Justin pov.

Als het eerste uur van meneer verbuis afgelopen is staan Ryan, Chaz en ik op en lopen naar het volgende lokaal, Layla, Eef en Soph lopen voor ons aan. We praten zachtjes en ineens fluistert Ryan “Eigenlijk is Layla der kont wel lekker” “Hmm ja daar ben ik het helemaal mee eens, Justin ik zou zeggen aan jou de eer om haar tegen haar kont te slaan.” Zegt Chaz erachteraan. Ik zeg chagrijnig “Hahahahaha jullie zijn echt sukkels als jullie dat echt vinden en denk maar niet dat ik dat ooit zal doen!” Daarna zijn we alle drie stil. Als we bij het lokaal aankomen gaan de meiden gelijk ergens achteraan zitten, Ryan loop naar de tafels voor hun en Chaz en ik gaan bij hem zitten. Ryan kijkt even over zijn schouder naar de meiden waarna hij weer naar Chaz en mij draait en fluistert. “weetje eigenlijk als we niet zo gemeen voor de meiden waren hadden we misschien wel goede vrienden van ze kunnen worden.” “ja, maar misschien kunnen we ons gedrag naar de meiden veranderen, want ze zijn ook absoluut niet lelijk!” ik schudt mijn hoofd en grom zachtjes, de jongens kijken mij vragend aan als mevrouw Roegema het lokaal binnen loopt en gelijk roept “Stilte nu!!” Iedereen is in een keer stil en kijkt haar geschrokken aan. “Sorry voor mijn uitbarsting van zonet, maar ik kreeg net te horen dat mijn man een auto-ongeluk heeft gehad en nu gewond in het ziekenhuis ligt. Zouden jullie het erg vinden als ik jullie een opdracht voor een duo geef en dat jullie die dan de volgende les moeten inleveren, ik wil dat jullie het in de tweetallen doen die ik opgeef.”
Iedereen knikt instemmend. “oke, ik ga nu eerst de opdracht uitleggen en jullie dan in tweetallen indelen, jullie zouden nu een blokuur van mij hebben dus ik ga ervan uit dat jullie de opdracht dan wel bijna helemaal in die tijd afkrijgen, wat je niet afkrijgt moet je maar bij een van de twee thuis doen, oke?” Weer knikt iedereen instemmend en mevrouw Roegema begint met het uitleggen van de opdracht “Je gaat met z’n tweeën het over de interesses van elkaar hebben en dan gaan jullie kijken hoeveel van de interesses jullie delen, jullie moeten minstens 25 soorten interesses hebben en dan het percentage berekenen van de interesses die jullie delen.”
De jongens en ik kijken elkaar aan. “Ja hoor, mevrouw Roegema kan wel weer zoiets bedenken hoor.” Zucht ik. Mevrouw Roegema wil snel de tweetallen maken zodat ze naar haar man kan dus de jongens en ik zijn maar stil terwijl mevrouw de klas snel rondt kijkt, iedereen volgt haar blik, al snel zegt mevrouw Roegema “oke, ik heb geconstateerd dat er hier 2 keer drie mensen naast elkaar zitten en verder aldoor 2, de mensen die met z’n tweeën naast elkaar zitten zijn een tweetal, en voor de 6 andere leerlingen, Chaz werkt samen met Eef, Justin werkt samen met Soph en Ryan werkt samen met Layla.” Nadat ze dit had gezegd loopt ze het lokaal uit, De jongens glimlachen, maar ik baal enorm, we horen de meiden zuchten. Omdat we die opdracht toch moeten maken draaien we onze tafels om zodat we als tweetallen zitten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen