Naam:
Mason Hoover

Leeftijd:
18 (sinds oktober)

Karakter:
Op het eerste gezicht lijkt Mason heel nors, afstandelijk en soms ook wel flink bot. Dit komt doordat hij eigenlijk nooit een vaste thuisbasis heeft gehad en heeft geleerd altijd voor zichzelf te zorgen. Hij heeft enorme trust issues, verlatingsangst en daardoor ook bindingsangst. Dit komt doordat zijn eigen ouders hem (blijkbaar) niet wilden, maar ook doordat hij een tijdje bij een pleeggezin heeft gewoond en toen ineens toch weer weg moest. Hij is er later wel teruggekomen, maar daardoor is hij toch altijd bang om mensen te dichtbij te laten komen. Hij kán op zich best sociaal zijn, maar hij vindt veel mensen ook gewoon niet zo interessant. Vooral types die de wereld om zichzelf laten draaien en overal een drama van maken zitten in zijn allergie. Hij kan vrij makkelijk relativeren.

Hobby's:
Graffiti. Gaat ontdekken dat hij urban exploring en fotograferen van scenario's leuk vindt.

Relaties (vrienden/familie/partners/etc.):
- Piper komt nog het meest in de buurt van een zusje. Met haar heeft hij altijd contact gehouden.

Achtergrondverhaal:
Als baby is Mason te vondeling gelegd door zijn ouders/moeder (hij heeft geen idee door wie). Hij is toen eerst in een weeshuis opgegroeid, waar de eigenaar liever met fysiek disciplineerde dan met woorden. Toen dit uit de hand liep, is het weeshuis opgedoekt. Mason was toen 8. Hij is sindsdien in verschillende pleeggezinnen gekomen, maar hield het nooit lang vol op één plek omdat hij regelmatig driftbuien had. Eén van die gezinnen waren de ouders van Piper, waar hij 2 jaar heeft gezeten (van zijn tiende tot zijn twaalfde).
Toen Piper's vader Oliver overleed, was de situatie daar zo instabiel dat hij weer in een ander gezin is geplaatst (en daarna nog meerdere). Later is Piper's moeder Clara hertrouwd met Matt en heeft hem afgelopen zomer weer in huis genomen. Met Piper heeft hij wel altijd contact gehouden.
Hoewel hij nooit boos op Clara is geweest dat ze hem niet langer kon houden, heeft het wel gezorgd dat hij nu eigenlijk niemand écht wil binnenlaten: hij was als jongetje ook helemaal kapot van de dood van Oliver en raakte toen ook nog zijn stabiele thuissituatie kwijt. Daarom is zijn plan om na het afronden van school een baan te zoeken en zo snel mogelijk op zichzelf te wonen, omdat hij niet meer afhankelijk wil zijn van anderen.

Uiterlijk/foto:

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen