Welke soort kaas is voor jou gemaakt? - Uitkomsten
Welke soort kaas is voor jou gemaakt?
Dus welke 'bijzondere' soort kaas is dan echt voor jou gemaakt?
Mogelijke uitkomsten
Gorgonzola (52 x uitgekomen)
Het is een naspijs maar kan ook gebruik worden in sommige pizza's of spaghetti-saus. Ook heb je de Gorgonzola Dolce, die zo zacht is dat hij haast vloeibaar is en niet in stukken gesneden kan worden.
Jij bent deze oude, Italiaanse kaas!
Appenzeller (44 x uitgekomen)
De Appenzeller werd al in de middeleeuwen gemaakt en voor het eerst genoemd 700 jaar geleden. Tegenwoordig heet hij niet meer Appenzeller maar voluit Appenzeller Switzerland. Hoewel er voor de export veel geproduceerd wordt, zijn er in verscheidene dorpen varianten met een eigen smaak.
Het rijpen van deze kaas duurt minstens drie maanden, afhankelijk van de plek waar het vandaan komt en de gewenste smaak kan het nog langer duren, maar zeker niet korter. Tijdens het rijpen word het meerdere keren met Kräutersulz behandeld, een streng geheim kruidenmengsel.
Deze kaas is zeker veelzijdig, hij kan als tafelkaas gegeten worden, maar ook voor warmere gerechten. Mildere types kun je eventueel gebruiken bij fondue en raclette.
Feta (24 x uitgekomen)
De Fetakaas is een Griekse, witte kaas, die ook behoord tot de familie van de witta kazen. Deze kaas word van oudsher gemaakt van schapen- of geitenmelk, hoewel er ook kazen zijn die op Feta lijken, maar dan gemaakt op basis van koeienmelk.
Feta moet je minstens twee maanden rijpen en het word gezouten en geconserveerd in een zoutoplossing (water ofwel wei). De kaas droogt snel uit als je hem hieruit haalt. Feta kan je op verschillende manieren krijgen, in een soort verpakking en in een 'bak' met 'water'.
Statistieken
Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen
Reageer (8)
Appenzeller, jam.
9 jaar geledenIk werk in een kaaswinkel dus het is bekent.
Leuke quiz!
Gorgonzola, ook al heb ik een hekel aan kaas. :')
1 decennium geledenAppenzeller, nog nooit van gehoord. Misschien de moeite.
1 decennium geledenGorgonzella, jakkes smerig. Doe mij maar Mozarella!
1 decennium geledenFeta, getsie! Ik vind feta echt vies!!
1 decennium geleden