De eerste keer dat ik echt iets heb gedronken was op tweedaagse. Onze leiding was aan het vertellen dat als ze onze leeftijd waren ze al twee Breezers mochten drinken van hun leiding op tweedaagse. We waren naar de winkel gegaan nadat we een slaapplaats hadden gevonden. En een paar meisjes van onze groep vroegen of ze ook een Breezer kregen. De leiding ging hier al snel akkoord mee.
De eerste jaars mochten niets drinken, de tweede jaars een kriek, en de derdejaars (waaronder ik) mochten een Breezer drinken. 's Avonds hebben we hem opgedronken, en eigenlijk smaakte je de alcohol niet echt, maar toch heb ik voor de eerste keer een hans flesje van iets alcoholisch gedronken.

Bier drinken, nog iets waarvan ik dacht dat ik het pas zou doen als ik 16 was of misschien zelf later. Niet dus... Het was eergisteren (30 juli) de laatste avond van het chirokamp en toen de kleinsten gaan slapen waren, mochten de oudsten iets drinken. Ik nog niet want ik ben nog maar 14, bijna 15.
Maar toch, er was iemand van de aspi- trientjes die iemand van mijn groep eens liet drinken, ik heb toen ook gevraagd of ik mocht proeven en ik mocht. Het was eigenlijk was nog lekker, en ik ben er dan achter gekomen dat je eigenlijk heel makkelijk aan bier raakt. Gewoon vragen aan iemand dat ouder is of je mag drinken (van hun bier).
De meesten laten je gewoon drinken. Later op de avond (of eerder vroeg in de ochtend) kregen de kerels (de jongens van mijn leeftijd ) zelf een half glas van hun leider, om te delen. Op een moment was er iemand van de aspi-jongens - die al redelijk zat was- die gewoon zelf geen moeite meer deed om het te verbergen voor de leiding, en zijn glas gewoon doorgaf. In het begin keken sommige van mijn groep, en van de jongens me raar aan (het verbogen houden moest alleen voor de leiding), omdat ze het niet hadden verwacht van mij en ze wisten dat nog nooit bier gedronken had. Ik heb niet veel gedronken misschien met moeite een half glas bier, maar toch ik heb het gedaan.
Spijt heb ik niet. Waarom? Omdat ik weet dat de volgende keer dat ik bier zal drinken op mijn eerste fuif gaat zijn en die is maar pas in november, een paar dagen voor mijn 15de verjaardag. Tegen mijn ouderes heb ik gezegd dat ik geen bier heb gedronken, omdat ik gewoon nog niet wil dat ze het weten, misschien komen ze erachter, misschien niet.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen