Foto bij HvP - 5

Iets meer dan een uur later ging zijn gsm weer af. Roeland keek op de display. Xanthin!
“Roeland, misschien heb je toch wel gelijk.” Roeland wist niet wat zeggen. ‘Zie je nu wel,’ klonk nogal beledigend. “Ik heb het opgezocht op internet. Er zijn teveel overeenkomsten om te negeren. Zelfs het geslacht van de slachtoffers klopt. Het zou kunnen dat een psychopaat zich op het boek heeft gebaseerd bij het moorden.”
“Wat doen we nu?”
“Ik heb geen idee. Het enige wat we kunnen doen is het bureau op de hoogte brengen. Ik doe het wel. Probeer jij nog wat slaap te krijgen.”
“Dank je, Xanthin.” Roeland glimlachte. Hij wist dat dit Xanthins manier was om zijn excuses aan te bieden.

Net zoals Xanthin reageerden de collega’s eerst vol ongeloof, maar uiteindelijk accepteerden ze een dolgedraaide fan als mogelijke piste. Natuurlijk hadden ze op dat moment ook geen ander spoor. Aangezien een van de slachtoffers een journalist was, besloten Roeland en Xanthin om te kijken wat de media onlangs over het boek gepubliceerd hadden.
“Dat wordt een monsterwerk,” zuchtte Xanthin, “Hier, ik pak een willekeurig tijdschrift en er staan zelfs twee artikels in: Schrijfzussen, dubbele succes JK Rowling en Heks van Paina – bestseller van de eeuw. Hatelijk boek.” Roeland zei niets, voor hem was de lol er ook echt af. Hij boog zich over zijn eigen artikel: Harry Potter opgevolgd door Heks van Paina. Tot gisteren had hij er niets op tegen gehad om dat allemaal te lezen, maar nu…

Drie dagen later zaten ze nog altijd met hun neus in de kranten. Ze hadden nog niets bruikbaars gevonden. De deur vloog open. Pablo stormde binnen.
“Weer een moord en weer het teken! Deze keer iemand uit de kuststreek.”
“Wat is de doodsoorzaak?” vroeg Roeland.
“Vergif”, antwoordden Pablo en Xanthin tegelijkertijd. Roeland keek verbaasd naar zijn vriend.
“Internet”, verklaarde Xanthin, “in het boek zou het zo zijn.”
“Sofie,” mompelde Roeland, “Is het deze keer een vrouw?” Pablo knikte.
“Enig idee wat voor gif?”
“Nog niet. We moeten wachten op het autopsierapport.”

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen