when the love fly in the sky, everybody wanna say the true.

Als Yana de wc uit loopt, volg ik haar zwijgend naar een tafeltje in de kantine. Ze wilt beginnen over Bloody Mary, maar als ze ziet dat mijn ogen verschieten naar angst houdt ze haar mond. Ik sta op, pak mijn boterhammen uit mijn tas en gooi ze in de prullenbak. ‘Rose, wat doe je?!’ vraagt ze verbaasd. Ik haal mijn schouders op en mompel dat ik geen honger heb. Ze accepteert het, ze weet namelijk niet dat ik altijd mijn eten weggooi. De schoolbel gaat, en we strompelen naar ons lokaal. Biologie, fijn, daar heb ik net geen zin in.
Na school fiets ik zo snel mogelijk naar huis. Ik moet rust. Angstig kijk ik om me heen. Ik wil nooit meer dat beeld zien. Nooit meer dat meisje. Ik hoor iemand achter me roepen, waardoor ik schrik. Misschien is zij het wel weer! Ik begin nog harder te fietsen. Mijn mobiel trilt. Ik wil niet kijken, straks heb ik weer een sms’je van Bloody Mary! Mijn nieuwsgierigheid wint het..

1 nieuw bericht – Danny – 15:13
Ga eens wat langzamer fietsen joh :p
Ik zucht opgelucht en ga langzamer fietsen. Danny komt aangefietst, hij is een jongen uit mijn klas. ‘Hé, wat is er met jou aan de hand de laatste tijd?’ vraagt hij verbaasd. Ik haal mijn schouders op en leun met mijn armen op mijn stuur. ‘Vermoeidheid.’ lieg ik. Hij lacht. ‘En dat maak je mij wijs? Als je moe bent ga je niet zo hard fietsen, lieve schat.’
‘Bloody Mary.’ mompel ik dan. Hij begint nog harder te lachen. ‘Heb je een film van haar gezien, ofzo?’ Ik knik snel van ja.
Het is even stil. ‘Ga je iemand een valentijnskaart sturen?’ vraagt hij dan. Ik schrik. Shit, het is alweer bijna Valentijnsdag! Ik antwoord snel van nee en vraag of hij dat wel gaat doen. Hij haalt zijn schouders op. ‘Ik weet niet.’
Ineens rommelt mijn buik hard. ‘Wow, heb je honger?’ vraagt hij met grote ogen.
‘Nee, mijn maag is nogal van stuur vandaag.’ lieg ik. Goed gezegd, meid.
Ik glimlach. Yes, ze praat eindelijk weer tegen me!
‘uh..’ begint Danny. Ik kijk hem vragend aan. ‘B…ben je afgevallen?’ vraagt hij stotterend. Ik wil ineens heel hard lachen, maar ik hou me in. ‘Geen idee.’ lieg ik. Vind je het geen tijd om weer eens te wegen? Ik knik.
Danny kijkt even raar op. ‘Waarom knik je?’
‘Last van mijn nek.’ lieg ik weer. Slechte smoes. Hele slechte smoes.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen