Foto bij Chapter 2 | Jo's Pov

Dit is het officiële tweede deel van onze fanfic, veel leesplezier!

Groetjes,
Jo

(Jo's pov)

Jo's pov

"De les is afgelopen!" Riep Hagrid en nam Draco mee. De klas liep weer naar school terwijl wij grinnikend zeiden "Nou die grote faal van een Hagrid word meteen ontslagen". Ik zag dat Hermione, Harry, Ron en Belle erg boos keken over deze opmerking. Zelf vind ik Hagrid niet verschrikkelijk maar ach, dan kan ik tenminste mee kletsen met mijn vrienden. Korzel, Kwast en nog een paar andere Zwadderaars bleven nog even kletsen terwijl ik Draco ga opzoeken. Het is wel mijn vriend en ik geef veel om hem.

Een tijdje later kom ik bij Zweinstein aan. Ik ben een beetje boos op Harry want door hem is Draco nu gewond. "Dit was echt Draco's verdiende loon, hij moet niet denken dat hij zoveel is, het is namelijk niet zo!" hoorde ik iemand zeggen. Geërgerd draai ik me om en zie dat het Harry was die tegen Ron praatte. Ik loop naar ze toe en reageer mijn boosheid op hun af, "Jij denkt anders dat je alles bent! Het is echt niet moeilijk om op een Hippogrief te rijden maar jij het dier gewoon al boos gemaakt!" ik merk dat ik dit had gelogen dus ik rende weg naar de ziekenzaal waar Draco lag.

Bij de ziekenzaal aangekomen zie ik Draco liggen met zijn arm in het gips. "Gaat het wel?" vraag ik bezorgt. "Jawel, het doet wel een beetje pijn maar... niet heel veel... het valt... wel... mee..." zei Draco. Ik zie dat hij probeert stoer over te komen, maar dat lukt niet zo goed. "Wat aardig dat je hier bent. Dat stomme beest ook! Ik zal hem wat aandoen!" Zei Draco boos. "Rustig, rustig Draco." probeer ik hem te kalmeren. "Madame Plijster zei dat mijn arm er bijna af moest als ik later bij haar zou komen. Ik ga mijn vader vragen of hij dat beest gaat afmaken." zei Draco geïrriteerd. "Draco..." maar verder kwam ik niet want toen kwam Patty Park binnengelopen, "Ooh Draco! Gaat het wel met je?? Het zag er zo erg uit!" Je kon zien dat ze Draco leuk vond maar Draco vond haar niet leuk.. en dat kon je aan hem zien, "Heyy... Patty, wat leuk je te zien :( " Zei Draco met een zielig gezicht. "Nou Draco, dan ga ik maar eens." zei ik en ik liep weg. Ik zag dat Patty me met een dodelijke blik aankeek want ze wist dat Draco mij leuker vond dan haar.

Ik liep door de gangen van Zweinstein. "Jo! Prof. Snape wil je graag even spreken." Ik keek achterom en zag de Bloederige Baron. "Oh ja... wat wou hij dan van me?" vroeg ik met een valse glimlach op mijn gezicht. "Tja, euhm... moet je mij niet vragen. Ik ben je vader niet!" zei de Bloederige Baron. De Bloederige Baron heeft wel eens gezegd dat ik naar Severus Snape (Mijn vader) moest gaan maar dat was gewoon een grap. Sinds dien heb ik hem nooit meer gelooft als hij zei dat ik naar mijn vader moest. 'Ik geloof je niet... sorry maar je moet me eerst maar eens overtuigen." zei ik met een uitdagende blik in mijn ogen. "Oké, oké, het was een grap, je trapt ook nergens 2 keer in he..." "Haha, nee. Maar ik wil best wel gezelschap hebben hoor. Anders ben ik zo alleen." zei ik. "Oké, gezellig. Zullen we praten over vroeger. Ik weet nog wel toen Harry en Ron hier net op school zaten, dat ze toen niet wisten wie je was. Dat was erg grappig. "Oké, interessant."
"Oké luister aandachtig. Toen de klas van jouw en Harry Potter voor het eerst op Zweinstein waren werden ze natuurlijk ingedeeld. Jij stond bij je vader en keek erg hooghartig naar iedereen. Toen iedereen was ingedeeld vroeg Harry zich af wie jij was. Je was een kind en daar hoorden alleen maar Docenten. Fred en George Wemel gaven het antwoord. Ze vertelden dat je de dochter was van Snape en dat je waarschijnlijk ook wel in Zwadderich zit. Ook vertelden ze dat je hier al je hele leven woonde. Harry en Ron wisten niet dat je een meisje was, je had je haar in je capuchon gedaan en leek toen net een jongen. Prof. Perkamentus riep je omdat je nu een student was dus je mocht niet meer bij de docenten staan, en je capuchon moest ook af. Je werd een beetje chagrijnig maar toen je Draco zag werd je weer helemaal Happy. Je vroeg of je naast hem mocht zitten en zo werden jullie vrienden... Leuk verhaal he??" vertelde de Bloederige Baron. "Ja, een erg leuk verhaal. Wel jammer dat het over Harry Potter gaat." "Tja,, maar ik moet gaan. Heb een afspraak. Doeii!" en de Bloederige Baron vloog weg.

En zo liep ik dus weer alleen door de school. Er komt een uil binnen gevlogen en land voor me neer. Het diertje had een briefje. Ik maakte het briefje open en las het...



Please, vertel ook even wat jullie hier van vinden!
Gr,
Jo (dance)

Reageer (5)

  • inktzwart

    al komen de stenen later, dat is niet het punt, het is grappig

    1 jaar geleden
  • inktzwart

    het contrast tussen jo en belle is zo grappig het is zo van "ik ben vrienden met de hoofdpersonen (: ik zit ook in griffoendor wat betekent dat ik dapper ben" en dan is jo ernaast like "ik wil dooddoener worden en gooi stenen naar harry potter"

    1 jaar geleden
  • _Orphan_

    Leuk! Wat zou er in het briefje staan???....

    7 jaar geleden
  • Ristridin

    misschien een goed idee om geen afkortingen in je verhaal te gebruiken, gewoon voluit professor Snape, of alleen Snape, dat kan ook, het ligt eraan wie het zegt. maar wel leuk verhaal

    8 jaar geleden
  • Histoire

    Ik vind het leuk om nog eens een nieuw Snape - verhaal te zien. Snel verder, ben benieuwd wat er in het briefje staat.

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen