Eindelijk was het dan zover. Vince stond oog in oog met de heks.
“Je bent er uiteindelijk toch geraakt, dat had ik niet verwacht”, zei de heks. “Je bent best een slim kereltje.”
“Nou, bedankt zeker”, siste Vince kwaad.
“Wat jammer nou dat je aan de verkeerde kant staat.”
“Nu hebben we geen andere keus dan jou je vriendjes achterna te sturen, jochie.” Vince draaide zich bliksemsnel om en stond tegenover een andere heks.
“Waarom doen jullie dit?”, vroeg Vince. Zijn ademhaling versnelde enorm.
“De mensen hebben het zelf gezocht, ze hadden ons met rust moeten laten.”


Roeland las verder. Het was hetzelfde als wat de schrijfsters tegen hen gezegd hadden. Dat kon toch niet. Zou de tekst veranderd zijn? Zijn oog viel op een gedrukt exemplaar van het boek. Hij bladerde snel naar de passage waar Vince de heks ontmoette. Het was inderdaad anders. Hij las verder in het manuscript. Helemaal op het einde stond het teken dat hij zo goed kende. Deze keer stonden er echter letters in: Een A en een E. Hij had eerst gedacht dat het teken bestond uit twee zespuntige sterren, maar nu leken het V’s van Visscher. Xanthin legde zijn hand op Roelands schouder.
“Deze zaak kunnen we als gesloten beschouwen. Kom we zijn hier weg.”
“Goed, maar dit gaat mee als bewijsmateriaal.”



Roeland zette de tv aan. Er waren nu negen dagen verstreken sinds de schrijfsters zichzelf verbannen hadden naar hun eigen fantasiewereld. De kranten stonden er, hoe hypocriet, vol van. Zelfs verdwenen, officieel dood, lieten ze hen niet met rust. Op tv werd er een documentaire uitgezonden over hun leven. Roeland bleef kijken.

Net als met zoveel artiesten gebeurd, is de verkoop van hun boeken grandioos gestegen na hun dood. Deze keer moet er echter bij vermeld worden dat het nieuwe lezerspubliek erg opvallend is. Al vanaf het nieuws over hun dood bekend werd, spotte men verschillende beroemdheden uit binnen en buitenland met het boek. Ze werden gezien terwijl ze het kochten in de boekhandel of al lezend in het park. De boodschap is onmiskenbaar: Gun ons rust.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen