Foto bij Chapter 3. <3

Hoofdstuk 3

Uitgeput van de reis, kruip ik zo wat het vliegtuig uit. Ik heb maar heel even kunnen slapen, omdat ik veel te benieuwd was naar hoe het hier zou zijn. Maar nu ik hier ben, ben ik alleen maar moe en moet ik continu gapen. ''Heb je een Jetlag, schat?'' Vraagt mijn moeder me. ''Ik denk het...'' Komt er suf bij me uit. ''Maakt niet uit, het is hier toch 22:00.'' Zegt me vader. ''Het lijkt me een goed plan, dat als we aankomen bij het hotel, we even alles snel uitpakken, en meteen naar bed gaan.'' Zegt mijn moeder. Ik knik. Mijn moeder heeft kleine Timmy maar opgepakt aangezien hij nog sliep, en we hem niet wakker wilden maken. Ik kan mijn ogen bijna niet openhouden, ze vallen telkens weer dicht. Het lijkt wel eeuwen te duren voordat we alle bagage hebben opgehaald, en richting onze taxi lopen. Als we dan eindelijk in de taxi zitten, val ik bijna in slaap. Maar net voor dat dat gebeurt, tikt mijn moeder me aan en zegt ze. ''We zijn er, kom mee.'' Ik heb het gevoel of ik nu aan het slaapwandelen ben, maar doe toch alles wat me gevraagd wordt. We checken in bij het hotel, en lopen richting onze kamer. ''FINALLY! IK HEB HET OVERLEEFD!'' Roep ik terwijl, ik op een bed plof, en bijna meteen in slaap val. Ik voel nog hoe mijn moeder een deken over me heen legt, en ik langzaam vertrek naar dromenland.

Ik word wakker, en open mijn ogen. Het kost me een paar seconden om me weer te realiseren, waar ik nu ook alweer ben, en wat ik hier precies doe. Ik kijk om me heen en zie dat alles netjes uitgepakt is en een plekje heeft gekregen. ''Huh, ik kan me helemaal niet meer herinneren dat we alles uitgepakt hebben?'' Denk ik bij mezelf. ''Goedemorgen, Marissa!'' Zegt mijn vader enthousiast tegen me. ''Hallo pap, hoe laat is het?'' Vraag ik hem. ''Het is 11:00, we kwamen hier gister om 23:30 aan, en je viel meteen in slaap, dus hebben we mij maar alles uitgepakt.'' Zegt mijn vader. ''Ow, sorry.'' Zeg ik hem. ''Maakt niet uit, we waren toch binnen een half uurtje klaar, en zijn toen ook maar ons bed ingekropen.'' Zegt hij, terwijl hij de kamer inloopt. Ik sta op en loop naar de badkamer, en doe de dagelijkse handelingen. Als ik eindelijk klaar ben, loop ik de kamer in en ga aan tafel zitten. ''Asjeblieft Marissa.'' Zegt mijn moeder, terwijl ze een pannenkoek op mijn bord schuift. Ik smeer mijn pannenkoek met jam, en eet hem rustig op. ''Mam, wat gaan we vandaag doen?'' Vraag ik haar. ''Oh, niks bijzonder hoor, gewoon even de omgeving hier verkennen, en misschien al eventjes naar het strand.'' Zegt ze me. ''Oke, dan ga ik me nu even verkleden.'' Vertel ik haar terwijl ik naar mijn kamer loop. Onderweg kom ik Timmy tegen, ''MARISJA!'' schreeuwt hij me vrolijk toe. ''TIMMY!'' Schreeuw ik terwijl ik hem oppak, en een rondje met hem draai. Ik zet hem weer neer, en geef hem een aai over zijn bol, terwijl hij giecheld. Vervolgens, loop ik weer door naar mijn kamer.

Eenmaal omgekleed in mijn shorts, losse t-shirt, slippers en met daar onder mijn bikini, loop ik mijn kamer uit. ''Ben je eindelijk klaar?'' Vraagt mijn vader me plagend. ''Ja, jaaa...'' Zeg ik hem terwijl ik wapper met mijn hand. ''Mooi zo! We kunnen vertrekken.'' Zegt mijn moeder terwijl ze Timmy bij de hand pakt, terwijl mijn vader onze spullen meeneemt. We maken een wandeling door het hotel, vragen wat informatie bij de balie, en zoeken wat dingen op. Als we langs het zwembad komen worden mijn ogen groot. Ik kan niet geloven hoe groot het is. Het ziet er heel erg cool uit, zeker dat ik hier zo direct een duik in neem. ''Vind je het niet mooi?'' Vraagt mijn moeder aan me. ''Natuurlijk wel! Kijk dan hoe stoer!'' Zeg ik, blij tegen haar. Mijn moeder moet lachen, terwijl ze Timmy het mega zwembad aanwijst. Timmy begint te springen, te klappen en te giechelen. ''Marissa, zou jij soms misschien even hier op je broertje kunnen passen? Dan gaan wij even boodschappen doen, en dan kunnen jullie hier zwemmen.'' Zegt me vader me. ''Dat is goed, pa!'' Zeg ik. Mijn moeder geeft me nog een paar bandjes voor Timmy, en loopt dan met me vader weg. Ik verkleed Timmy, en haastig doe ik de bandjes bij hem om, die ongeduldig begint te worden. ''Sjiet owp, Marisja.'' Zegt hij me. ''Haha, ik doe mijn best hoor!'' Zeg ik hem lachend. Als het me eindelijk gelukt is zijn bandjes om te doen, trek ik mijn eigen kleding uit. Ik leg al onze spullen op een stoel die toevallig in de buurt staat. Vervolgens pak ik de zonnebrand, en smeer ons beide ook nog even in op de belangrijkste plekken, Daarna pak ik Timmy op, en ren richting het zwembad. Ik spring, en samen duiken we zo het zwembad in. Als we weer boven komen, beginnen we beide te lachen. Timmy spettert, en speelt vrolijk in het rond, en samen met hem begin ik te zwemmen door het water.

Als ik er wel genoeg van heb, en Timmy moe is, besluiten we maar uit het water te gaan. We lopen richting de stoel waar we onze spullen op hebben gedumpt, en verplaatsen die wat meer naar het zwembad. Ik pak nog een stoel voor Timmy, en leg onze handdoeken daar op. ''Sjonnebaadjen!'' Roept Timmy terwijl hij op de stoel springt. ''Inderdaad!'' Zeg ik hem, en ik ga liggen op de stoel, en begin met zonnebaden. Timmy kijkt naar me, en doet me precies na terwijl hij gaapt. ''Ben je een beetje moe?'' Vraag ik hem, terwijl hij naar me knikt. ''Papa en mama zullen zo terugkomen, dus je kan nog even slapen.'' Niet veel later, valt Timmy al in slaap. Ik sluit ook mijn ogen, en probeer ook maar eens een dutje te doen. Nog geen 5 minuten later hoor ik gefluister, ik kijk op en zie een groepje jongens voor me staan. Ik hoor ze lachen, en vraag: ''Wat? Heb ik soms iets van jullie aan!'' Het komt er boos uit, maar dan denk ik: ''Oeps, die verstaan mij niet zeker...'' Ze beginnen nog harder te lachen, en ik kijk ze geirriteerd aan. ''What's your guys problem?!'' Het lijkt alsof ze me nu wel kunnen verstaan, en ze schrikken een beetje. Verder krijg ik geen enkele reactie van ze terug, ze staren alleen maar naar me. ''JUST GO!'' Roep ik, terwijl ik ze uitzwaai. Ze lopen een beetje verbaast weg, ''Gelukkig maar.'' Denk ik bij mezelf. ''Wat moesten die gasten?'' Vraag ik mezelf, dan vervolgens af. Ik kijk rondom me, maar alles ziet er normaal uit. ''Gezellig, kan ik me daar de rest van de vakantie, ook weer druk over zitten te maken.'' Gaat er door mijn gedachte heen. Ik kijk of Timmy nog slaapt, en hoor hem zachtjes snurken. Opeens merk ik, dat mijn bikinitopje niet zo goed vast zit. Ik kijk naar beneden en schrik, ''Oh, nee toch!'' Dringt er mijn hoofd binnen. Snel maak ik hem goed vast, en kijk om me heen. Niemand die dit gezien heeft hopelijk, terwijl ik ineens weer denk aan de jongens van net. ''DAMN, NOOO!!!'' Denk ik, terwijl mijn gedachtens opeens compleet vol zitten met scheldwoorden. ''Wat een afgang beschamender kan gewoon echt niet! Ik ben ook zo DOM he!'' Denk ik. Maar ik doe net alsof er niks gebeurt is, en het de normaalste zaak van de wereld is. Ik sluit mijn ogen weer, en ga liggen, om dit moment te vergeten.

Ik word wakker geschud door mijn vader. ''Hallo, slaapkop!'' Zegt hij lachend. Ik wrijf in mijn ogen, en zie dat het al donker begint te worden. ''Heb ik zo lang geslapen?'' Denk ik. ''Kom, kleed je aan, dan gaan we gezellig wat samen eten.'' Zegt mijn moeder, terwijl ze Timmy helpt aankleden. Ik sta op, verkleed me langzaam, en zoek al mijn spulletjes bij elkaar. Als ik klaar ben, lopen mijn ouders voor op het hotel uit. ''Waar gaan we heen?'' Vraag ik me ouders. ''We zijn hier net langs geweest tijdens het boodschappen doen, en zagen hier veel leuke restaurantjes.'' Zegt mijn moeder. ''Dus besloten we, vanavond maar hier te gaan eten.'' Voegt mijn vader er aan toe. Ik zie hoe Timmy half huppelend aan mijn vaders hand hangt, terwijl ik mijn ouders volg. Na een tijdje over de boulevard gewandeld te hebben komen we aan bij een schattig restaurantje. We lopen naar binnen, en gaan een tafel zitten. ''Het is hier echt zo mooi!'' Floep ik er uit. ''Ik ben blij dat je het mooi vindt.'' Zegt mijn moeder glimlachend. De ober komt, en mijn pa vraagt: ''Wat willen jullie eten, en drinken?'' Als ik heb geantwoord dat ik een pizza wil met cola, en de ober al onze bestellingen heeft opgenomen, loopt hij weg. ''En hebben jullie het naar je zin gehad, vandaag?'' Vraagt mijn moeder. Timmy begint enthousiast ''Jaaaahhh!!!'' Te roepen, terwijl ik hetzelfde antwoord geef. Ik neem de tijd, om naar het prachtige uitzicht te kijken, en er van te genieten. ''Hmmm, Ik hou van vakantie...'' Komt er in mijn hoofd op. Na een gezellig avondje in het restaurant, te hebben gehad lopen we weer terug naar onze hotelkamer. We zijn allemaal zo uitgeput, dat we ons verkleden, en meteen allemaal maar besluiten te gaan slapen.



- Yourself

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen