Draco
Ik hoorde haar al aan komen voordat ik haar zag. Haar prachtige lach weergalmde over het zwerkbalveld en even later verscheen Lucas om de hoek, met haar in zijn rug. God, wat haatte ik die gast toch. Hoe kon ik haar nou inpalmen als ze de hele tijd om zijn nek hing?
‘En waarom zijn we hier nu weer met die sukkels?’ vroeg Blaise voor de vierde keer sinds we hier waren. ‘Als je dat nog één keer vraagt stamp ik je straks van je bezem.’ Snauwde ik terwijl ik mijn bezem opraapte.
‘Wat leuk dat jullie gekomen zijn.’ Lachte June terwijl ze van Lucas’ rug sprong.
‘Alsof we een keuze hadden’ hoorde ik Wemel mompelen. Potter gaf hem een zachte stamp in zijn maag en liep naar June.
‘Wij zullen helaas wel optijd weer terug moeten, we moeten nog een stapel huiswerk maken voor gedaanteverwisseling.’ Melde hij.
June rolde met haar ogen. ‘Dat zat je vanmorgen in de bib te maken. Hier kom je niet onderuit, Harry. Vanavond maak ik hier de regels.’
Ik zag hem rood worden en snel terug strompelen naar zijn vrienden. Potter had zijn drie bloedverrader vriendjes mee gebracht, de tweeling en zijn beste vriend.
Ik zelf had natuurlijk Blaise, en die twee dikzakken meegebracht. We zouden hun inmaken!
‘O, goed. Daar zijn de laatsten al!’ grijnsde Lucas.
Ik keek op en zag nog vier mensen aan komen lopen.
Als eerste liepen Joost Flets-Frimel en Carlo Cannewasser uit Huffelpuf, gevolgd door Terry Bootsman en Amanda Brokkeling uit Ravenklauw.
Fijn, nog meer watjes.
‘Goed, nu we er allemaal zijn gaan we eerst teams verdelen! Ik zit bij Draco en Harry in het team!’ riep June enthausiast.
Meteen keek ik op.
‘Ik en Malfidus kunnen niet bij elkaar in het team.’ Zei Potter meteen.
‘Inderdaad niet, we zijn beiden zoeker.’ Was ik het voor de tweede keer vandaag voor hem eens.
‘Nou, dat is dan jammer voor jullie want ik en Lucas zijn ook zoekers en jullie gaan vandaag als jager spelen.’ Snauwde ze. ‘En ik zou jullie best maar doen om samen te werken, want wie het beste van jullie twee je best doet om samen te werken, mag op het eerstvolgende feest met mij dansen.’ Ze knipoogde en begon snel de rest in teams te verdelen.
Potter kwam tegen zijn zin aan sloffen en bleef een meter van me af stilstaan.
‘Ik zal met haar gaan dansen op dat feest.’ Mompelde Potter dreigend.
‘Die weddenschap staat, Potter.’ Antwoordde ik.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen