een iets langer stukje :D

Wanneer ik in de les Wiskunde zit, voel ik mijn gsm trillen. Net op dat moment zegt de leerkracht iets. ‘Ik ben zo terug, hou je rustig bezig.’ Ik haal mijn gsm boven en lees het smsje. Net als Stijn wil kijken naar mijn gsm steek ik hem onder de bank. ‘Mag ik het niet zien?’ ‘Liever niet.’ ‘Ok’, zegt hij en hij draait hem weer om. Ik sms terug.

‘Hi Liam, I’m good but I have class right now. Yes I skype tonight! Zara x’

Net als ik op verzenden druk, komt de leerkracht binnen. Ik steek mijn gsm iets te laat weg. ‘Zara! Ik zei rustig bezig houden!’ ‘Ben ik niet rustig dan?’ ‘Je weet dat gsm’s verboden zijn op school!’ ‘Ja, meneer. De volgende keer zal ik op de banken dansen. Want dat is rustig voor u, niet waar?’ ‘Geef je gsm hier!’ ‘Nee bedankt, ik kan er zelf voor zorgen.’ ‘Naar de directeur! Nu!’ ‘Met veel plezier!’ Ik neem mijn boeken, steek ze in mijn tas en vertrek. Bij de directeur moet ik vertellen wat er gebeurd is. Ik citeer alles woord voor woord en krijg natuurlijk straf. ‘Zara, je gedrag is de laatste tijd verslechterd. Normaal ben je een modelleerlinge en nu.’ ‘Nu ben ik wat?’ ‘Je gedraagt je slecht.’ ‘Zo is mijn leven ook geweest. En nu het eindelijk een beetje beter gaat, moet ik de hele tijd op school zijn.’ ‘Zara, probeer weer je best te doen.’ ‘Wat jij wilt.’ ‘Ga nu maar weer naar de les.’ ‘Kan ik niet wachten. Tot de volgende les?’ ‘En een kwartier op de gang staan? Nee, ga maar weer naar de les.’ Ik zucht en vertrek opnieuw naar klas. Onderweg glip ik het toilet binnen.

‘Sorry, I didn’t know you had class. See you tonight. Liam x’

‘No problem. It was a stupid teacher anyway. And he saw me texting… Zara x’

‘I hope you don’t have problems now. Tell me tonight. Just follow your class now. Liam x’

‘I don’t care. Zara x’

‘Zara, do me a favor and go back to class. We’ll talk tonight. Liam x’

‘Just for you, Liam. Just for you…’


Ik loop naar klas. Wanneer ik binnenkom, kijkt de leerkracht boos naar mij. Als ik op mijn plaats ga zitten, gaat de bel. Hij lijkt er gelukkig mee en vertrekt onmiddellijk. Stijn draait zich naar me toe. ‘Zara, wat heb je vandaag?’ ‘Niets. Laat maar. Ik heb nood aan een telefoontje.’ ‘Ik kan ook luisteren.’ ‘Weet ik maar ik heb echt mijn beste vriend nodig nu.’ ‘En wie is dat dan?’ ‘Je ken hem niet. Hij is van Engeland.’ ‘Ga bellen. Ik bedenk wel een excuus. Dat je ziek werd of zo.’ ‘Bedankt Stijn’, ik geef hem een knuffel en vertrek naar het park.

‘Can I call you now? I know I have to sit in class, but I need to talk to you. Zara x’

Bijna onmiddellijk gaat mijn telefoon af.

• Zara? What’s the problem?
- I don’t know. It’s not my day today.
• What’s wrong? Did someone do something?
- No, it’s just. I don’t know. I need a friend here. I’ve got you and I’m really happy with that, but I need someone here too.
• I know. But please. School is important. Go back and try to do your best. We’ll skype tonight and then we’ll talk about it.
- Okay, because you asked me. See you tonight, Liam.
• Thanks, see you tonight.

Ik verzend vlug een smsje naar Stijn.

‘Ik ben op weg naar school. Zeg dat ik gewoon even buitenlucht nodig had. Zara’

‘Ok. Stijn’


Als ik in klas kom, vraagt de leerkracht meteen hoe het met me gaat. ‘Het is al beter, gewoon een beetje lucht nodig.’ ‘Ok, doe het rustig aan.’ Als ik langs Stijn passeer, fluister ik geluidloos ‘dank je’, door zijn knikje weet ik dat hij het begreep.

Reageer (3)

  • LoverOfTheRain

    kwn ....
    ie is helderziend ofz :)

    1 decennium geleden
  • LeLouisx3

    Hoe weet Liam dat ze buitengezet werd?

    1 decennium geleden
  • AnkePayne

    lief van stijn ;)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen