• The crazy impulsive vampire. In love with his brother's girl.


    Humanity is a vampire’s greatest weakness. No matter how easy it is to turn it off, it keeps trying to fight its way back in. Sometimes I let it.


    "It was 1862 when I ran away from my home. I didn't want to marry the man I never loved. So I ran... And never looked back."





    Mary Ayanna Salvatore is de oudste zus van Stefan en Damon Salvatore. Ze heeft een goed leven in Mystic Falls - 1862 en ze geniet er volop van. Haar band met Stefan is sterker dan met die van Damon omdat Stefan voor haar nog haar breekbare jongere broertje is en Damon al bijna volwassen is. Haar vader - Giuseppe Salvatore - was altijd druk bezig samen met Jonathan Gilbert met het bestrijden van de monsters van de nacht; of terwijl vampiers en hij had altijd weinig aandacht voor zijn zoons en dochter.
    Tot dat hij thuis kwam met de mededeling dat Mary uitgehuwelijkt was met Jonathan's zoon; William Gilbert. Ze vond hem aardig maar liefde was er nooit te bekennen bij Mary.
    Stefan wist hoe ze erover nadacht en Mary besloot om haar familie achter zich te laten, en weg te rennen. Het stormde toen ze de man van de koets aanspoorde om weg te rijden, maar door de hevige storm kreeg ze onderweg in het bos een ongeluk. De paarden waren zo geschrokken dat de koets los raakte en omviel.
    Mary dacht dat ze dood ging, tot dat ze een Britse stem hoorde dat alles goed kwam. Zo begon het verhaal van Mary Ayanna Salvatore met de eerste drie zinnen; 'Alles komt goed,'
    Maar was dat ook zo?



    - Nederlands geschreven.
    - Gebaseerd op de TV serie 'The Vampire Diaries'
    - Wijkt af van de originele verhaallijn, sommige dingen kun je wel terug herkennen.
    - Soundtrack: Two Steps From Hell - Undying Love.
    - Tweede Soundtrack: Les Miserables - On My Own.
    - Reacties, abonnementen en kudo's worden gewaardeerd.
    - De karakters behoren toe aan The CW, LJ Smith en Julie Plec behalve Mary.


    “She was another broken doll dreaming of a boy with glue.” - Atticus