Foto bij 4

Belangrijk: Yasmin heet vanaf nu Diana!

You've carried on so long

'Goedemorgen Diana, het is zaterdagmorgen, 7 uur. Tijd om op te staan,' sprak de robotstem van mijn wekker. Een paar piepjes volgden, om het onmogelijk te maken dat ik nog in slaap viel. Met een diepe zucht draaide ik me op mijn rug en staarde naar het plafond. Tot nu toe had ik geen spijt gehad van mijn beslissing, het verbaasde me eigenlijk dat ik hier nog niet eerder op was gekomen. Vandaag had ik therapie dus ik had alleen de ochtend vrij om de laatste voorbereidingen te treffen en belangrijke spullen te kopen. Na een tijdje woelen stond ik toch op en ging me klaar maken om de drukte in de winkels van Londen te vermijden. Mijn 'moeder' zou toch nog wel een aantal uur slapen. En inderdaad, toen ik na mijn ontbijtje geruisloos de deur uit ging merkte ze er niks van. Al lopend dacht ik na over een geschikte plek om in alle rust een boodschappenlijstje te maken. Alle koffiezaken zouden nog dicht zijn dus de enige optie was de bieb. Ik stapte nog even door en al snel stond ik voor het gebouw. De geur van boeken drong al snel mijn neusgaten binnen toen ik naar binnen stapte. Ik snoof nog een keer, het voelde vertrouwd. Dit zou zeker niet de laatste keer zijn dat ik hier tijd door ging brengen. Voordat ik aan een tafeltje achterin ging zitten, kocht ik een bekertje koffie. Het smaakte, zelfs na vier klontjes suiker, goedkoop en bitter maar ik had het nodig om alert te blijven in de vroege morgen. Verveeld tikte ik met mijn pen op de tafel, tot nu toe was ik niet veel verder gekomen dan het eerste punt: 'Slaapzak'. Een diepe zucht verliet mijn mond. Kom op Diana, sprak ik mezelf toe. Met zo'n houding ga je het al helemaal niet overleven op straat. Denk harder! En zo gezegd, zo gedaan. Na een minuutje denken zat ik bomvol ideeën en begon ik druk te pennen.

Things to buy/take

1. Slaapzak
2. Desinfecterende handgel
3. Droogshampoo
4. Tandenborstel & tandpasta
5. Veel dikke sokken
6. Fleecevest
7. Ondergoed
8. Heuptasje voor geld
9. Goede, warme schoenen
10. Stevige rugtas
11. Tekenblok, potloden
12. Dagboek
13. Bidon
14. Thermoskan
15. Oplader op zonne-energie
16. Schoolspullen
17. Mobiel
18. ID-kaart



Met een zelfvoldane glimlach dronk ik mijn laatste slok koffie op en keek naar het lijstje. Eigenlijk was het veel te kort naar mijn idee maar ook al woonde ik op straat, meer dingen kon ik er altijd nog bijkopen. Het tekenblok was natuurlijk om tijd te doden, ik wist niet hoe lang het zou gaan duren. Tijd zal het zeggen, dacht ik bij mezelf. Daarna begon ik aan de dingen die ik nog moest doen, ik kon niet alles zomaar achterlaten alsof ik er nog gewoon was.


Things to do

1. Telefoonabonnement annuleren
2. Reservesleutel pakken (voor het geval dat ik toch ooit dat huis in moet)


Dit lijstje was nog een stuk korter dan de vorige, maar ik was er tevreden mee. Ik had helemaal geen ervaring met weglopen of zwerver zijn. Van het woord zwever schrok ik een beetje, het bracht me terug naar de realiteit. En hoe grof het ook klonk, wat zou ik anders zijn als ik geen huis had? Juist, een zwerver. Maar wel eentje die het stukken beter vind dan het leven in een huis met bepaalde personen. Verveeld opende ik Tumblr, de winkels gingen pas over een uurtje open. Daarna zou ik alles gaan kopen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen