Foto bij De brief

Het was op een mooie dag in de zomervakantie dat mijn leven ruw verstoord werd door iets heel eenvoudigs: de komst van de post. Nu was de post normaal gesproken iets waar ik niet op lette. Het bestond veel te vaak uit rekeningen en in het beste geval een kaartje van een tante die ons jaloers wilde maken met haar zoveelste bezoek aan een duur hotel in een warm land. Toen mijn moeder me vertelde dat er post voor mij was, was ik dan ook behoorlijk verbaasd.

Ze drukte me een zware envelop in mijn handen en ik wist niet meteen wat ik ermee moest. Het materiaal was geen papier.
“Wat is dit?”
Mijn moeder haalde haar schouders op en begon een rekening te openen. Ik draaide de brief om en zag dat het verzegeld was. Verzegeld, tot overmaat van ramp! Probeerde iemand een grap uit te halen? En kwam diegene uit de Middeleeuwen?

Behulpzaam reikte mijn moeder me de briefopener aan, maar ik had het zegel al verbroken. Ik kon me niet bedenken wat hier in kon staan. De brief was van hetzelfde materiaal en ik haalde het er langzaam uit. Ik merkte tot mijn verbazing dat mijn hart sneller was gaan kloppen.

Geachte mevrouw Smith,

Het doet me genoegen u te kunnen mededelen dat u in aanmerking komt voor een plaats aan Hogwarts School for Wizardry and Witchcraft.


Huh? Ik kon me niet herinneren dat ik me ooit had ingeschreven voor een school die Hogwarts heette. Met zo’n naam zou ik het zeker onthouden hebben! Bovendien had ik al een plaatsje weten te bemachtigen op één van de beste scholen van het land. En zover ik weet, stond Hogwarts niet op die lijst.

Mijn moeder verscheen achter me en vroeg wat er in de brief stond.
“Ik snap er ook niet zoveel van,” zei ik fronsend en ik reikte haar de brief aan.

Ook boven haar ogen tekende zich een frons af.
“Ik heb nog nooit van zoiets als Hogwarts gehoord. En als die vrouw wil dat we per uil reageren, is ze helemaal gek geworden.”
Ik keek haar verbaasd aan en las de laatste regel.
“Dit is vast een grap,” zei ik, meer tegen mezelf dan tegen haar. “Dat moet wel.”

Reageer (10)

  • ZeroHorizon459

    Ik passeerde hier gewoon even, en ik denk dat je een foutje hebt gemaakt in het begin: 'dat mijn leven ruw verstuurd werd' Is het niet verstoord, of heb ik het fout?

    8 jaar geleden
  • Effy_Stonem

    EvilDaughter6 dagen geleden
    Dit is echt geweldig.
    Als ik Harry Potter niet zou kennen zou ik zeker weten zo'n reactie hebben xD

    Ook als ik het gekend had, had ik zo gereageerd cx

    8 jaar geleden
  • Cookienomster

    Interessant....

    Je krijgt een kudo en een abo van mij!

    8 jaar geleden
  • Grace

    Ik ben benieuwd, je schrijft in ieder geval al leuk vanaf regel één!
    Ik meen me wel te herinneren dat er normaal een speciale regeling was voor kinderen die niet in de magische wereld waren opgegroeid i.v.m. brieven. Ik denk dat er anders heel wat mensen zoals haar zouden hebben gereageerd en denken dat het gewoon een grap was (:

    8 jaar geleden
  • LittleLet

    Leuk, snel verder!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen