Thuis gekomen zie ik dat mijn moeder eten aan het koken is. ‘He, mam. Wat gaan we eten?’ vraag ik. ‘Spinazie, lekker hé.’ antwoord mijn moeder vrolijk. Ik knik afwezig. ‘Heb je je huiswerk al af?’ Shit, mijn huiswerk. Ik schud mijn hoofd. ‘Nee, ik zal nu wel even verder gaan.’ mompel ik, en ik ren naar boven. Ik ga weer aan mijn bureau zitten en ga verder met Frans leren. Ineens trilt mijn mobiel, een sms’je! Ik pak snel mijn mobiel.

1 nieuw bericht – Onbekend - 17:46
Wat was dat net in het bos?

Ik schrik, heeft iemand het gezien? En wie is die onbekende afzender? Mijn hart begint sneller te kloppen, terwijl ik weer een harde steek voel. Ik besluit het te negeren en probeer me weer te concentreren op mijn huiswerk, maar het lukt niet. Er zijn teveel gedachtes in mijn hoofd, die deze keer niet onderbroken worden door Ana. Gelukkig maar.
Ik pak mijn laptop uit de kast en zet het neer op mijn bureau. Ik leg mijn huiswerk aan de kant: het heeft toch geen zin om te leren, ik kan me niet concentreren. Ik start MSN op, er verschijnt een gesprek.

Bloody Mary zegt:
Is je mobiel stukgevallen terwijl je daar viel in het bos, ofzo?

Ik schrik, wie is dat? Bloody Mary? Dat is toch alleen maar uit films?!
Ik denk even na, en wordt gestoord uit mijn gedachtes:

Bloody Mary zegt:
Waarom reageer je niet? Alweer een hartaanval?

Een hartaanval? Heb ik een hartaanval gehad?! Dit moet een nachtmerrie zijn.

ROSE zegt:
Wie ben jij? Hoe weet jij hiervan?

Bloody Mary zegt:
Voor jou een vraag, voor mij een weet.

ROSE zegt:
Heel grappig, kan je me vertellen wie je bent, alsjeblieft?

Bloody Mary zegt:
Daar kom je vanzelf wel achter.

Ineens springt het scherm op zwart. Shit, mijn laptop is uitgevallen!
‘Rose, eten!’ roept mijn moeder van beneden. Ik zucht en loop met tegenzin naar beneden. Tijdens het eten krijg ik weer een sms’je. Stiekem, zonder dat mijn ouders het zien, kijk ik op mijn mobiel.

1 nieuw bericht – Onbekend – 18:17
Schat, eet je eten eens goed op. Ik ben overal en nergens, ik kijk naar je.

Angstig doe ik mijn mobiel in mijn zak, en ik neem een hap van mijn spinazie. Alles wat ik binnen krijg wil ik er het liefst uitspugen, maar er letten nu echt te veel mensen op..
Wie is die Bloody Mary? Wie kan er nu naar me kijken, dat kan toch niet? Ik kijk snel uit het raam, maar er staat niemand.
‘Mam, ik heb geen honger meer..’

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen