Foto bij A beautyfull day

Een mooie dag in de Donderclan.
het woud leeft in rust.
(hierboven Woudhart)

Fel zonlicht scheen over het bos waar het Donderclankamp in lag. Doodmoe stapte een Donkerrost katje met groene oogjes uit het leerlingenhol.(cat)
"Yow" zei ze tegen haar maatjes. Maar de andere leerlingen reageerde niet. Het was een warme dag met veel licht. Zonpoot stond te genieten van de Warmte.
"Ha, Zonpoot, Ben je klaar?" hoorde ze. Woudhart: Een Donkerbruine kater met zwarte strepen stond voor haar neus.
"Klaar? Waarvoor?" vroeg Zonpoot afwezig. Woudhart miauwde: "voor je vechttechnieken te oefenen". "Grassevacht!!!!" riep hij daarna.
Een Blondgrijze poes kwam naast hem staan. "Straks vertrekken we". Stelde Woudhart voor. "Zie dat je klaar bent". en de twee mentors liepen weg.
Zonpoot stond daar in het Zonlicht hun na te staren. Plots voelde ze zich klaarwakker. "Bokkenpoot!, Wakker worden!" riep ze.
Een donkerbruin katertje keek haar aan. "Wie wat waar?" vroeg hij. en hij viel terug in slaap. Zonpoot keek eens in de richting van het Krijgershol en ze zag Grassevacht met Woudhart al aankomen. "Bokkenpoot kom vlug" riep ze vriendelijk naar hem toe. Bokkenpoot stond op en gaf Zonpoot een lik over haar oor.
"Bedankt he, Grassevacht zou me vermoorden als ze wist dat ik nog sliep". Zonpoot liet een zacht mrrauww horen.
Woudhart stond al voor de twee leerlingen. "Laten we naar de Trainingskuil gaan". miauwde hij goedgehumeurd.
Samen met de twee leerlingen liepen Grassevacht en Woudhart naar de trainingskuil.
Bokkenpoot was goed in Vechten. Zonpoot had het meer op jagen.
IN de trainingskuil liet Woudhart Zonpoot aanvallen. Maar het was duidelijk dat Bokkenpoot en Grassevacht gisteren hadden zitten oefenen.
Zonpoot sprong op Bokkepoot, maar Bokkenpoot rolde zich op zijn rug. stapte zachtjes in Zonpoot haar buik. Zonpoot tuimelde over het zand en bokkenpoot stond fier recht. "Goed zo, Bokkenpoot". zei Grassevacht. Woudhart keek Zonpoot streng aan. HIj miauwde: " nooit je buik bloot geven in de aanval, dan heb je veel kans dat je verliest, Kijk zo moet je het doen." Grassevacht kwam naar hem toegelopen.
Woudhart sprong met een sierlijke draai naar Grassevacht. Grassevacht wou naar zijn flank slaan maar door de Sierlijke draai raakte Woudhart met zijn poot haar oor. Grassevacht viel om.
"En nu jij, Zonpoot". Zonpoot probeerde het maar het lukte maar van de derde poging.
Grassevacht miauwde: "Ik denk dat we maar best terug naar het kamp gaan.
Op de weg terug zag woudhart een muis door de struiken lopen. Hij sloop erop af sprong en griste ernaar. de muis dook weg en Zonpoot zette haar poot erop.
"is dat nu zo moeilijk"? lachte ze naar Woudhart.
De twee krijgers waren verbaast van hoe goed Zonpoot kon jagen. (cat)(cat)(cat)
Dan zag Bokkenpoot een Vink in de boom zitten. Hij klom er naar toe maar de Vink vloog weg.
Toen sprong Zonpoot met diezelfde sierlinke draai als woudhart haar had getoond in de lucht, ze haalde uit naar de vink en ving hem.
"Hier, hij is voor jou". fluisterde ze naar bokkenpoot.
Hij keek Zonpoot dankbaar aan.
Woudhart en Grassevacht keken haar ook aan.
"Dat kunnen jullie niet he? " miauwde Zonpoot tevred

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen