Foto bij O2O || Beautiful Christmas × Two

###

Louis Tomlinson

‘Betalen, Styles,’grinnik ik. Het grootste gedeelte van alle huisjes en hotels is van mij en Harry doet inderdaad voornamelijk voor spek en bonen mee. Toch maakt het dat niet minder gezellig. Hij heeft al drie keer bij me geleend, omdat ik nog langer door wilde spelen.
‘Hoeveel is de schade?’vraagt Harry ellendig.
‘Honderdvijftig.’
‘Ai,’zegt Harry en lachend geeft hij me zijn laatste geld. ‘Dit is toch wel heel erg.’
‘Nee, het valt wel mee. Het eerste uur ging toch goed?’
‘Ja, maar kijk eens waar we anderhalf uur later zijn. Ik ben al drie keer failliet geweest.’
‘Arme jongen. Als tegenprestatie zal ik helpen met koken, goed?’
‘Ja,’zegt Harry zielig. Ik glimlach en wil hem eigenlijk een knuffel aanbieden. Hem in mijn armen, zoals ik vandaag al eerder in zijn armen heb gelegen. Het was verschrikkelijk fijn om zo dichtbij Harry te mogen zijn, ik dacht echt dat het vuurtje wat in mijn binnenste brandde, me helemaal in vuur en vlam zou zetten en ik in rook op zou gaan. Misschien heb ik het nu niet als iets prettigs beschreven, maar het was het beste wat me ooit is overkomen. Nog nooit heb ik me zo fijn gevoeld en het liefste zou ik dat gevoel voor eeuwig vasthouden.
Toch omhels ik hem niet en loop naar het aanrecht.
‘Oké, vertel het eens, wat gaan we eten?’
‘Ik heb een pizzamix meegenomen. Onderin het kastje, nee, rechts van je.’ Ik ben al gebukt om in het kastje links bij mijn been te kijken als Harry zegt dat ik rechts moet zijn. Ik draai me naar het andere kastje en open het deurtje. Het duurt even voordat ik het pakketje zie, maar dan geef ik het Harry aan. Hij begint het doosje al open te maken en ik kom overeind. Terwijl hij zich over de tomatenpuree ontfermt, doe ik alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar. Ik ken het idee van een pizza al uit de film, maar wat het nu werkelijk is, geen idee. Dus ik volg netjes de instructies op het pakje, als Harry ineens achter me staat.
‘Je moet meer druk zetten, dan blijft het bij elkaar.’
‘Wat?’ Harry en ik staan nu zo dichtbij elkaar dat ik zijn lichaamswarmte tegen mijn arm voel. Mijn wangen kleuren rood en Harry neemt de bol deeg uit mijn handen.
‘Je bent te lief voor het deeg, je moet meer druk zetten.’ Hij stroopt zijn mouwen ook op en begint dan te kneden. Ik kijk hoe hij het doet en als ik de bol deeg weer voor me heb, probeer ik zijn bewegingen te kopiëren. Als ik Harry hoor lachen, weet ik dat ik daarin gefaald heb.
‘Kom hier, dan help ik je.’ Harry staat aan mijn linkerkant en laat zijn rechterarm om mijn lichaam glijden. Hij legt zijn handen op de mijne en samen kneden we het deeg. Zijn handen drukken de mijne in het deeg. Het voelt zo veilig, zo vertrouwd, zijn handen op de mijne, dat ik bijna vergeet op te letten. Als een marionet laat ik Harry mijn handen bewegen totdat hij besluit dat het zo wel goed is.
‘Maak er maar een grote cirkel van, dan pak ik het beleg vast.’ Ik zie dat Harry’s wangen ook rood zijn gekleurd. Het is de vraag of het dezelfde reden heeft als bij mij, of dat het gewoon een bijwerking is van de inspanning die hij geleverd heeft bij het kneden van deeg, maar het ziet er zo schattig uit.

‘Ik ben geen volleerde pizzabakker, maar ik heb zo het idee dat de pizza een beetje vol ligt,’zeg ik als de pizza klaar is om de oven in te gaan.
‘Meen je dat?’grinnikt Harry. Naar schatting ligt er wel een halve ham op de pizza, een groot stuk salami, een bos aan champignons en dan nog een verzameling groenten die ik niet meer kan herkennen door de grote berg kaas die op de pizza ligt.
‘Het kan ook aan mij liggen,’speel ik het spelletje mee.
‘We zullen het zien. Wat mij part mag hij de oven in. Aan jou de eer.’ Ik neem de bakplaat vast en schuif hem dan in de oven. Als de pizza in de oven zit, kruip ik weer op het aanrecht. ‘Zit dat lekkerder dan een stoel?’ Ik haal mijn schouders op.
‘Dan ben ik groter dan jij,’zeg ik. Harry komt dichterbij en als ik zou willen, zou ik hem kunnen kussen.
Ik heb het slechts een enkele keer gezien, hoe twee mensen elkaar kussen. Ik was nog maar klein en toen zag ik Mama kussen met een man die “Papa” heette. Dan stonden ze altijd heel dichtbij elkaar, hun hoofden een beetje gekanteld, hun lippen verenigd. Soms smakten ze een beetje en dan moest ik lachen.
‘Wacht maar tot jij een leuk meisje hebt gevonden, Louis,’zei Papa dan. ‘Als jij dan helemaal tot over je oren verliefd bent en haar alleen maar wilt kussen, spreken we je wel weer.’
Ik ben bang dat ik toen beter af had moeten kijken, want de verleiding om Harry te kussen, is nu groter dan ooit.
‘Waarom wil je groter zijn dan ik?’vraagt Harry en hij kantelt zijn hoofd. Als ik nu… Ik onderbreek mijn eigen gedachten en schud mijn hoofd. Dit is niet het moment om hem te kussen.
‘Weet ik eigenlijk niet.’ Dan kan ik je gewoon recht aankijken, dan kunnen ogen elkaar ontmoeten op de juiste hoogte en dan kan ik verdwalen in je bosgroene ogen, denk ik.
‘Kom dan eens van mijn aanrecht af, dan gaan we alvast een film uitzoeken voor vanavond.’

‘Oh God, ik laat jou nooit meer blind een film kiezen,’grinnikt Harry als we even later samen op de bank zitten. Beiden hebben we een heerlijk stuk overbeladen pizza onze hand en kijken een film die A Princess for Christmas heet. Ik heb geen flauw idee wat me overkomt.
‘Waarom?’vraag ik oprecht verbaasd.
‘We zitten een romantische komedie te kijken. Is dat niet een beetje hopeloos? Twee knappe, aantrekkelijke mannen als wij zitten alleen met Kerst een romantische komedie te kijken.’
‘Knap? Aantrekkelijk?’lach ik. Ik weet alleen niet of hij nu werkelijk een compliment maakt of dat hij de spot met me drijft.
‘Hé, met een beetje zelfkennis is niets mis.’ Ik lach zachtjes. ‘Dus kom, haal die tissues maar, dan gaan we samen door die film heen.’
‘Waarom zetten we het dan niet af en kijken we iets anders?’
‘Dat is net als de eerste veertig bladzijdes van een boek lezen en het dan wegleggen, dat kan niet, Louis. Dus eet die pizza en kom hier, dan gaan we samen zwijmelen bij Katie McGrath en Sam Heughan.’ Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Ik eet mijn pizzapunt op en ga dan tegen Harry aan liggen.
Volgens mij kan ik me geen mooiere Kerst wensen dan deze, al is deze nog niet eens voorbij.


---

Ik hoop dat jullie allemaal een goede Kerst hebben gehad, de mijne was in ieder geval wel leuk (:
En het ziet er heel gezellig uit nu het gesneeuwd heeft, yay!

Oh, en voor ik het vergeet, alweer een paar nieuwe abo's erbij! Ik heb even wat gerekend (volgens mij heb ik me dit keer niet verteld, haha) en ik heb op dit verhaal meer abo's dan op mijn andere twee "grote" lopende verhalen, ongelofelijk!
Ik houd verschrikkelijk veel van jullie <3

Maar als jullie je huiswerk goed gedaan hebben (oftewel, jullie hebben het voorwoord gelezen), dan weten jullie dat er na dit hoofdstuk nog maar twee hoofdstukken komen en dan komt de epiloog alweer!

Reageer (8)

  • ccalum

    Nog 2 ):

    9 jaar geleden
  • DreamyHoran

    Awh cute

    9 jaar geleden
  • Lacrimarum

    Ik wou deze story nog lezen, zou je me er morgen/vandaag aan willen herinneren?

    9 jaar geleden
  • Rianbows

    Ik bedoelde harrylouis hahaha


    Maar ja top story dit jammer dat ie al bijna afgelopen js :"(

    9 jaar geleden
  • Rianbows

    :')

    Bij mij ligt er nog geen sneeuw, het heeft wel gesneeuwt maar t bleef niet liggen.

    Morgen ga ik naar utrecht fissa en quizlet frends meeten waaronder de gene met de reactie hieronder hehe

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen