• Hoii, ik heb de griep! Of iets in die richting.

    Het begon allemaal 23 december. Ik was 's middags aan het werk en mijn keel en oren deden zeer. Ik nam mezelf voor dat het vast met de buis van eustachius te maken zou hebben en dat het snel weer over zou zijn. Was dat maar zo..
    De dag erna begon ik een zeehondenhoest te krijgen en ook de algehele malaise. Toch besloot ik naar mijn werk te gaan. Ik werk bij de slager en dat is immers een drukke tijd zo vlak voor kerst. Mijn taak is om buiten te staan en worst te verkopen in de kou, wind en regen. (Leuk he, zo'n bijbaantje). Mijn baas wilde dat ik ook 's avonds zou werken, dus heb ik daar gegeten en ging toen weer naar huis. Mijn hoest was erger geworden, maar ik negeerde dat natuurlijk.
    Kerst brak aan en doordat ik nog steeds misselijk was, heb ik niet echt van de twee dagen kunnen genieten. Maarja, de dag na kerst was een zaterdag en aangezien ik elke zaterdag werk, ging ik ook die zaterdag naar mijn werk. Misschien had ik dat beter niet kunnen doen. Het sneeuwde en de wind stond zo dat de sneeuwvlokken in mijn gezicht werden gewaaid. Ze smolten in mijn gezicht en ik had het ijskoud.
    Gelukkig mocht ik om 3 uur al naat huis, want het was niet te doen. Daarbij voelde ik me totaal niet lekker en dat bleek. De volgende dag lag ik met koorst op bed en de hoest die ik had was tienmaal erger geworden. Toch besloot ik om voor die maandag af te spreken met een vriendin om te winkelen en terwijl ik met knallende koppijn en een zeehondenhoest door de winkels liep, was ik ook nog eens ontzettend moe omdat ik niet goed geslapen had die nacht.
    Het werd de 30ste en ook die dag moest ik werken. Er kwam gewoon bijna niemand en dus stond ik daar dan met een zeehondenblaf voor me uit te staren. Na 7 lange uren ging ik naar huis en het werd oudejaarsdag. Ik zou eerst de hele dag werken en dan 's avonds naar familie gaan, dus zo gezegd zo gedaan.
    Ik was op mijn werk en voelde me plotseling enorm duizelig. Al mijn kleur trok uit mijn gezicht en ik had het gevoel dat ik bijna flauw ging vallen. Ik had net optijd pauze en ging snel zitten. Mijn collegas waren natuurlijk bezorgd en mijn baas zei dat ik mocht gaan als het niet ging, maar ik ben niet zo'n type van het opgeven en ging dus gewoon door. Het ging ook wel een stuk beter, om mijn hoest en keelpijn na.
    Na gewerkt te hebben ging ik vlug naar de familie toe om oud en nieuw te vieren -wat inhoud dat ik van zeven tot tien voor twaalf in een hoekje zat, want ik ben niet zo sociaal-. Uiteindelijk werd het dus 12 uur en we gingen naar buiten om naar het vuurwerk te kijken. Het rookte alleen enorm en ik werd er helemaal gek van. Ik kreeg geen lucht meer en ben naar binnen gevlucht.
    Mijn ouders vonden het -helaas- wel gezellig daat en besloten om pas om twee uur op de fiets te stappen.
    Toen ik eindelijk rond half drie in mijn bed lag, voelde ik me echt beroerd. Het was echt niet fijn, maar uiteindelijk viel ik in slaap. Twee uur later zat ik al weer rechtop in bed te snakken naar adem en te hoesten als een gek. Aangezien het half vijf was, wilde ik niemand wakker maken, dus ben ik wat water gaan drinken. De hele nacht verder heb ik wakker gelegen en lopen hoesten. Die dag dus heb ik niet veel gedaan, maar ik ben 's avonds nog naar een vriendin geweest om wie is de mol te kijken.
    De volgende dag zouden we eigenlijk naat Texel gaan, maar omdat mijn ouders mij nog te ziek vonden, zijn we thuis gebleven. De hele dag heb ik niets gedaan en mijn moeder besloot dat ik vandaag ook niet moest gaan werken. Vandaag was dus hetzelfde als gisteren, maar mijn vader heeft een hoestdrank voor me gekocht. Het werkt niet echt.
    Nu lig ik in bed en ik hoest mezelf telkens wakker en krijg nauwelijks lucht, dus besloot ik dit topic aan te maken.

    Iemand anders nog die ziek is deze vakantie? En wat denken julie wat ik het beste kan doen? Naar de dokter of maandag gewoon naar school gaan?

    Sorry voor mijn immens lange verhaal, normaan gesproken onthoud ik nieteens wat ik heb gegeten de vorige dag, hahaha


    And don't forget, Elvendork! It's unisex!

    Iemand advies? Of vindt iedereen de tekst veel te lang(wat ik kan begrijpen, hahaa


    And don't forget, Elvendork! It's unisex!

    Dokter en/of thuisblijven lijkt me het beste.
    Ik neem aan dat het gewoon de griep is, en dat je -omdat je niet gewoon hebt uitgeziekt- het erger hebt gemaakt. Het zou kunnen dat het dus ondertussen veranderd is in een ontsteking, dus dan zou ik toch zeggen dat het misschien beter is om even bij de dokter langs te gaan.
    Misschien moet je de volgende keer toch maar op je lichaam luisteren en rust nemen, want het lichaam heeft rust nodig als het ziek is, maar dat heb je wss nu ook wel door. Niet lullig bedoeld ofzo.


    Don't fashion me into a maiden that needs saving from a dragon. I am the dragon, and I will eat you whole.

    Je bent niet de enigste, voor de vakantie had ik het ook maar was er gelukkig snel weer af door veel rust te pakken ( wat je niet echt hebt gedaan :') ) maar dat maakt niet uit, want het kan altijd nog. Mijn broer is de afgelopen vier dagen ook ziek thuis geweest met koorts, hoesten en die heeft zichzelf ook uitgeziekt met veel dropjes, koude washandjes en slapeloze nachten helaas. Als ik jou was zou ik s'avonds gewoon op dropjes sabbelen en glas water bij je bed en hopen dat je in slaap valt – zelf doe ik ook altijd twee kussens zodat ik wat hoger lig en mezelf niet de pleuris in hoest.

    Beterschap ;c gun jezelf wat rust (flower)


    Everything is illuminated by the light of our past.

    Ik zou zeggen: ga naar de dokter. Ik heb even naar je symptomen gekeken en het zou kunnen wijzen op kroep, een infectie die ervoor zorgt dat de binnenkant van je keel opzwelt wat voor extreme benauwdheid zorgt. Ook moet je hierbij erg hoesten. Dat gevoel dat je ging flauwvallen zou dus een oorzaak kunnen zijn van te weinig zuurstof. Als je even langs je huisarts gaat kan die je steroïden geven waarmee het snel overgaat. Maar het zou natuurlijk ook iets anders kunnen zijn, dus ga maar voor de zekerheid langs je huisarts want die weet er meer over dan ik. Veel beterschap!


    -

    Ben je alweer wat beter?


    -

    Nee helaas niet en mijn moeder vindt het onzin om naar de dokter te gaan


    And don't forget, Elvendork! It's unisex!

    JamesPotter schreef:
    Nee helaas niet en mijn moeder vindt het onzin om naar de dokter te gaan


    Ach, veel beterschap!


    -

    Heb je je temperatuur al gemeten? Ik zou sws niet naar school gaan, gezien het erger wordt wanneer je geen rust neemt. Zoals ik je vorige keer al aanraadde, hoe langer je doorloopt, hoe erger het wordt.


    Happy Birthday my Potter!

    Rider schreef:
    Heb je je temperatuur al gemeten? Ik zou sws niet naar school gaan, gezien het erger wordt wanneer je geen rust neemt. Zoals ik je vorige keer al aanraadde, hoe langer je doorloopt, hoe erger het wordt.


    Ik ben nu inderdaad ziek thuis gekomen en ik zal eens meten, hahaha


    And don't forget, Elvendork! It's unisex!

    Sowieso naar de dokter gaan. Als je je zo slecht voelt, moet je uitzieken.
    En als het niet volledig verbetert, zou ik eens polsen om naar de kno-arts te gaan. Die hoest klinkt echt niet gezond.
    Je gaat echt alleen maar je energie kwijtgeraken als je niet 100 % genezen bent. En na een paar weken is het verdomd lastig om zo te leven.

    Edit: ik heb vorig jaar een keelinfectie opgedaan en ik ben naar de dokter gegaan, medicatie voorgeschreven. Het verbeterde, maar niet helemaal. Uiteindelijk ben ik naar de specialist gegaan, mijn amandelen waren chronisch ontstoken. Die moesten eruit, maar ik moest eerst nog een volledige examenperiode ermee doen, dus dat was zwaar. En zelf nu, (een jaar 'n half later) voel ik me nog altijd niet tiptop. ik ga nog eens naar de kno gaan voor mijn keelproblemen en me eens testen op allergie

    [ bericht aangepast op 6 jan 2015 - 15:15 ]


    There's faith and there's sleep - we need to pick one - please

    Hoi hoi,
    Ik herken je verhaal compleet. Ik heb eind september precies dezelfde symptomen gehad maar door mijn extreme koppigheid gewoon naar school gegaan etc. Uiteindelijk heb ik er zo lang mee gewacht dat ik op een avond naar de huisartsenpost ben gegaan, uiteindelijk op de ehbo ben geëindigd en een week in het ziekenhuis heb gelegen met een zuurstofslangetje in mijn neus. Ik bleek dus een longontsteking te hebben en in combinatie met astma (waar ik overigens nog nooit last van heb gehad) ging het allemaal niet zo goed.
    Nu wil ik niet zeggen dat je hetzelfde hebt of krijgt maar als je je echt niet goed voelt en je voelt geen verbetering, wacht dan asjeblieft niet te lang met naar de dokter te gaan!


    - God only knows