Layla pov.

Als het eerste uur van meneer verbuis afgelopen is staan Soph, Eef en ik op en lopen naar het volgende lokaal, Ryan, Chaz en Justin lopen achter ons aan. Ze zijn zachtjes aan het fluisteren en als ik ineens mijn naam hoor ga ik beter luisteren, ik hoor Justin in een keer chagrijnig zeggen “Hahahahaha jullie zijn echt sukkels als jullie dat echt vinden en denk maar niet dat ik dat ooit zal doen!” Daarna zijn ze alle drie stil.
Als we bij het lokaal aankomen ga ik gelijk ergens achteraan zitten en komen Soph en Eef naast me zitten. Ryan loop naar de tafels voor ons en Chaz en Justin gaan bij hem zitten. Ryan kijkt even over zijn schouder naar ons waarna hij weer naar Chaz en Justin draait en wat fluistert.
Soph, Eef en ik kijken elkaar aan en schudden ons hoofd omdat we waarschijnlijk alle drie denken dat ze weer stomme opmerkingen over ons vertellen aan elkaar. Ik fluister naar Soph en Eef “waar zullen ze het over hebben?” Eef fluistert “ik denk dat ze het over ons hebben of dat ze gewoon weer stomme grapjes zitten te bedenken.” “dat denk ik ook” zegt Soph. “haha ik ook, telepathie” zeg ik grinnikend. Mevrouw Roegema loopt het lokaal binnen en roept gelijk “Stilte nu!!” Iedereen is in een keer stil en kijkt haar geschrokken aan. “Sorry voor mijn uitbarsting van zonet, maar ik kreeg net te horen dat mijn man een auto-ongeluk heeft gehad en nu gewond in het ziekenhuis ligt. Zouden jullie het erg vinden als ik jullie een opdracht voor een duo geef en dat jullie die dan de volgende les moeten inleveren, ik wil dat jullie het in de tweetallen doen die ik opgeef.”
Iedereen knikt instemmend en ik ben benieuwd naar de opdracht. “oke, ik ga nu eerst de opdracht uitleggen en jullie dan in tweetallen indelen, jullie zouden nu een blokuur van mij hebben dus ik ga ervan uit dat jullie de opdracht dan wel bijna helemaal in die tijd afkrijgen, wat je niet afkrijgt moet je maar bij een van de twee thuis doen, oke?” Weer knikt iedereen instemmend en mevrouw Roegema begint met het uitleggen van de opdracht “Je gaat met z’n tweeën het over de interesses van elkaar hebben en dan gaan jullie kijken hoeveel van de interesses jullie delen, jullie moeten minstens 25 soorten interesses hebben en dan het percentage berekenen van de interesses die jullie delen.”
Ik kijk Soph en Eef aan en zeg grinnikend “Haha echt iets voor mevrouw Roegema om zoiets te bedenken.” Mevrouw Roegema wil snel de tweetallen maken zodat ze naar haar man kan en kijkt snel de klas rondt, iedereen volgt haar blik, al snel zegt mevrouw Roegema “oke, ik heb geconstateerd dat er hier 2 keer drie mensen naast elkaar zitten en verder aldoor 2, de mensen die met z’n tweeën naast elkaar zitten zijn een tweetal, en voor de 6 andere leerlingen, Chaz werkt samen met Eef, Justin werkt samen met Soph en Ryan werkt samen met Layla.” Nadat ze dit had gezegd loopt ze het lokaal uit, Ik kijk Sop en Eef aan en we zuchten alle drie luid, De jongens draaien hun tafels zodat we als tweetallen zitten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen