Rollenspel

Als je een streep zou trekken tussen goed en kwaad. Dan zou de wereld in tweestrijd zijn.
Zij zou ten onder gaan in de verwarring en in de haat die deze beslissing teweeg zou brengen. Zij zou stoppen met draaien en zou naar beneden storten als een vlieger zonder wind. Maar ik zal er tussen in staan. Op de streep die de aarde zou verdelen.
Ik zal wankelen van de ene naar de andere kant, maar ik zou nooit vallen. Omdat ik niet goed ben en niet slecht. Ik ben niemand en tegelijkertijd iedereen. Ik ben de wereld en haar tweedeling. Ik ben het kwade en ik ben het goede. Ik ben alles en niets. Ik ben het begin en het einde. De geboorte en de sterfdag en alles daartussen. Ik ben het leven, ik ben de dood. Ik ben het verhaal en ik ben het boek. De brand en de rook.
Ik ben waar alles uit ontstaat, ik ben de fontein van de eeuwige jeugd. De bron van het leven en de rivier van de dood. Ik ben het levenspad en de bergen die je hinderen. Ik ben het lot.
Ik ben de toekomst, het heden en het verleden. Ik ben niet alleen mezelf maar ik ben iedereen. Onopvallend beïnvloed ik de wereld en ga op in het grote niets. Ik stort in onmetelijke diepten en reis langs en nog zoveel meer.
Dat ben ik geen woorden aan vast te knopen. Gewoon zijn zoals ik altijd al wilde zijn niets of minder, Veel maar ook toch weer niet. Ik ben het rollenspel in mijn eigen leven. En nog meer dan dat.
Ik voel me hemel, en jij bent de aarde. Soms de hel en dan weer niet. Jij bent het levenslied. Ik zing de tekst jij speelt de noten. En wij weten hoe het leven schiet.
Als de aarde met de zon zou botsen, zou er dan nog wel een wereld zijn? Zij zou storten in de ondergrond, mits dat nog niet te erg was zou er niemand meer overblijven.
Ik zou moeten kiezen bij welke kant ik dood wilde gaan. Ik zou niet meer kunnen blijven staan. De zomerzachte regen zou veranderen in ijskoud. Het winter hagelwitte sneeuw zou smelten en nooit meer terug komen.
Ik zou moeten kiezen tussen de rollen van goed en kwaad. De rollen van geluk en haat. Ik zou in storten van gevoelens als de wereld zou vergaan. De tweestrijd die nooit ongedaan zou zijn gedaan.

Reageer (1)

  • oetje96

    zo mooi gedicht echt niet te geloven zo mooi.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen