Ik keek Percy geschrokken aan. “Maar, maar dat? Dat kan ?? toch niet!?” zei ik paniekerig, het kwam als een schok aan, ook al wist ik het al, maar ik was het nooit zeker, maar nu?
Percy trok aan me arm en we liepen achter Chiron aan, naar een huisje waar vast Chiron over nachte.
“Ga zitten” zei Chiron vriendelijk en ik en percy gingen zitten. “Zo zo, heeft mijn lieftallige Zeus een kind?” hoorde ik een zware stem zeggen. Ik keek verbaasd om me heen en zag een dikke blond harige vent ons kant op komen, de bliksem en donder sloeg hard in en ik schrok er van. “Ach meid bang voor wat storm? Je bent er van gemaakt” zei de man sarcastisch en ging op de stoel naast Chiron zitten, de stoel leek miniscuul naast zijn vette big ass. Ik trok een vies gezicht en keek Chiron vragend aan. “Dus het is waar, nu hebben we 2 kinderen van grote goden” zei Chiron en keek om hoog. “Ik denk dat Poseidon, dit hard gaat inwrijven bij Zeus en dat Hades kwaad gaat worden “ zei hij en keek de dikke man aan. “Ja, wat kan ik er aan doen, nu heb ik een neefje EN een nichtje” zei hij en keek ons verveeld aan, ow dat kon me zo kwaad maken, mannen die verveeld naar me kijken.
Ik keek hem kwaad aan, en hij begon te lachen, en toverde uit het niets een glas wijn en dronk het op, zijn dikke vette lippen smakten en kwijlden aan het glas. Ik keek hem walgend aan.
“Ik vind dat we dit moeten bespreken” zei Chiron en keek naar mij. “Hoebedoel je?” zei ik.
“Nou, ik ga naar Olympus en jij gaat gewoon verder met je leven” zei Chiron en keek me aan met een vriendelijke blik. “ U gaat naar mijn vader die ik 16 to 17 jaar niet heb gezien en ik ga gewoon verder met mijn leven? Bent u niet goed wijs ofso! Ik wil hem ook wel is ontmoeten heb nog heel wat dingen met hem te bespreken met die kwal!” zei ik kwaad en stampte met mijn vuist op tafel.
“Ik denk niet dat dat mogelijk is liefje” zei de vette man en grinnikte.
“Jij bepaald niks” zei ik arogant.
Ik hoorde wat gerommel in de lucht en toen sloeg er een keiharde bliksem in, de zee waar HB heuvel aan ligt creeerde hoge golven en er kwam een mega tsunami, de openhaard brande van zelf aan en er kwam een enorm vuurbal te voorschijn.
“Oke wat gebeurd er nu!” zei ik met een hoog stemmetje en hield Percy ze arm vast.
“Rustig Stormy” zei hij en hield me stevig vast. De kinderen van HalfBloed heuvel stonden buiten om Chirons huis heen en keken verbaasd om hun heen.
‘oh meneer word boos omdat ik een zoon heb ! maar kijk naar je zelf Zeus je hebt een dochter! Dit is wel de 2e keer dat je de grens over gaat!! En dan wil je mij beschuldigen van dingen” “Ach houd toch je kop, hoe moest ik het weten dat ze het zou overleven?!” “Houd allebei jullie koppen jullie imbicielen dat jullie zijn ! volgens mij ben ik de enigste die de wet niet heeft verbroken”
Ik hoorde 3 mannen tegen elkaar schreeuwen en elkaar uit lachen, ik keek ze alle 3 aan en wist niet wat ik zag. “OMG “ fluisterde ik en keek ze paniekerig aan, de standbeelden die ik altijd in een museum had gezien bij de griekse afdeling waren nu tot leven gekomen, want voor me stond Hades god van de onderwereld, Poseidon god van water en mijn eigen vader Zeus god van de hemel.
De 3 mannen keken ons hoog achtend aan en ik voelde een opgelaten energie tussen mijn vader en ik. Ik durfde hem niet echt aan te kijken maar bedacht me toen dat hij juist de gene moest zijn die mij niet moest durven aan te kijken, want hij was de gene die mij in de steek had gelaten hij had me geen 1 keer in die 16 jaar bezocht! Ik keek hem kwaad aan en voelde me boos worden.
“Zo jij bent dus mijn nieuwe nichtje” zei Poseidon en keek me met een glimlach aan en glimlachte nog naar Percy en zijn glimlach werd nog beter toen hij Percy’s hand in de mijne zag.
Mijn vader daar aan tegen, kreeg een kwaade blik toen hij mij en Percy zo zag.
“Dat sta ik dus echt niet toe “ zei hij en keek kwaad naar Percy.
“Hoezo niet? “ zei ik licht geirriteerd. “Graag met een normale toon Stormy “ zei hij.
“Hoezo? Wie denk je wel niet dat je bent? “ “ Hoe durf je zo tegen een god te praten en tegen je vader jonge dame!” zei hij en het begon te onweren. “ Mijn vader? Haa! Jij zeker, weetje wat ik voor me zie een hopeloos oude vent die een beetje de god uit hangt en zegt dat hij mijn vader is, maar hij is me geen een keer komen op zoeken, noem je dat nog een vader?” zei ik kwaad en nu begon het te bliksemen, en ik liep kwaad het huisje uit.

Zeus Pov :
“Zo die durft, en dat soort lef mag ik wel Zeus” zei Hades grinnikend.
Hij liep naar de openhaard en stapte erin en veranderde in vuur, Poseidon keek me aan en knikte me toe en liep samen met Percy weg.
Een dochter hebben is het allerlastigste van de hele wereld dacht ik.
Ik liep naar buiten en iedereen knielde meteen voor me neer, ik besteedde er geen aandacht aan en zocht met mijn ogen het hele veld af waar mijn dochterje kon wezen. Ik zag haar rennen, ze rende een hoge heuvel op. Ik zuchtte en rende achter haar aan, ik liet de wind achter me aan komen en zorgde er voor dat ik nu zweefde en precies voor haar landde.
Ze keek verschrikt op en zag haar kwaad kijken.
“Ga weg je bent mijn vader niet” zei ze op een giftige en gemene toon. Ik schrok van wat ze zei, en ik kon het niet laten, na 16 jaar kon ik eindelijk mijn dochter van dichtbij bekijken en zei mij, ik voelde de tranen op komen, maar een god huilde niet om 1 van zijn kinderen, maar toch zei was anders, dit is de eerste kind waar ik volgens mij echt een band mee ga krijgen, en die zo veel op me lijkt met alles, haar koppigheid haar uitstraling en nog het beste haar oogkleur veranderen wanneer ze boos is of verdrietig, net als mij. Ze keek me met haar heldere blauwe ogen aan, en er rolde een glinsterende traan over haar wang. Ik kon het niet aanzien en voor het eerst, knuffelde ik 1 van mijn kinderen.
Het voelde fijn en goed te gelijkertijd, ik begon te huilen, wat raar ik wist niet dat ik dat kon dacht ik.
Alle dieren op de heuvel keken mee en stonden om ons heen, ze zongen en huilden tegelijkertijd.
Ik liet de zon schijnen, want dit is 1 van mijn mooiste dag, de hereniging met mijn prachte dochter.

Reageer (8)

  • Dangerousz

    NEXT :D

    1 decennium geleden
  • Escritura

    Mooi!! eindelijk een goed percy jackson verhaal xD snel verder!!!

    1 decennium geleden
  • Deathbed

    Wauw!

    1 decennium geleden
  • Sobel

    Wow, mooi,
    maar wie is die dikke vent nu?
    Ik kan daar even niet volgen ...
    Snel verder<3

    1 decennium geleden
  • Awrighter

    omg verder jij

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen