Foto bij HvP - 6

Het wachten bleek voor niets te zijn, want het rapport bevatte geen bruikbare informatie. Alles wees erop dat het slachtoffer vergiftigd was, maar toch was er in haar lichaam geen spoor van eender welke giftige stof te vinden. Het labo sloot echter niet uit dat er een voor hen onbekend soort gif gebruikt werd. Dat werd nog onderzocht.
“Misschien staat er een aanwijzing in het boek”, opperde Xanthin.
“Het zou best kunnen”, gaf Roeland met tegenzin toe. Hij wist dat hij degene zou zijn van wie verwacht werd dat hij het zou opzoeken. Om eerlijk te zijn had hij daar absoluut geen zin in. Hij had echter geen keus.
“Ik zal er dan maar meteen aan beginnen.” Hij stond op. Het was de eerste keer dat hij niet blij was met een reden om eerder naar huis te vertrekken.
“Sterkte makker.”

De heks sloeg het boek open en zocht naar het meest dodelijke en afschuwelijke gif. Die rotkinderen ook! Maar nu zou het gedaan zijn, hier konden ze niets tegen beginnen, het was een aloud recept.

Neem een halve schedel vol dauw van een eik en doe deze vloeistof in een koperen schaal. Doe daarbij een fijngehakte muizenstaart van een twee weken oude muis. Plet vervolgens zes grassprieten, geplukt in het midden van een heksenkring. Voeg hierbij een mengsel van de as van ravenbeenderen en de maaginhoud van een kikker. Meng dit goed door elkaar alvorens het bij de dauw te doen. Laat dit een nacht rijpen bij volle maan op het dak van een kerktoren. Druppel daarna heel langzaam het oogvocht van een albinokater erbij. Kook het geheel op een vuur van essenhout tot de rook paars kleurt en de vorm van een doodshoofd aanneemt. Zeef het drankje door een zijden doek en giet het in een zilveren beker. Laat het tenslotte gedurende tienduizend tellen afkoelen. Het gif is klaar om lijden en dood te veroorzaken.

Reageer (2)

  • xKimberley24

    Geweldig verhaal (hoera) Snel verdergaan, ik wil weten hoe het afloopt!

    1 decennium geleden
  • Watermelonseed

    spannend hoor, leuk verhaal. Snel verder.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen