een te grote tas mee neemt waardoor het misschien niet past.

  2. je hotel/hostel


    bron: i.pinimg.com

    Wanneer je zelf een hotel/hostel regelt zijn er een paar dingen waar je aan moet denken. Als eerste is er natuurlijk de prijs. Bedenk van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven en kijk ook hoeveel geld je medereizigers willen uitgeven zo kan je gericht opzoek gaan naar een hotel of hostel. Denk eraan dat hotel prijzen vaak per kamer zijn. (Als je met twee personen gaat kan je dus de prijs per nacht door tweeën delen.) Bij een hostel betaal je vaak voor een bed in plaats van een kamer. De vuistregel is dat een hotel meestal duurder is dan een hotel en hoe verder je van de binnenstad verwijdert bent, hoe goedkoper. Bedenk je wel dat een goedkoper hotel/hostel soms niet de goedkoopste optie is. Wanneer je een hotel/hostel hebt dat ver buiten de binnenstad ligt moet je extra geld aan openbaar vervoer uitgeven enz. Een kamer/appartement huren via Airbnbn (Of een zelfde soort service) is vaak goedkoper dan een hotel/hostel, maar let dan wel op hoeveel borg je moet betalen. Dit geld krijg je terug na je vakantie, maar als je 500 euro borg moet betalen is dat wel vervelend.

    Let ook goed op de buurt waar je hotel ligt. Spreek van tevoren af in wat voor buurt jullie willen slapen. Wil je midden in de binnenstad zitten, een rustige buurt of in de buurt van leuke restaurantjes en barretjes? Als je dit weet kan je op internet opzoeken wat de meest geschikte wijk voor jou is en nog preciezer opzoek gaan naar een hotel/hostel.

  3. bezienswaardigheden


    bron: i.pinimg.com

    Alle grote steden hebben meer dan genoeg bezienswaardigheden. Het jammere is dat deze vaak niet allemaal op loopafstand van elkaar liggen. Wanneer je voor het eerst naar een stad gaat is het handig om een ticket te kopen voor een hop-on-hop-off bus. Deze rijd ieder half uur langs alle bezienswaardigheden zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je verdwaald. Op zo'n bussen vertellen ze vaak ook achtergrond informatie over de verschillende bezienswaardigheden. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je verdwaald met het openbaar vervoer. Ook al is de hop-on-hop-off bus vaak wel iets duurder, ik vind het wel waard. Wanneer je al vaker in een stad bent geweest en de weg/stad een beetje kent is het handiger om gewoon met het openbaar vervoer te gaan.

    Het is handig om van tevoren te kijken waar je naartoe wilt gaan. Een, omdat je dan een betere planning kan maken en twee, omdat je dan van tevoren al eventueel kaartjes kan kopen. Veel toeristische bezienswaardigheden hebben ellenlange wachtrijen voor eerst een kaartje te kopen waarna je daarna nog in een eindeloze rij moet wachten om binnen te komen. Wanneer je van tevoren al een kaartje gekocht hebt hoef je niet meer in de eerste rij te staan. Ga naar de toeristische bezienswaardigheden op een vreemd tijdstip, zoals vroeg in de ochtend, laat in de middag of rond etenstijd. De kans dat de wachtrij dan korter is is groot. Voor veel overheids gerelateerde bezienswaardigheden moet je je van tevoren ook al vaak aanmelden en kan je niet zomaar binnen komen waardoor je van tevoren kaartjes moet bestellen.

    Kijk ook altijd even op trip advisor of Yelp om te kijken wat andere mensen van de bezienswaardigheden vonden. Zo krijg je een beter beeld over wat je kan verwachten en kan je van tevoren beslissen of je het waard vind om (soms) uren in de rij voor iets te staan. Restaurants en cafe's kan je hier meestal ook op terugvinden.

  4. handtas


    bron: i.pinimg.com

    Wanneer je op vakantie gaat kan je nooit al je kleding en spullen meenemen, dus denk goed na over de spullen die je wel mee neemt. Zelf had ik bijvoorbeeld twee handtassen bij mee, een grotere en een kleinere. In de grotere kon ik al mijn spullen gemakkelijk kwijt zoals mijn beurs, zonnebril, flesje drinken, paraplu ext. In mijn kleinere hantas paste mijn beurs en ngo een paar andere kleine dingetjes. Zo kan je van tas afwisselen aan de hand van je bezigheden. Ga je de hele dag rondlopen en heb je nog niet echt een planning? Dan is een iets grotere tas handig omdat je iets meer spullen kan meenemen. Ga je 's avonds wat eten en daarna nog uit? Dan is een kleinere tas juist handig omdat je anders met onnodig veel spullen aan het slepen bent.

  5. schoenen


    bron: i.pinimg.com

    Hoe veel je tijdens een stedentrip ook met een bus of het openbaar vervoer kan doen, je zal hoogstwaarschijnlijk meer lopen en wandelen dan dat je gewend bent. Het is dus belangrijk dat je goede schoenen mee neemt. Neem gaan nieuwe schoenen mee die je nog moet inlopen, of schoenen die niet helemaal lekker zitten. Je kan natuurlijk altijd een paar hakken meenemen, maar bedenk je dat als je de eerste dag een blaar krijgt, je daar de rest van de dagen ook mee moet rondlopen. Het handigst is om lekker zittende sneakers met een goed verend voetbed mee te nemen of zo. Neem ook verschillende schoenen mee zodat je kan afwisselen. Bij iedere schoen zitten de drukpunten ergens anders en gaan je voeten niet op een bepaald punt pijn doen. Neem ook altijd een paar badslippers mee! Je weet nooit hoe vies of schoon de douche van je hotel/hostel zal zijn en het zou verschrikkelijk zijn als je op een leuk stedentripje je een voetschimmel mee naar huis neemt als souvenir.

  6. Kleding


    bron: i.pinimg.com

    Zoals ik eerder al zij, je kan nooit al je kleren mee nemen op vakantie. Het is dus belangrijk dat je goed uit zoekt wat je kan meenemen. Bedenk van tevoren setjes die je kan aandoen en dingen die gemakkelijk te combineren zijn met elkaar. Kijk van tevoren ook wat het weer zal doen maar berijd je voor dat alles kan gebeuren dus neem veel verschillende dingen mee. Laagjes zijn altijd je beste vriend. Wanneer je een shirt en een vestje aan hebt kan je het vestje altijd uit doen als het te warm is of hem aan doen als het te koud is.

  7. electronica


    bron: i.pinimg.com

    Het is belangrijk om van al je electronica je opladers mee te nemen. Wanneer je een camera mee neemt, vergeet daar dan geen extra batterij of oplader voor, net zoals al je andere producten. Zoek van tevoren wel even op of ze op jouw vakantie bestemming dezelfde soort stopcontacten hebben. Hoe vervelend is het als je je stijltang mee neemt en hem vervolgens niet kan gebruiken omdat je hem niet in het stopcontact kan steken? Wanneer ze op jouw vakantie bestemming andere stopcontacten hebben kan je een koppelstuk kopen. Zo kan je toch al je electronica opladen!

  8. kaart


    bron: i.pinimg.com

    Tegenwoordig is het verplicht dat je binnen heel Europa je internet kan gebruiken, toch is het handig om ook een kaart te hebben. Deze kan je vaak gratis krijgen bij de balie van je hotel/hostel. Op dit soort kaarten staan alle bezienswaardigheden goed aangegeven waardoor je die niet hoeft te zoeken. Ook al heb je overal internet, het kan zijn dat je gewoon geen verbinding hebt, op dat moment is het heel handig om ook een kaart bij je te hebben. Persoonlijk vind ik een kaart vaak ook net wat overzichtelijker dan google maps of zo. Maar wanneer je snel een route moet vinden is het juist handig om een kaart app op je telefoon te gebruiken. Een kaart ziet er misschien een beetje kneuzerig uit, het is handig om heb bij je te hebben voor het geval dat.

  9. taal


    bron: i.pinimg.com

    Tegenwoordig komt je in veel landen al een heel eind als je een goed woordje engels spreekt. Toch zal het je verbazen hoe weinig mensen goed engels kunnen spreken. Het is handig als je je in ieder geval een beetje verstaanbaar kan maken in de taal van het land waar je bent. Natuurlijk hoef je niet vlekkeloos te kunnen spreken in die desbetreffende taal, maar het is handig als je een paar standaard zinnen weet waarvan je zeker weet dat je ze zal gebruiken zoals de weg vragen, vragen waar het toilet is ect.

  10. ontbijt


    bron: i.pinimg.com

    Bij de meeste hotels heb je de optie om een ontbijt er bij te pakken. Ik vind dit gewoon zonde van het geld. Je moet al snel tien tot vijftien euro extra per nacht betalen voor het ontbijt. In de stad zelf kan je vaak goedkoper en gezelliger ontbijten. Heb je een drukke dag gepland, koop dan een broodje bij de bakker of een Starbucks of zo. Heb je iets meer tijd, zoek een gezellig uitziend restaurantje uit.

Reageer (4)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen