Mijn hartslag verhoogde toen hij de trappen kwam opgelopen. Dit gebeurde zelfs in mijn stoutste dromen niet. Hij pakte me vast en gaf me een kus. Op dat moment hadden we alle aandacht van de feestvierders. Er klonk ook gefluit en geklap. Voordat hij terug ging pakte hij me nog is goed vast en fluisterde in mijn oor: “Er is geen enkel mooier meisje dan jou hier vanavond.” Ik smolt, hij had het gefluisterd dus de andere konden het niet gehoord hebben en dat betekende dat hij het misschien wel echt meende.

Gelukkig waren Kato en Eline gekomen want anders moest ik een ganse avond optrekken met de ‘prom queens’ in spe. We stonden aan de bar toen er ineens een groep meisjes naar ons kwam. Ik schat dat ze de jongste hier waren.
“Hye Hanne” zegt een van de meisjes
“Hoi, hoe weten jullie wie ik ben?”
“Uhm jij date de hotste jongen van onze school. Natuurlijk dat we dan weten wie je bent.”
“Oh, ben er nog niet echt aan gewend dat mensen mij kennen.”
“Hopelijk wordt je dat wel rap want je bent superpopulair bij de meisjes. Waarom ben je niet ingeschreven voor ‘prom Queen’?”
“Wat? Ik? Prom Queen?”
“Ja, je zou super veel stemmen krijgen.”
“Ik heb daar nog niet echt aan gedacht…”

Ik hoor de partymuziek overgaan naar rustige muziek. Ik wedde dat het niet lang ging duren voordat Thomas hier ging verschijnen. “Ladies, kan ik Hanne even lenen?” klonk het niet veel later. De meisjes begonnen te giechelen en knikte ja. Ik werd de dansvloer, of de enigste open plek waar je kon dansen, opgesleurd. “Relax, je bent zo stijf” lacht Thomas. “Wat wil je? Iedereen zit op ons te kijken.” “Let niet op hun” zegt hij waarna hij me kust. Ik verdrink in zijn blauwe ogen en let er niet meer op. Het leek eeuwig te duren maar toch kwam er een moment dat er weer partymuziek weerklonk. Het moment waarop de dansvloer weer volliep. Thomas leidde mij uit de menigte en liet mijn hand pas los als we aan het zwembad stonden. “Hah, eindelijk is alleen” zuchte hij. “Het is echt wel leuk hier” is het enige wat ik kan zeggen. Domme koe, dat is waarschijnlijk niet waarover hij wil praten. “Haha, mijn feestjes zijn altijd leuk. Die waarop jij aanwezig bent zijn vanaf vanavond officieel de beste feestjes…” Het zinnetje bleef in mijn hoofd nazinderen en ik wist niet wat te zeggen. Ik stond alleen naar hem te lachen terwijl onze handen nog altijd in elkaar gekruist waren. “Om het eerste in het zwembad!” werd er ineens geroepen. Thomas had dit direct gehoord en deed zijn t-shirt uit. Met een sierlijke sprong, belandde hij als eerste in het zwembad. “Komaan Hanne!” riep hij nog. Achter mij stormde een menigte de trappen af. “Komaan Hanne , dit is niet de moment om verlegen of preuts te zijn.” zei ik tegen mij zelf. Thomas zijn haar lag plat op zijn hoofd, zoals die ene keer in het bos. “Ik vang je wel op” lachte hij en stak zijn armen uit. Gauw deed ik mijn kleedje uit en sprong in zijn armen. Juist voordat de rest van de feestvierders een grote golf in het zwembad veroorzaakte.

Reageer (1)

  • conordabestx

    SCHATTIG!! Hoe kom je er op?? Echt, super!! Ik krijg geen genoeg van dit verhaal!! (lol)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen