'We zijn er' zegt de chauffeur met een halve glimlach. Hij stapt uit en doet de deur open. Ik ga recht zitten en stap naar buiten. Zonlicht schijnt in mijn ogen en moet een paar keer knipperen voordat ik helder kan zien. 'AHHHHH querido amigo' hoor ik scherp in mijn oor. Ik begin te lachen en sta op om Sarah een knuffel te geven. 'Bedankt voor de lift' ik pak mijn koffers en glimlach naar de chauffeur. De chauffeur zit alweer in de auto en rijd weg. 'Wat een chagerijn' mompel ik in mezelf. Sarah begint te lachen 'Zo zijn alle chauffeurs meid'. Ik lach en loop mee naar de deur toe. 'Wacht even geef me je koffer' voordat ik iets kan zeggen pakt ze mijn koffer en doet de deur open.
'SORPRESAA' word er aan alle kanten geroepen. Ik moet lachen, dit is echt zo typisch Sarah. Ik kijk haar aan en ze kijkt twijfelend terug. Ik geef haar een knuffel 'bedankt meis!'. Ze begint te lachen. Brad komt aanlopen en geeft me een kus 'hoe was het?' 'Ja super, wel druk maar vond het leuk om te doen' Ik krijg nog een kus 'Ik heb je gemist' 'Ik jou ook mi amor' Hij lacht en loopt naar de keuken. Ik geef iedereen een knuffel tot ik de telefoon hoor overgaan. Ik loop naar de telefoon en pak hem op. 'hola mi niño hoe gaat het met je?' 'Met mij goed, en met jullie? Waar zijn jullie' Ik hoor mijn moeder tegen mijn vader fluisteren en dan pakt mijn vader de telefoon over. 'We konden het niet redden schat' 'Maar we komen snel' schreeuwt mijn moeder van achter. Ik knik, ookal kunnen ze het niet zien. 'Waar zitten jullie nu?' 'We zijn net over gestapt naar Nieuw-Zeeland vanuit Australië' mijn moeder pakt de telefoon weer terug 'Het spijt me heel erg meis, maar het vliegtuig wou niet even omdraaien voor ons, waar gaat het heen met de wereld?' Ik begin te grinniken 'het geeft niet' zeg ik 'volgende keer beter'. Ik merk dat ik op de luidspreker sta, want mijn vader hoor ik opeens zeggen 'we zien je snel meis, maar we moeten weer verder' 'is goed papa, adiós' 'adiós, niña' Ik leg de telefoon neer, kijk op me heen en pak mijn koffer op. Een rechte weg naar boven.
Ik loop naar mijn kamer toe en plof op mijn bed neer. Ik begin na te denken. Ja, het is leuk voor mijn ouders dat ze op wereldreis zijn maar ik heb ze nu al anderhalf jaar niet gezien. En ik mis ze best wel erg. Ik ga rechtop zitten pak en kussen en leg die op mijn hoofd. Ik word nu al gek van de herrie beneden, als ze maar geen zooitje maken en als ze het doen mogen ze het zelf opruimen. Geklop op de deur 'mag ik binnen komen?' het is Tim, 'Ja, kom maar' hij loopt naar binnen en ik voel dat hij op de rand van mijn bed gaat zitten. Ik ga rechtop in kleermakers zit zitten. Hij kruipt over het bed en geeft me een knuffel 'que está bien' me broertje zegt het altijd heel schattig. Het betekend -het komt wel goed- in het spaans. We praten vaak spaans met elkaar, en ik heb het Sarah ook geleerd. Het is grappig dat sommige mensen nu spaans proberen te praten. Mijn ouders zijn spaans en we zijn tweetalig opgevoed. Vandaar..
'KOMEN JULLIE NOG?' hoor ik Sarah vanaf beneden roepen. 'WE ZIJN ONDERWEG' roep ik terug. Ik geef Tim nog een knuffel en loop naar beneden met Tim achter me aan. Sarah volgt me de trap af en als ik beneden ben komt ze naar me toe 'Mike en Kate zijn er, ze staan bij de deur.' Ik kijk om en zie inderdaad Mike en Kate staan. Ik loop naar ze toe 'alles goed?'. Ik knuffel Kate en geef een klein zwaaite naar MIke. Oké hij heeft een vriendin en ik een vriend maar hij is knap. En ik kan Kate soms gewoon niet uit staan. 'Ja, gaat wel goed, sorry dat we zo laat zijn' zegt Kate terwijl ze om haar heen kijkt wie er allemaal zijn. 'Maakt niet uit, kom binnen.' Ze lopen verder naar binnen en ik loop door naar de keuken.
Ik pak de fles cola en schenk wat in, geen zin om er bacardi doorheen te doen, dan ligt Kate gelijk plat. Opeens voel ik twee handen op mijn schouders en een kus op mijn hoofd. Ik draai me om en zoek zijn lippen. Zijn lippen vinden mij en hij geeft me een stevige kus. Ik kijk op en begin te lachen. 'Gaat het een beetje?' Vraagt Brad. 'Ben beetje moe, en had dit allemaal echt niet verwacht.' Hij begint te lachen en geeft me nog een kus die overgaat op een zoen. 'Ik heb je gemist.' Ik kijk naar ze ogen en moet moeite doen om niet te gaan slijmen. 'Ik jou ook' Ik geef hem nog een kus, die heeft hij wel verdient. Hij pakt een glas en brengt die naar Mike toe. Ik loop achter hem aan met het glas van Kate.
'SILENCIO' schreeuwt Sarah over de groep heen en ze doet de muziek uit. 'Ik heb een mededeling speciaal voor mijn meisie Amy' Ze kijkt me aan en ik begin te grinniken. 'Omdat ze vandaag terug is, en ik zo trots op haar ben, en ze bijna jarig is heb ik een verrassing voor haar in petto' Ik kijk haar raar aan, daar heeft ze niks over verteld? Sarah gaat verder 'Omdat ik haar al zo lang ken en ik zoveel van haar hou heb ik gereld voor Amy dat..... tromgeroffel alsjeblieft' Tim pakt pennen en gaat op de tafel tikken, iedereen begint te lachen. 'WE NAAR BARCALONA GAAN' 'JE HEBT WAT GEREGELD?' gil ik door het huis heen, iedereen begint te klappen. 'MAAAAAAR....' schreeuw Sarah. 'dat is nog niet alles, We gaan vanavond eerst shoppen in AMSTERDAM.' Ik begin te gillen en ren naar haar toe om een knuffel te geven. 'JE BENT GEK' gil ik in haar oor 'JA WEET IK' schreeuwt ze terug.
rond half 8
Iedereen is het huis uit en ik ga naar boven om andere kleren aan te doen. Ik loop naar beneden en pak mijn jas. Ik loop naar buiten en daar staat al een dikke vette auto te wachten. Ik stap in en doe mijn gordel om. Sarah komt naast me zitten 'heb je er zin in?' 'HELL YEAH' roep ik terug. We beginnen te lachen. Sarah start de auto en we rijden weg. 'Waar gaan we eigenlijk heen?' 'Naar A&F natuurlijk!' Ik begin te glimlachen. Dat is zoizo mijn lievelingswinkel!
eenmaal aangekomen
Ik stap uit. Wat hou ik toch van mijn nieuwe gympen, ze zitten heerlijk! 'Die kant op' zegt Sarah 'Iknow..' zeg ik terug. 'Natuurlijk weet je dat' reageerd ze en ze begint te lachen. Ze kruist onze armen en arm in arm lopen we naar de winkel.
drie uur later
'We zouden toch alleen naar A&F gaan?' 'Maar dat is toch niet leuk' Sarah rolt met haar ogen en kijkt me aan. 'Klopt dit was veel leuker' zeg ik en ik begin te lachen, ik geef haar een knuffel en ga weer in de auto zitten. Ik begin te lachen. Ik ben echt blij met al mijn aankopen. Eenmaal thuis loop ik naar boven en pak ik alvast mijn koffer. Ik zoek nog wat spullen in mijn kast en gooi alles erin. Nu eerst slapen. Morgen vliegen we al weer.

adiós

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen