Foto bij Hoofdstuk 2

Jippie, al drie abo's!

“Kom, we gaan dansen,” zegt Marlous enthousiast terwijl ze me aan mijn arm meetrekt de dansvloer op. Al snel ben ik helemaal in mijn element en vergeet ik de wereld om me heen. Ik ben niet een goede danser, maar dat maakt me nooit wat uit. Ik vind het heerlijk om los te gaan en me niet druk te maken om wat anderen van mijn denken.
“Maar vertel nou even, vind je Derk wel wat leuk? Kan ‘ie er mee door voor een avondje?” vraag Marlous, ik rol met mijn ogen. Of ‘ie er mee door kan voor een avondje? En of ‘ie dat kan. Maar zo ben ik niet, ik wil dat niet.
“Je weet dat ik niet zo ben,” antwoord ik.
“Nee, maar je kan toch ook voor een keer eens wat proberen? Het is echt een hele leuke jongen voor jou!”
“Ik zie wel,” zeg ik.
“Nee, Gaya, toe nou even. Hij is leuk! Hij vindt jou leuk, dat is overduidelijk.”
“Oh ja?” vraag ik verbaasd. Ik kijk even zijn kant op en zie dat hij daar heel relaxed staat met, inderdaad, een glas cola.
“Ja, heb je dat niet door? Hij kijkt de hele tijd naar je!” Ik denk even na en probeer me te herinneren of hij vaak naar me keek. Niet overdreven vaak, dacht ik zo.
“Valt wel mee, toch?” Marlous schudt haar hoofd en haalt dan haar schouders op.
“Zelf weten,” zegt ze dan. Ik kijk weer even naar Derk en dan ontmoetten mijn ogen de zijne, hij glimlacht en ik lach terug. Oh nee, shit, hij komt hierheen. Marlous merkt het op en geeft me een bemoedigend duwtje in de rug.
“Vermaak je je wat?” vraagt Derk als hij bij me staat. Ik slik een keer en probeer mijn zenuwen in bedwang te houden. God, deze jongen is echt… Wauw.
“Ja hoor, jij ook?” Oké, stom antwoord. Ik ben echt een drama.
“Ja, je kunt goed dansen hoor.” Oh, god. Waarom zegt hij dit nou. Ik kan helemaal niet dansen, waarom heeft hij dat gezien. Waarom…
“Word je nou rood?” vraagt hij een beetje geamuseerd. Ja hoor, dit kan er ook nog wel bij. Hoi vernedering.
“Uh bedankt, ik vind mezelf niet echt een danstalent eerlijk gezegd,” pers ik eruit.
“Niet zo bescheiden,” zegt hij glimlachend.
“Dat is geen bescheidenheid, maar zelfkennis,” antwoord ik, iets zekerder.
“Nou, dan zeg ik dat ik vind dat je goed kunt dansen.” Derk lacht en kijkt me aan met zijn mooie grijsachtige ogen.
“Dankjewel,” zeg ik zacht, waarschijnlijk niet hard genoeg om boven de muziek uit te komen, maar hij lijkt het te begrijpen.
“Zullen we wat drinken halen?” stelt hij dan voor. Ik knik en hij legt zijn hand zachtjes op mijn rug en neemt me mee richting de bar. Ondertussen komen we Nick tegen die verrast naar ons kijkt. Hè, fijn, het duurt vast niet lang voordat ik overspoeld wordt met reacties.
“Wat wil je drinken? Een biertje?” vraagt hij. Ik wil ja zeggen maar net daarvoor bedenk ik me en voel ik me lomp. Hij drinkt cola en ik bier, dat klopt niet.
“Uuh, nee, doe maar cola.”
“Zeker? Je drinkt de hele avond al bier,” vraagt Derk verbaasd.
“Ja daarom,” antwoord ik.
“Verstandig hoor.” Hij knipoogt en bestelt twee cola.
“Ik bén verstandig.”
“Dat geloof ik meteen,” antwoordt hij terwijl hij mijn cola geeft.
“Goedzo.” Ik neem een slok van de cola en heb gelijk spijt dat ik niet gewoon bier heb genomen. Die moeilijke beslissingen in het leven toch ook.
“Sla me maar als je het een stomme vraag vindt, maar heb je een vriend?” Ik verslik me bijna in mijn cola en voel het prikkelen in mijn neus, oh alsjeblieft niet zeg. Ik heb vandaag wel schaamtemomenten genoeg gehad.
“Ik heb geen vriend, een tijdje geleden ging het uit,” antwoord ik dan terwijl ik een kuch onderdruk.
“Oh, sorry…” mompelt Derk terwijl hij me echt medelevend aankijkt.
“Nee, maakt niet uit. Het is maar goed dat het uit is.”
“Behandelde hij je niet goed?” vraag Derk zacht.
“Nee, nou ja, hij heeft me met woorden behoorlijk klein gemaakt. Hij is niet goed geweest voor mijn zelfbeeld.” Ik bijt op mijn lip en kijk even de andere kant op.
“Sorry, ik snap dat je er niet over wilt praten.” Derk legt zijn hand op mijn arm en kijkt me bezorgd aan.
“Nee, het is wel goed,” antwoord ik, “het is gewoon een kwal, ik ben beter af zonder hem.”
“Mooi dat het dan voorbij is,” zegt Derk.
“Ja.”
“Ik snap niet hoe je zo’n mooi en lief meisje zo kunt behandelen.” Ik kijk naar mijn handen en weet niet zo goed wat ik moet zeggen, het is lief dat dit zegt en ik merk dat er een soort blij gevoel door mijn lichaam gaat.
“Zullen we anders weer naar de rest gaan?” vraagt hij. Ik voel zijn hand nog steeds op mijn arm liggen, het voelt fijn. Hij voelt fijn. Ik voel me verschrikkelijk goed bij hem, zo heb ik me al een tijdje niet meer gevoeld bij jongens.
“Ja, is goed,” antwoord ik. Hij pakt voorzichtig mijn hand en ik volg hem de menigte in. Als we bij de rest aankomen laat hij mijn hand los, ik kan een glimlach niet onderdrukken.
“Waar waren jullie?” vraagt Marlous nieuwsgierig.
“Drinken halen.”
“Oeh en?!”
“Niks, we hebben gepraat,” zeg ik lachend, Marlous haar enthousiasme ook altijd.
“Je kan vanavond wel met hem meegaan,” stelt ze voor.
“Wat niet kan.” Ik ga zitten op een grote loungebank, Nick komt gelijk naast me zitten.
“Dus, zie je Derk wel zitten?” vraagt hij.
“Hij is aardig. Zeg, wat heb jij over mij verteld?” Ja, dat zit me nog steeds dwars.
“Over jou verteld?”
“Ja, Derk zei dat jij wel eens wat over mij gezegd had,” zeg ik.
“Oh, ik had wel eens gezegd dat ik een leuk meisje wist voor hem.” Ik kijk hem verbaasd aan en lach dan.
“Ja, dat had ik nu ook gezegd.”
“Nee, het is echt zo. Ik denk dat jullie goed bij elkaar passen, maar als je me niet wilt geloven moet je het zelf weten.” Ik schud lachend mijn hoofd.
“Nou ja, het zal wel,” antwoord ik terwijl ik kort een blik op Derk werp. Het zou wel leuk zijn, maar nee, hij is te knap voor mij. Hij doet dan misschien wel heel aardig maar dat doen zoveel. Nick doet ook heel aardig, dat is ook vriendschappelijk. Marlous komt naar me toe en vertelt dat ze naar huis gaat.
“Ik ga mee,” zeg ik dan. Ze trekt haar wenkbrauw op.
“Weet je het zeker? En Derk dan?”
“Ja, ik weet het zeker, ik zeg hem nu wel even gedag.” Ik sta op en loop naar Derk toe. En daar waren ze alweer, hoi zenuwen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een jongen zoveel invloed had op mijn gemoedstoestand. Derk kijkt verrast op als hij me ziet staan.
“Ik ga naar huis,” zeg ik, het komt er harder uit dan ik eigenlijk wilde maar ja.
“Hoe zo? Heb je geen zin meer? Het komt toch niet doordat ik over je ex begon?” vraagt hij bezorgd. Ik lach en schud mijn hoofd.
“Nee, maak je geen zorgen. Ik ben moe.”
“Zal ik je thuisbrengen?” Even overweeg ik het aanbod, maar nee, ik durf niet zo goed ja te zeggen.
“Nee, hoeft niet, ik loop met Marlous mee.”
“Zeker? Ik vind het geen probleem,” dringt hij aan.
“Nee, dankjewel. Ik kom wel thuis.”
“Stuur me dan wel een berichtje als je thuis bent, oké?” vraagt hij.
“Ja, dan moet ik wel je nummer hebben,” antwoord ik.
“Geef je telefoon maar.” Ik pak mijn telefoon uit mijn tasje en geef die aan hem. Hij slaat zijn nummer op en geeft mijn telefoon terug.
“Nou, veilig thuiskomen dan maar, het was gezellig,” zegt hij.
“Ja, vond ik ook, nog veel plezier.”
“Dank je wel, slaap lekker straks.” Hij buigt naar me toe en geeft me een kus op mijn wang. Ik voel de plek op mijn wang gloeien, ik lach verlegen naar hem en loop dan snel naar Marlous toe.
“Dat zag ik heus wel,” zegt ze dan tevreden.
“Oh, niet gelijk weer dingen gaan bedenken.” Ik rol met mijn ogen en loop dan snel naar buiten, Marlous volgt me. We lopen snel naar huis, Marlous praat honderduit over de jongen waar ze blijkbaar mee gezoend heeft. Ik antwoord steeds een beetje halve antwoorden, mijn gedachten zijn op dit moment meer bij Derk dan bij haar verhaal. Ik denk aan zijn aanbod dat hij me thuis wilde brengen, misschien vindt hij me toch wel een beetje interessant. Misschien… Nou, ik hem in ieder geval wel. Als we bij het studentenhuis aangekomen zijn neem ik afscheid van Marlous en loop ik snel de trappen op richting mijn kamer. Daar kleed ik me snel om en plof ik op bed. Ik heb me in tijden niet zo blij gevoeld als nu. Ik bedenk met dat ik Derk nog een berichtje moet sturen. Ik open Whatsapp en zie de foto die hij daarop heeft. Wauw, hij ziet er daar erg leuk uit. Hij heeft mooie kleding. Ik denk na over wat ik zal sturen, hoe moeilijk kan het zijn om te melden dat ik thuis ben…
Ik lig veilig in mijn bedje, slaap lekker voor straks! Xx
Ik druk snel op verzenden zodat ik me niet meer kan bedenken, snel daarna val ik in een heerlijke slaap.

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen