Naam: AsamiSato
Bekend van: Titanium, Terugkeer van de schaduw en Adventurer .
Volgende week ondervraag ik Lorelei!

Stefanie: Hallo allemaal en welkom terug bij 'Ondervraag een quizzer'! Vandaag hebben we AsamiSato te gast!
Publiek: *Klapt*
AsamiSato: *Rent enthousiast het podium op en struikelt bijna over de kabel van de camera* Oeps.
Stefanie: Voor we aan de vragen beginnen, zou je jezelf even kort kunnen voorstellen?
AsamiSato: Hallo, mijn naam is Marleen en ik ben alweer 19 jaar. Ik houd van schrijven, lezen en veel te veel tijd verspillen op mijn laptop. En af en toe teken ik wat, zoals je in mijn fotoboek kunt zien. Ik houd ook van powermetal-bandjes, en als het kan ben ik bij hun concerten aanwezig. Maar je zult me het meeste tijd achter mijn laptop in mijn gezellige kamertje in Groningen vinden.
Stefanie: En ga je nog naar school of werk je al?
AsamiSato: Ik zit op dit moment in het tweede jaar van de universiteit en ik heb een bijbaantje bij de Jumbo. Je moet dat wilde studentenleven toch ergens van financieren, hè? *schud haar hoofd in de camera*
Stefanie: Welke richting volg je dan?
AsamiSato: Ik doe de studie geschiedenis met als minor journalistiek. Geschiedenis leert me heel veel schrijven en lezen, maar ik heb ontdekt dat ik een speciale liefde voor journalistieke studies heb. Het is heel interessant om te kijken hoe de media je eigen wereld beïnvloed. En ook in de praktijk bezig als journalist vind ik erg leuk.
Stefanie: Hoe heb jij quizlet ontdekt?
AsamiSato: Oh, dat is lang geleden! Toen ik nog op de middelbare school zat, moesten we een opdracht maken over Griekse mythologie. Maar natuurlijk waren we niet bezig met studeren. In plaats daarvan zochten we op het internet naar testjes om te ontdekken welke Griekse goden we waren! (Ik was trouwens Athena of Artemis.) Ik zag dat veel van de testjes die we maakten op deze site stonden, en ik werd nieuwsgierig. Toen ontdekte ik dat er ook verhalen op quizlet stonden, en ik begon deze te lezen... En zo begon al mijn vrije tijd op te gaan aan deze site.
Stefanie: Tussen je favoriete verhalen staat ook dit interview-verhaal ertussen, wat ik erg leuk vind. Wat was je eerste indruk toen je het eerste interview las?
AsamiSato: Dit wordt leuk! Deze story heeft het interview-element waardoor je users beter leert kennen, maar het verveelt niet omdat het zo hilarisch is. Niet alleen de vragen, ook de users hebben vaak hele goede antwoorden.
Stefanie: Het verhaal waar ik je het meeste mee heb gespot op quizlet, is met 'Titanium'. Kun je even kort uitleggen waarover het gaat?
AsamiSato: Jazeker! Titanium is het verhaal over Clio, een meisje die door een chip in haar hoofd speciale krachten heeft. Zij wordt getraind in een enorme flat, en heeft nog nooit de buitenwereld gezien. Tot op haar twintigste verjaardag: ze wordt van bed gesleurd en verteld dat het experiment voorbij is en dat ze haar gaan vermoorden. Tijdens haar ontsnapping ontdekt ze hoe sterk haar krachten zijn, maar raakt ze ook gewond. Gelukkig wordt ze geholpen door Kathryn, een journalist die ook haar geheimen heeft. In het verhaal ontstaan er gevoelens tussen die twee, maar dat betekent niet dat Clio rustig kan gaan leven...
Stefanie: Er is in het publiek iemand die je een paar vragen wilt stellen. *Laat loopjongen naar het publiek toe gaan met een microfoon*
Publiek, Natascha: Waar haal jij je inspiratie vandaan voor je verhalen?
AsamiSato: Goede vraag! Ik ben begonnen met Titanium met een idee dat ik vlak voor het slapengaan kreeg en opschreef. Dat was het idee van Clio's krachten. (spoilers vanaf hier) Ik speelde al langer met het idee een verhaal te maken over twee vrouwen die verliefd werden, en daar was Kathryn. Eigenlijk ontwikkelde het verhaal zich vanaf hier vanzelf, alsof de personages hun eigen wil hebben. De ontknoping heb ik verzonnen op het werk, grappig genoeg. Maar daar ga ik nog niets over zeggen!
Publiek, Natascha: En welk van je eigen verhalen vind je het leukste?
AsamiSato: Ik heb vooral One Shots en korte verhalen, dus die heb ik echt achter me gelaten. Adventurer was heel leuk om te schrijven, en Terugkeer van de Schaduw (die ik samen met _BASTILLE_ schrijf), is een fanfictie van mijn favoriete boek/film ooit, maar Titanium is echt mijn favoriet. Ik heb daar heel veel tijd aan besteed, en de personages zijn echt gaan leven voor me, en ze hebben hun eigen wil! Ik heb zelfs een One-Shot over dit verhaal geschreven, waarin mijn hoofdpersoon het opneemt tegen zombies. Ik zal mijn personages - vooral Clio - missen als dat verhaal eindigt.
Stefanie: Op je profiel merkte ik ook op dat je -net als ik- meedeed met een hobbit themawedstrijd. Wat vond jij van deze wedstrijd?
AsamiSato: Oh ja, dat was ik al bijna vergeten. Het was een goede wedstrijd en ik kon mijn creativiteit goed kwijt in alle opdrachten. Helaas neigde het naar mijn idee een beetje te veel naar de films toe, terwijl het boek toch echt mijn favoriet is. Maar dat komt omdat ik een enorme Tolkien-nerd ben!
Stefanie: Zo, dan zijn we bijna aan het einde van dit interview. Is er nog iets dat je wilt meedelen aan ons?
AsamiSato: Ja, ik heb advies aan iedereen die dit leest. Er is niet zoiets als te veel chocolade. En een nieuwe serie kun je het beste starten als je morgen een tentamen hebt -neem dit advies niet al te serieus-.
Stefanie: Last but not least, hou je van oreo koekjes? *Houdt een koekje voor de neus van
AsamiSato: *staart naar koekje* Die heb ik lang niet gehad, zeg... *bijt* Hmmm, nog lekkerder dan ik me herinner. Ik ga trouwen met dit koekje en jullie zijn allemaal uitgenodigd!
Stefanie: Oké dan, dan laat ik het stelletje even alleen. *Staat op van de bank* Dit was het dan weer! Ik hoop jullie volgende week terug te zien voor een nieuw interview, tot dan!

Reageer (4)

  • Teigertje

    Oohh wat leuk ik heb alles gelezen!
    Leuk idee!
    Ik heb eerlijk gezegd een paar vragen voor Snapback, misschien dat je haar ook zal gaan interviewen (;

    1.Hoe oud ben je?
    2.Waar woon je?
    3.Wat is je afkomst?
    4.Vind jij jezelf lijken op Jaimy?
    5.Waarom heb je je fanfictions gestopt?
    6.Wat doe je in je vrije tijd?
    7.Waar ben je verslaafd aan?
    8.Heb je broers/zussen?
    9.Welke richting doe je? (Op school)
    10.Ga je snel verder met schrijven? (:))

    xxx Teigertje

    9 jaar geleden
  • Quapo

    haha, leuk interview

    9 jaar geleden
  • Ringwraith

    Ehm, de hobbit wedstrijd.
    *Kruipt met rode wangen onder een enorme steen*

    En je hebt mijn naam verkeerd gespeld, snif.

    9 jaar geleden
  • Monks

    Er is niet zoiets als te veel chocolade.


    Ik ben het hier helemaal mee eens ahaha!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen