Ingrediënten: spaghetti, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, een bakje slagroom (ongeklopt), oregano, basilicum, zout, peper, olie.
Bak de ui (gesneden in stukjes) en het teentje knoflook (geperst) in de hete olie. Als de ui zacht is, voeg je de gesneden paprika hierbij en roerbak je dit even mee, wel wachten totdat het zacht wordt. Vervolgens roer je hier de tomatenpuree en de tomaatblokjes doorheen en wacht je tot dit lekker pruttelt: nu moet je het vuur iets lager zetten.
De kipfilet die je vooraf gesneden hebt (in blokjes van ongeveer 2,5 cm bij 2,5 cm), roerbak je in een andere pan totdat er geen roze meer zichtbaar is aan de buitenkant (het is dan nog niet gaar vanbinnen! belangrijk dat je dit onthoudt!). Als je dit gedaan hebt, laat je ze 20 minuutjes meepruttelen met de saus. Kook in de tussentijd de spaghetti gaar (het is erg lekker om er wat olijfolie doorheen te doen, door de spaghetti: dan kleeft het niet zo aan elkaar vast), wacht tot de saus klaar is en roer dan de slagroom er doorheen: dit maakt het romig en is ook fijn als iemand snel last heeft van maagzuur. Serveer het op een groot bord. Als de saus eenmaal klaar is haal je één stukje kipfilet eruit en test je of het goed is (doormidden snijden, er mag geen rauw vlees meer te zien zijn)
Is dit goed zo?
Bananen zijn lekker, toch? Zet dit ook in je signature als je ook van bananaaaas houdt!