5 heerlijke gerechten - door en voor zombies

Beste dode dames en dode heren

Het leven voor ons zombies is niet altijd even gemakkelijk, zeker als het aankomt op voedsel. Vaak worden we op tragische wijze gedwongen rauw vlees te eten. Als dat niet het geval is, is er ook nog eens de enorme isolatie waarin we leven. Culinaire hoogstandjes, die mensen vaak genoeg promoten op tv, kennen we niet in onze belabberde, dode wereld. Maar vrees niet, met dit lijstje komt er hoe dan ook verandering in! Voor u het zelf weet, zal u niet eens meer herinneren dat u ooit hebt kunnen genieten van een rauw stukje mens. En nog beter: met deze lijst met heerlijke (undercover) zombierecepten zal die menselijke vriend(in) van u niet eens merken dat u stiekem mensenvlees eet.

Eet eens iets lekker en breek uit de isolatie - twee vliegen in één klap.

Stop zeker niet met lezen, mede-zombie, u zult het u zeker niet beklagen!

x Neem dit niet te serieus, ik ben geen zombie en ik ga zeker geen mensenvlees eten!
x Dit (ietwat vreemde) lijstje is gemaakt voor de themawedstrijd Mythische wezens van OperaGhost.
x De plaatjes van de menselijke organen zijn niet altijd even smakelijk. De foto bij de ribbetjes zijn gewone varkensribbetjes zoals we gewoon zijn (maar dan wel rauw). Bij het 'oog' staat er ook gewoon een normaal oog. Het bloed is ook gewoon een zakje bloed. De hersenen en de lever zijn heel misschien niet zo smakelijk om naar te kijken, want dat zijn effectieve echte foto's van menselijke organen. De foto's staan steeds onder een spoiler, dus het risico is aan jou.

  1. Lasagne met "leveraroma"

    Benodigdheden

    x 500 gram lasagnevellen


    x 1 teentje knoflook


    Waarschuwing: heeft u een vampier op bezoek, verwijder de knoflook uit het recept. Ik herhaal: geen knoflook gebruiken bij bezoek van een vampier.

    x 1 ui


    x 800 gram gepelde tomaten uit blik, besprenkeld met wat menselijk bloed

    Tomaten:


    Bloed:


    Tomaten besprenkelen met bloed, niet andersom!

    x 1 eetlepel boter, gemengd met wat menselijk bloed



    x 1 menselijke lever


    x Peper en zout


    x Kaassaus

    > 4 eetlepels boter
    > 4 eetlepels bloem


    > 6 deciliter melk (je kunt ook een beetje koe toevoegen als je die dode smaakpapillen echt in extase wilt brengen)

    Melk:


    Koe:


    Note: Niet héél de koe gebruiken.
    Tip: Neem een koe die net een kindje heeft gehad: die geeft ook melk via de uier. Twee vliegen in één klap!

    > 100 gram geraspte kaas



    Bereidingswijze

    x Snij de lever in héél kleine stukjes, plet hem en doe er alles aan om het te laten lijken op 'gehakt'
    x Verhit 1 eetlepel boter en bloed in een stoofpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het 'gehakt' (= de lever) toe en laat bakken.
    x Giet er de gepelde tomaten (besprenkeld met bloed) over en kruid met peper en zout. Laat gedurende 20 minuten zachtjes sudderen.
    x Bereid intussen de kaassaus. Smelt 4 eetlepels boter in een stoofpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje de koude melk bij al roerend en gooi er een paar kleine stukjes koe in. Roer de helft van de gemalen kaas onder de saus en kruid naar smaak met peper en zout.
    x Schik in een ovenschotel afwisselend een laagje kaassaus, plakjes lasagne en een laagje tomatensaus met 'gehakt'. Zorg ervoor dat de plakjes lasagne niet over elkaar liggen. Begin en eindig altijd met een laagje kaassaus.
    x Bestrooi de laatste laag met de rest van de gemalen kaas. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat gedurende 35 à 40 min. gaar worden.

    Tips & tricks

    x Bent u alleen in het gezelschap van zombies of andere mythische wezens, is het ook leuk om aan het eind niet enkel te bestrooien met gemalen kaas, maar ook met wat vingers, ogen, oren, tenen, neuzen of andere kleine stukjes mensenvlees.
    x Organiseert u een diner voor mensen, zorg dan dat er geen resten mens of koe achterblijven in uw keuken.
    x Organiseert u een diner voor zombies en andere mythische wezens, vraag deze mythische wezens dan op voorhand of ze ergens allergisch voor zijn. Is dit het geval, gebruik dit ingrediënt dan NIET in het recept.
    x Lasagne is vaak heet wanneer het geserveerd wordt, snijd de lasagne in kleinere stukjes om ervoor te zorgen dat hij sneller afkoelt.

    Ideale eetparnter

    De mens

    Ideale dessert

    Mens

  2. Gehaktballetjes met "hersenaroma"

    Benodigdheden

    x 2 eieren


    x 25 gram boter


    x 100 gram paneermiddel


    x 1 theelepel zout


    x 1 theelepel cayennepeper


    x 350 milliliter bloed


    x 500 gram menselijke hersenen



    Bereidingswijze

    x Kneed alles behalve het bloed en de boter door elkaar.
    x Draai 10 balletjes van het mengsel. Laat een tijdje rusten in de koelkast.
    x Doe een klontje boter in de pan.
    x Bak hierin de balletjes langs alle kanten mooi bruin.
    x Giet het bloed bij in de pan. Draai het vuur lager en laat een half uurtje sudderen met het deksel schuin op de pan zodat de fond iets inkookt.
    x Daarna serveren met groenten naar keuze en het geheel besprenkelen met een klein beetje bloed.

    Tips & tricks

    x Mensen vinden gehaktballetjes ook lekker in tomatensaus.
    x Handig gerechtje om tussendoor te eten.
    x Perfect voor de eerste date, al dan niet met een ondode.
    x Iemand die niet zo vaak hersenen eet, gaat het verschil niet proeven, maar fijnproevers willen vaak hersenen van hoge kwaliteit. Verras je eetpartner met goede hersenen door op zoek te gaan naar een slim mens. Enkele aanwijzing voor goede hersenen:
    > Het mens is een dokter, advocaat, politicus, bedrijfsleider.
    > Het gaat nog om een vrij jonge persoon (maar niet te jong, want dan zijn de hersenen nog niet volgroeid, de beste leeftijd is rond 25 jaar).
    > Slimme mensen gaan vaak hand in hand met boeken, je ziet ze dan ook vaak terug in de bibliotheek of de boekenwinkel.
    > Blonde mensen blijken niet al te slim te zijn.

    Ideale eetparnter

    De zombie

    Ideale dessert

    Mens

  3. Bouillonsoep met oogballetjes

    Note: Simpele versie van het gerecht voor de beginner

    Benodigdheden

    x 2 liter water


    x 20 Bouillionblokjes


    x Menselijke vloeistoffen
    > Alles wat vloeibaar is in het menselijk lichaam, behalve urine en zweet, maw: bloed, hersenvloeistof, traanvloeistof, speeksel...
    x Ogen



    Bereidingswijze

    x Breng 1 liter water aan het koken.
    x Gooi de bouillonblokjes en de ogen in het mengsel.
    x Laat het mengsel een half uurtje afkoelen en giet dan de menselijke vloeistoffen naar keuze in de soep.
    x Roer goed.

    Tips & tricks

    x Makkelijk gerecht, perfect geschikt als u even snel iets klaar moet maken.
    x Indien u samen met een mens aan tafel zit, zorg dan dat alleen u ogen in uw soep heeft en zorg dat het mens niet ziet dat er ogen in de soep zitten.
    x Een gerecht dat u eerder serveert onder vrienden dan tijdens een date of zakelijke afspraak.
    x Serveer dit gerecht niet aan een cycloop. Ik herhaal: serveer dit gerecht NIET aan een cycloop. De kans is groot dat zij het zullen opvatten als belediging.

    Ideale eetpartner

    De windigo (voorzie genoeg soep)

    Ideale dessert

    Mens

  4. "Aardbeienijs" met "aardbeiensaus" en aardbeien

    Omdat sommige mensen écht staan op dat dessert, maar liever zelf niet het dessert zijn.

    Benodigdheden

    x Vanille-ijs


    x Heel veel bloed


    x Verse aardbeien



    Bereidingswijze

    x Zet het vanille-ijs uit de diepvriezer en laat het smelten.
    x Meng een deel van het bloed onder het gesmolten ijs.
    x Zet het ijs weer in de diepvriezer.
    x Schep een paar bolletjes ijs in een kommetje, giet er wat bloed over en leg er wat aardbeien langs.

    Tips & tricks

    x Romantisch recept, zeker serveren bij dat ene meisje waar je een oogje op hebt.
    x Hoe meer bloed je toevoegt, hoe donkerder het ijs.
    x Serveren bij mooi weer in de lente of zomer.

    Ideale eetpartners

    De mens, vergezeld door de joint-eater (om niet al te veel aan te komen, want dat hebben mensen niet graag) en de vampier

    Ideale hoofdgerecht

    Mens

  5. Ribbetjes met frietjes

    De BBQ-editie

    Benodigdheden

    x Een zak frietjes


    x 4 eetlepels bloed


    x 4 menselijke ribben


    x 6 eetlepels acaciahoning


    x 2 eetlepels bruine suiker


    x 1 eetlepel paprikapoeder


    x ½ deciliter olijfolie


    x 1 theelepel currypoeder


    x 2 eetlepels balsamicoazijn


    x 1 theelepel barbecuekruiden


    x peper en zout



    Bereidingswijze

    x Steek de BBQ aan (liefst zonder jezelf in brand te steken).
    x Meng alle ingrediënten voor de marinade met een garde. Kruid de ribbetjes goed met peper en zout en smeer ze in met de marinade.
    x Plaats de ribbetjes op een grill hoog boven de BBQ. Draai de ribbetjes elke 5 à 7 min om en besmeer ze telkens terug met de marinade. Laat het ongeveer 20 à 25 minuten op de BBQ.
    x Frituur de frietjes en serveer samen met de ribbetjes.

    Tips & tricks

    x De afkorting van barbecue is 'bbq' (ja, er zit geen q in barbecue, maar mensen doen graag verwarrend!), wees dus zeker niet verbaasd wanneer u deze opmerkelijke afkorting ziet passeren als u sms't met eens mens (of andere goed geïntegreerde mythische wezens).
    x Een barbecue schijnt een heel gezellig gebeuren te zijn. Perfect om te houden in een grote (of kleine) groep.
    x Pas op, een barbecue is een warm gebeuren en u wilt geen vlam vatten voor de ogen van uw vrienden. Dat zou uiterst gênant zijn, zeker wanneer dat ene meisje, of die ene jongen ook meekijkt.

    Ideale eetparnter

    Iedereen!

    Ideaal dessert

    Mens

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen