youtube to mp3

Toen ik thuis kwam van een lange en vermoeiende dag, lagen er nog stukjes taart in de koelkast. Ik at de ze gulzig op. Ik was alleen thuis, zoals altijd. Mijn ouders werken heel veel, ze hebben weinig tijd voor ons. Gelukkig zijn we allemaal oud genoeg om op onszelf te passen. Toen ik klein was ging ik na school altijd naar mijn oma. Oma en ik maakte altijd koekjes samen. Ik vond het de lekkerste koekjes van de wereld. Ik heb mijn opa nooit gekend, oma zei dat hij dood is gegaan voor dat ik geboren was. Mijn broers en zus hebben hem wel gekend. Oma is er nog steeds heel verdrietig over. Opeens hoor ik oorverdovend geluid van boven komen. Ik ren zo hard mogelijk naar boven om te kijken wat er aan de hand is. Eindelijk boven zie ik Mark op zijn elektrische gitaar spelen. “O, ik wist niet dat er iemand thuis was, sorry van de herrie” zegt hij. Mark is wel echt een lieverd, de liefste van alle vier. Mark is niet zo groot, ongeveer een meter zeventig. Hij heeft donkerbruin haar dat met gel naar achter is gedaan. Hij heeft dezelfde bruine ogen als ik. Hij heeft mooie tanden, dus ook een leuke lach, de meeste meisjes vinden dat heel leuk aan hem. “O, maakt niet uit!” zeg ik terwijl ik het zweet van mijn voorhoofd haal. “Gelukkig maar” zegt hij. Hij loopt naar me toe en geeft me een kus op me neus. Dat doet hij altijd. Vanaf jongs af aan deed hij dat al. Hij heeft ooit een voetbal tegen mijn neus geschopt. Sinds die dag gaf hij er elke dag een kusje op. Ik loop richting de instrumenten. Ik bestudeer de microfoon. “Kan je eigenlijk zingen” vraagt Mark nieuwsgierig. “Ik weet het niet, ik zing niet zo vaak” antwoord ik. “Zing is wat?” zegt hij glimlachend.
Hier?
Ja.
Nee.
Hoezo niet?
Ik weet niet wat ik moet zingen.
Ken je Diamonds van Rihanna?
Ja.
Zing dat dan.
Oké, ik zing dat wel.
Mark pakt z’n gitaar en begint Diamonds te spelen.

Toen ik uitgezongen was draaide ik me om en keek Mark aan. ‘Waarom heb je mij nooit verteld dat je zo goed kan zingen?’ vroeg hij glimlachend. ‘Vond je het goed?’ zei ik blij. ‘Ja, echt heel erg goed!’ zei hij.
‘Wauw, bedankt Mark!’ zei ik giechelend.
‘Ik zou graag willen dat je bij onze band kwam, dan kan je samen zingen met Jasper’ zegt hij blij.
Jasper en ik, als een duo. Geen goed idee.
Sinds dat we klein waren hebben Jasper en ik niet zo’n goeie band.
Jasper was gek op lego, het was zijn favoriete speelgoed.
Hij had voor zijn zesde verjaardag een mega vrachtwagen gekregen. Hij was er heel erg blij mee.
Toen hij hem na twee uur bouwen eindelijk in elkaar had gezet ging hij naar beneden om een koekje te pakken.
Toen hij wegging ging ik naar zijn kamer en heb per ongeluk zijn vrachtwagen stuk gemaakt.
Ik snapte het probleem niet, hij kon hem zo weer in elkaar zetten.
Maar hij was woest. Hij heeft me verbannen uit zijn kamer. Hij had een tekening gemaakt woord met grote letters op stond : ferbode terijn vor Aleks
Hij heeft nu al elf jaar op zijn deur hangen. Hij wilt me het gewoon niet vergeven.

Het is al laat. Ik haal mijn make-up van mijn gezicht af en poets mijn tanden. Ik borstel mijn haar en doe het in een staart. Ik loop de badkamer uit en pak mijn laptop.
Als hij eindelijk is opgestart krijg ik een msn bericht van Joris.

Joris : Hey Alex! Gaat alles goed?
Alex : Ja prima. Met jou?
Joris : Super!
Alex : Gelukkig maar.
Joris : Je hebt toch gehoord van zo’n ‘dance battle’?
Alex : Ja, hoezo?
Joris : Onze dansleraar heeft me net gebeld, Michel zei dat we mee mogen aan zo’n battle meedoen !
Alex : Gaaf! Wanneer is het?
Joris : Volgende week zaterdag om acht uur bij het park.
Alex : Oké, wat voor soort dans gaan we doen?
Joris : Geen idee, Michel verteld het morgen.
Alex : O, oké.
Joris : Ik zie je morgen op school! Doei .
Alex : Doei! Zie je morgen, slaaplekker!
Joris : Doei, jij ook!

Ik sluit mijn laptop af en zet hem weer op mijn bureau. Als ik op mijn wekker kijk zie ik dat het al half twaalf is. Ik doe de dekens over me heen en begin te slapen.

De wekker gaat en ik klim uit bed. Ik loop naar mijn badkamer en doe het ligt aan. Ik word een beetje duizelig van het felle licht. Ik haal mijn haar uit de staart en kam het tot het goed zit. Ik doe mijn make-up en poets mijn tanden. Als ik weer in mijn kamer ben beslis ik wat ik vandaag aan zal doen. Mijn groene sweater met de tekst ‘Rock your body’ erop met mijn bruine spijkerbroek , of mijn zwarte Adidas trui met mijn zwarte spijkerbroek. Ik kies voor de zwarte trui en broek. Eenmaal aangekleed loop ik naar beneden om te eten. Mijn twee zusjes zitten voor de tv. Ze hebben precies hetzelfde aan, zoals altijd. Je kan niet zien wie wie is. Ze lijken zo erg op elkaar. Ze hebben allebei blond lang haar en bruine ogen. Ze praten elkaar altijd na. Het is echt om gek van te worden.

Als ik mijn fiets in het schoolhok heb geplaatst zie ik Joris lopen. Ik moet hem een paar keer roepen totdat hij omkijkt. Hij stopt met lopen en zwaait. Ik loop naar hem toe, omhels hem en samen lopen we de school in.



















youtube to mp3

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen