Alledaagse dingen voor vegetariërs
Alledaagse dingen voor vegetariërs
In het leven zijn er bepaalde dingen die je vaker terug ziet, zo ook dingen gerelateerd aan het niet eten van vlees en vis. Bij deze dingen die vegetariërs dagelijks ervaren in hun leven.
Als je iets mist, of het ergens niet mee eens bent, laat het weten! Veel plezier met lezen.
-
De menukaart
Als ik een menukaart onder ogen krijg, scan ik deze niet meer af naar lekkere gerechten, maar naar vegetarische gerechten. Dan is er die opluchting als er een kopje vegetarisch is, of als het restaurant zich moeite heeft gedaan om er V'tje achter of voor een gerecht te plaatsen om het ons makkelijker te maken. Maar anders zijn we er al op getraind om alle gerechten zonder vlees of vis er uit te halen.
-
De nieuwsgierige neuzen
"Sinds wanneer?" "Eet je ook geen vis?" "Waarom ben je vegetarisch geworden?" "Krijg je wel nog genoeg voedingsstoffen?" "Eet je wel vleesvervangers?" Wie heeft er niet genoeg van die eindeloze vragen!
-
Eindeloos vragen stellen
"Is dit vegetarisch?" "Kan ik dit ook zonder vlees krijgen?" "Heeft u ook iets vegetarisch?" (Ja, er zijn genoeg restaurants die niets vegetarisch op het menu hebben staan.) "Kan ik dit als hoofdgerecht krijgen?" Niet alleen ik, maar ook mijn familie heeft al genoeg van al die vragen die iedere keer weer aan obers gesteld moeten worden als de menukaart niet duidelijk genoeg is. Is het zo moeilijk iets goed vegetarisch op het menu te zetten?
-
Wannabe chefs
Hoe vaak heb ik al iets vies voorgezet gekregen in een restaurant nadat ik speciaal had moeten vragen voor een vegetarisch gerecht of nadat ik kon kiezen tussen twee luttele gerechten op de menukaart? Veel te vaak. Nee, ik heb het niet op geitenkaas of vergeten groenten. Is het werkelijk zo moeilijk om een degelijk pastagerecht klaar te maken, zónder onzindingen erin? Het is niet chique om peultje door pasta te gooien, of lasagna te dropen in olijfolie, dat is alleen maar vies. Waarom geven jullie niet gewoon toe dat jullie niets kunnen koken zonder dat het eerst heeft rondgelopen? Wat is moeilijk aan simpele penne met tomatensaus? Of frites met spiegelei? Een chef die geen goed vegetarisch gerecht kan maken, noem ik geen chef.
-
Vleesvervangers
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar na iedere dag een gelimiteerd aantal vleesvervangers door mijn strot geduwd gekregen te hebben door mijn moeder, ben ik de meeste vleesvervangers al beu. Gelukkig kan ik op kot nu vleesvervanger als quorn door de rijst doen of iets. Valess, Vivre, maak nieuwe dingen!
-
De betweters, pescotariërs en haters
Als ik ergens niet tegen kan is dat mensen gaan haten op vegetariërs. Wat is er mis met je? Omdat wij er niet voor kiezen om vlees te eten zijn wij opeens minderwaardig? Wat is dat voor een onzin?! Dan zijn er nog mensen die menen alles beter te weten dan ons. "Je moet wel genoeg andere voedingsstoffen eten?" etc. OMG, ten eerste, denk je niet dat ik dat na vijf jaar nog niet door heb, ten tweede, ik ben niet een of ander ondervoed kind in een ontwikkelingsland.
En dan zijn er nog de wannabe vegetariërs, de pescotariërs, of mensen die denken dat dit hetzelfde is. Néé, een vegetariër eet geen vlees én geen vis. Pescotariërs eten vis. Buiten het feit dat het slecht voor de zee is om vis te eten, halen mensen vegetariërs en pescotariërs door elkaar, inclusief een deel van de pescotariërs en vegetariërs zelf.
Reageer (11)
ik hou te veel van vlees om vegetariër te worden haha.
5 jaar geledenIk zou het echt niet volhouden.
7 jaar geledenheel herkenbaar! (Alleen hou ik wel van groenten en dat soort dingen) Het is ook zo irritant als mensen denken dat je ook geen melk drinkt of ei eet omdat dat toch ook van dieren komt
8 jaar geledenIk ben het ook geweest, nu eet ik wel vlees. Maar ik eet wel alles netjes op, zodat het niet verspilt word, een dier hoeft niet te sterven om vervolgens in de vuilnisbak te worden gegooid, als iemand het niet opeet. Ook eet ik met schuldgevoel. Beetje dubbel is het wel en dat met die restaurants kon ik me nog goed herinneren, op de menu kaart stond zoiets vies en dan vroeg een x iets wat ze misschien voor me zouden kunnen berijden, zei de serveerster, nee dat kan niet. Ik kon zulke mensen echt ... je snapt me wel haha.
8 jaar geledenHeb je trouwens een tip om het vegetarische langer vol te houden? Want ik zit wel al een hele tijd weer te denken om te beginnen, maar het is zo moeilijk, terwijl het eigenlijk heel simpel is.
Probeer eens de Vegetarische Slager voor die vleesvervangers, wel prijzig maar erg lekker naar mijn mening (:
8 jaar geledenEen hoop van die dingen zijn btw zo herkenbaar.
Ik ben btw semi-pecotariër, ik vermijd vis zoveel mogelijk maar probeer dat maar eens in het buitenland.