The Marauders // James Potter

Een nieuw verhaal dat zich afspeelt uit de ogen van James Potter in zijn jeugdjaren.
James Potter, Sirius Zwarts, Remus Lupos en Peter Pippeling beleven samen spannende avonturen, soms lopen ze slecht af of soms goed.
Ze komen samen in Griffoendor terecht en overtreden vele regels.

Deze story gaat heel veel hoofdstukjes hebben want het zijn de zeven jaren op school van James Potter. Ik kondig aan wanneer er een 'nieuw boek' van start gaat!

Year 1:
James Potter krijgt na lang wachten eindelijk het bewijs dat hij naar Zweinstein mag. Als hij met een vuurrode trein naar de toverschool vertrekt ontmoet hij nieuwe vrienden en vijanden. Het schooljaar blijkt niet bepaald rustig te lopen; James ontdekt vele geheime kamers, overtreed vele regels en word smoorverliefd. Maar ook gebeuren er vreemde dingen: Wat gebeurd er elke maand met Remus? Waarom doet Professor Gordon zo geheimzinnig? En wat veroorzaakt die bewegende bomen in het verboden bos? Het word een bewogen jaar waarin liefde en mysterie een grote rol spelen en uiteindelijk overleven op het spel staat.

Samenvatting hoofdstukken YEAR 1:
001: De ontmoeting van een nieuwe vriendengroep
James komt op de zweinsteinexpress terecht en gaat een coupé binnen. Er zit al iemand maar hij besluit er bij te gaan zitten, hij verteld dat hij Remus Lupos is.
Ook komen James' nieuwe vrienden Sirius Zwarts en Peter Pippeling binnen. Lang word er niet veel gesproken maar hoe dichter ze bij Zweinstein komen, hoe meer er zich een vriendschapsband vormt. Wanneer ze al wat dichter bij Zweinstein komen, ontmoet James de vijand van zijn leven die plots de coupé komt binnenvallen.

002: Verliefdheid en pure haat
Met de seconde komen ze dichter bij Zweinstein maar op het einde van de reis ontmoet James de liefde van zijn leven, denkt hij toch. Bij deze gedachte stapt hij uit de trein en voegd hij zich bij de andere eerstejaars. Ze worden door Rubeus Hagrid, de terreinknecht van Zweinstein, begeleid met bootjes over het meer. Alvorens ze in hun bootje kunnen gaan zitten blijkt dat David Tomas vermist is. Al snel merken ze waar hij is, hij hangt aan een arm van een reuzenoctopus. Wanneer hij word gered merkt James dat Hagrid zijn paraplu gebruikte voor het een of andere. De boottocht begint en James ontmoet Sneeps vrienden.

003: Het lied van de hoed
Wanneer de boottocht eindigt, lopen ze de eiken voordeur van Zweinstein binnen waar ze al meteen kennis maken met Professor Anderling die hen wat meer uitleg geeft over Zweinstein en de sorteerceremonie. Ze gaan de Grote zaal binnen onder luid applaus totdat ze aan de oppertafel komen. Een oude hoed gebruikt een deuk als mond en begint te zingen.

004: De sorteerceremonie + EXTRA
Alle eerstejaars worden met oorverdovend veel gejuich in hun nieuwe afdelingen verdeelt. Wanneer het bijna de beurt is aan Sirius Zwarts om verdeeld te worden onder de vier afdelingen gebeurt er iets vreemd met Remus en verdwijnt hij uit de Grote Zaal.
(EXTRA: gesorteerde eerstejaars lijst.

005: Het feestmaal
James ontmoet nieuwe afdelingsgenoten en zelfs het afdelingsspook nadat die door Sirius heen vloog. Er worden ook nieuwe docenten voorgesteld en ook is er een nieuw schoolhoofd. Na veel gegeten te hebben en over Remus geroddeld te hebben gaan ze per afdeling de Grote Zaal uit. James en Sirius glippen uit de rij van eerstejaars en gaan Remus opzoeken in de ziekenzaal maar daar vinden ze hem niet.

006: Een slaaploze avond
Nadat James en Sirius te weten komen dat James niet in de ziekenzaal aanwezig is, lopen ze naar hun afdelingskamer maar dan hebben ze door dat ze de weg niet weten. Lang staan ze stil, bang bij de gedachte dat ze door een leraar worden gevonden maar dan komt het afdelingspook van Griffoendor opduiken en wijst hen de weg. Als ze aan het portret van de dikke dame tot stilstand komen, komt toch plots Remus er aan lopen.

007: Uilen en lucifers
James staat op en gaat voor de allereerste keer ontbijten. Ook ondervragen ze Remus over zijn vreemd gedrag van de vorige avond. Tijdens het ontbijt krijgen ze de lessenroosters en krijgt James een brief van thuis. Hierna gaat hun eerste les Gedaanteverwisselingen van start.
EXTRA: het lessenrooster van de eerstejaars van Griffoendor.

008: Immemor Nox
Na hun eerste les gaan de Griffoendors naar hun les Toverdranken. Het blijkt dat Lily Evers (het knappe meisje) en Severus Sneep (James' vijand) erg goed zijn in het vak. Slakhoorn vraagt of de twee op het einde van de les even bij hem komen en James denkt dat hij dit absoluut moet afluisteren.

009: Het verzoek van Slakhoorn
James komt te weten wat Slakhoorn van plan is met Lily en Sneep. Vandaag gaat ook hun derde les van start: Bezwering, met professor Banning.

010: Het ingewikkelde Zweinstein
De laatste les van de dag is Verweer Tegen De Zwarte Kunsten met de strenge Professor Gordon. Ook hebben ze voor vier vakken best veel huiswerk opgegeven terwijl James denkt aan alle dingen die je op Zweinstein maar kan vinden, denkt over de vakken en over de leerkrachten.

011: Een bewogen vliegles
Eindelijk, de vliegles! Hier had James zich enorm op verheugd. Maar wanneer hij zit te vliegen ziet hij in het verboden bos bomen die omvallen en vogels die voor hun leven wegvliegen, maar mevrouw Hooch zegt dat dat allemaal normaal is.

012: Het verklapte geheim
Vandaag is het nog steeds hun derde dag op Zweinstein maar nu ook de eerste vrije avond. James vertelt over de bewegende bomen die hij tijdens de vliegles had gezien. Hij kan lang de slaap niet vatten en waar is David Tomas want hij ligt niet in zijn bed. Maar plots krijgt James wanneer hij uren niet heeft geslapen een idee voor het verboden bos in te dringen zonder gezien te worden. Als hij wilt vertrekken merkt Sirius hem op en zal hij zijn plan moeten uitleggen aan hem.

013: Achter de spiegel
James en Sirius willen naar het verboden bos gaan maar belanden dan plots in een geheime kamer waarna ze besluiten om terug naar hun slaapzaal te gaan. In een les kruidekunde let James even niet op en word hij gebeten door een blandientur, hij word samen met Remus naar de ziekenzaal gestuurd.

014: Het effect van de Blandientur
James ligt nog steeds in de ziekenzaal wegens de beet van de blandientur. Dan komt hij te weten dat hij nog een tweede nacht in de ziekenzaal moet blijven, het vervelende is dat de bijeenkomst van de Slakkers 's avonds plaats vind. Maar dan slaat de beet van de blandientur toe.

015: De verdwenen mantel
De onzichtbaarheidsmantel lijkt verdwenen te zijn vlak voor James de ziekenzaal weer uit mag. Hij voelt zich niet goed bij de gedachte dat hij op het einde van zijn eerste week de mantel al kwijt is maar wat hem wel opvrolijkt is de mededeling van Anderling. Ook hangt er een leuke poster aan het prikbord maar hoe geraakt hij in hemelsnaam op die plaats zonder de mantel, en hoe geraakt hij in de geheime kamer achter de spiegel?

016: Het kussengevecht rond David
David weet te vertellen dat hij samen is met Emmy Saars. Dit vieren ze door een grandioos kussengevecht in de slaapzaal van de jongens van het eerstejaar in Griffoendor. Tijdens het gevecht krijgt James een brief van zijn ouders. Maar zonder dat iemand er besef van heeft vinden er duistere plannen plaats buiten de kasteelmuren van Zweinstein...

017: Een trieste dag
James probeert opnieuw om bij de slakkers te horen. De liefde tussen Emmy en David is snel voorbij dankzij Foppe met strafwerk er boven op. Er hangt een nieuw, aantrekkelijk bericht aan het prikbord en het blijkt dat een moeder van een leerling op sterven ligt.

018: Op het zwerkbalveld
De Griffoendors praten over hun rotdag van gisteren. Vandaag neemt James de kans om drijver te worden. Na de korte oefening op het Zwerkbalveld zegt Sirius dat Remus en Peter van de verdwenen onzichtbaarheidsmantel weten.

019: De terreinknecht
James begint het beu te worden dat David steeds treurt om Emmy Saars. Daarom besluit hij om Davids gedachten te verzetten door naar de terreinknecht Hagrid te gaan. Eigenlijk wilde hij er al lang naartoe om te weten wat Hagrid van plan was geweest met de roze paraplu. Uiteindelijk worden ze niet vrolijk uitgezwaaid.

020: Boze Kruin en Plezierige Venus
James en David keren terug naar het kasteel waar ze Zwadderaars tegenkomen. Er ontstaat een klein gevechtje waarvan James het er goed van af brengt dankzij Professor Kruin. Rond middernacht hebben ze een Astronomieles, Professor Venus heeft een leuke les voorbereid waarin de leerlingen Smekkies kunnen verdienen.

021: Een zicht op het schoolterrein
De les Astronomie gaat verder. Volle maan breekt aan en plots verlaat Remus de les. Even later ziet James vanaf de Astronomietoren Madame Plijster en Remus over het schoolterrein wandelen. James verliest hen uit het oog waarna Professor Gordon heel geheimzinnig uit het bos tevoorschijn komt, wat gebeurt er nu toch allemaal? De winnaar van de Astronomieles word bekend gemaakt en daarna verteld James alles wat hij zag aan Sirius en Peter.


(Telkens wanneer ik een nieuw hoofdstuk heb zal die hier bij komen.)

- Elk hoofdstuk bevat minstens 900 woorden
- Gestart op 15/06/'13
- Ik heb al vele hoofdstukken op voorhand geschreven dus zullen er altijd snel nieuwe hoofdstukjes komen
- Ik probeer zo hard mogelijk het verhaal aan te sluiten bij die van J.K. Rowling
- Nu hoop ik nog dat jullie het leuk vinden!

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
Proloog 1165 558 1 decennium geleden
001: De ontmoeting van een nieuwe vriendengroep 923 519 1 decennium geleden
002: Verliefdheid en pure haat 905 493 1 decennium geleden
003: Het lied van de hoed 982 546 1 decennium geleden
004: De sorteerceremonie + EXTRA 1547 443 1 decennium geleden
005: Het feestmaal 1085 411 1 decennium geleden
006: Een slaaploze avond 908 343 1 decennium geleden
007: Uilen en lucifers 1431 427 1 decennium geleden
008: Immemor Nox 1194 421 1 decennium geleden
009: Het verzoek van Slakhoorn 1039 343 1 decennium geleden
010: Het ingewikkelde Zweinstein 969 327 1 decennium geleden
011: Een bewogen vliegles 1057 468 1 decennium geleden
012: Het verklapte geheim 1194 315 1 decennium geleden
013: Achter de spiegel 1072 476 1 decennium geleden
014: Het effect van de Blandientur 1075 329 1 decennium geleden
015: De verdwenen mantel 1075 332 1 decennium geleden
016: Het kussengevecht rond David 1113 345 1 decennium geleden
017: Een trieste dag 1336 289 1 decennium geleden
018: Op het zwerkbalveld 1185 436 1 decennium geleden
MEDEDELING + Wedstrijdje 261 333 1 decennium geleden
019: De terreinknecht 1284 306 1 decennium geleden
Winnaar wedstrijdje. 131 282 1 decennium geleden
020: Boze Kruin en Plezierige Venus 976 422 1 decennium geleden
021: Een zicht op het schoolterrein 1057 308 1 decennium geleden
022: Een frisse neus 745 313 1 decennium geleden
023: Het dierbare is terug 1065 251 1 decennium geleden
024: Scheiding van de vijand 1066 321 1 decennium geleden
025: The Marauders 640 334 1 decennium geleden

Reageer (10)

  • Lily_Potter

    Ga verder ik wil weten wat er dan gebeurt

    1 jaar geleden
  • GoCrazy

    Ga je nog verder? Ik heb je story op 2 dagen uitgelezen :D

    8 jaar geleden
  • HedwigTheOwl

    please! ga verder!(lol)

    8 jaar geleden
  • EvilDaughter

    ga verder please

    9 jaar geleden
  • EASE

    ga je nog verder?

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen