Foto bij Hoofdstuk 1

Hope you like it, ik zou het heel leuk vinden als je reageert :)

Ik loop richting het huis van Marlous, een vriendin waar ik sinds ik in Tilburg woon, heel erg veel mee omga. Zij woont al heel haar leven in Tilburg en mede dankzij haar heb ik al een hele leuke vriendinnengroep waar we vaak mee uitgaan. Vandaag gaan we met zijn tweeën, ook wel eens leuk. Als ik bij haar huis aankom zie ik een enorme auto staan, die is vast van één van de vrienden van haar broer, Nick. Haar broer is best leuk, hij is 25 jaar en ziet er niet verkeerd uit. Ik loop door de achterdeur naar binnen en wordt gelijk vol enthousiasme ontvangen door Nick.
“Hé Gaya, hoe is het?” roept hij vrolijk. Daar zit vast drank in.
“Goed en met jou?”
“Helemaal goed, biertje?” vraagt hij terwijl hij me tegen mijn schouder slaat, hard. Ik verkrimp even maar herstel me snel en knik.
Ik loop de kamer verder in en zie daar allemaal jongens zitten van een jaar of 25, vrienden van Nick dus. Marlous zit er tussen en springt gelijk op als ze me ziet.
“Heeeeeeee!” roept ze enthousiast. Ik geef haar een knuffel en ga naast haar zitten.
“Dit is Gaya,” zegt Marlous terwijl ze naar mij wijst. Ik lach een beetje verlegen en sla mijn ogen neer als ik recht in de ogen kijk van een erg leuke jongen. Ik heb een tijdje een vriend gehad die me heel erg kleineerde, sindsdien ben ik erg verlegen in de buurt bij jongens, vooral bang om gekwetst te worden. Nick komt er weer aangelopen met allemaal flesjes bier in zijn handen, hij deelt ze uit en geeft mij er ook één.
“Wilt u er ook een glas bij, madame?” vraagt hij.
“Graag,” antwoord ik glimlachend.
“Hé Gaya, vind je het goed als we met de jongens mee opstap gaan?” vraagt Marlous zacht zodat de jongens niet meeluisteren. Ik kijk even naar de jongens, vooral naar die ene en knik dan. Snel kijk ik weer weg als hij merkt dat ik naar hem kijk. Ik voel dat ik rood begin te worden, kut.
“Leuk!” antwoordt ze enthousiast, ze lijkt niet te merken dat mijn wangen inmiddels heel erg gloeien. Ik bedankt Nick als hij mij een glas aangeeft en schenk mijn bier over in het glas.
“Gaan jullie nou mee?” vraagt een jongen die naast die ene hele leuke jongen zit. Ik kijk op terwijl ik mijn glas tegen mijn wang houd voor enige verkoeling.
“Ja, als jullie dat niet erg vinden,” antwoord ik.
“Nee, we vinden het leuk!” zegt die ene leuke jongen. Ik glimlach en merk dat mijn wangen nog meer beginnen te gloeien. Echt, waarom nou? Ik keer mijn hoofd zodat hij het hopelijk niet ziet.
“Heb je het warm?” hoor ik dan diezelfde stem vragen. Shit.
“Uhm, ja…” mompel ik.
“Ben ik niet de enige dus,” antwoordt hij.
“Nee,” reageer ik terwijl ik snel een slok bier neem. Ondertussen vervloek ik mezelf een paar keer omdat ik zo verlegen ben. Ik denk na over wat ik nog tegen hem kan zeggen maar ik weet het niet. Sukkel, sist mijn onderbewustzijn me toe.
“Wil je het echt wel?” fluistert Marlous dan.
“Ja, ja, het lijkt me leuk,” antwoord ik. Marlous kijkt me vragend aan en haalt dan haar schouders op. Ik merk dat Marlous een beetje zit te flirten met de jongen naast haar, zij windt echt letterlijk iedere jongen om haar vinger. Ze is dan ook erg knap en heel sociaal. Ik sta op om naar de wc te gaan, even later als ik terugkom is mijn plek ingenomen. Ik frons even terwijl ik zoek naar een ander plekje.
“Je kan hier wel zitten,” zegt dan die ene jongen als hij ziet dat ik naar een plekje zoek.
“Oh, ja, is goed.” Niet rood worden nu Gaya, gedraag je normaal. Ik neem plaats naast hem op de bank en merk dan dat het best een krap plekje is, ik zit tegen hem aan, hij lijkt het niet te merken.
“Gaya heette je toch? Ik ben Derk,” zegt hij dan vriendelijk.
“Ja klopt, aangenaam,” antwoord ik glimlachend.
“Woon je hier?” vraagt hij.
“Ja, sinds de zomervakantie woon ik in Tilburg, een paar straten verderop. Ik studeer hier.”
“Oh, leuk! Dan ben jij vast het meisje waar Nick wel eens over verteld heeft.” Ik kijk hem verbaasd aan. Wat heeft Nick verteld?
“Huh… Wat?” mompel ik een beetje verbaasd.
“Je bent een goede vriendin van Marlous, toch?” vraagt hij.
“Ja, dat klopt,” antwoord ik.
“Leuk dat jullie meegaan vanavond,” zegt hij dan ineens. Ik wil weten wat Nick over mij gezegd heeft, waarom verandert hij van onderwerp.
“Ja, ik hoop dat het leuk wordt. Maar wat zei Nick dan over mij?” vraag ik.
“Oh, nee, niks.” Hij glimlacht lief en ik haal mijn schouders op. Nou ja, dan niet.
“Maar goed, bevalt het je wat in Tilburg?” vraagt hij dan.
“Ja, ik vind het hier heel erg leuk. Gezellige stad. Woon jij ook in Tilburg?”
“Ja, nog niet zo lang. Maar ik vind het hier ook heel erg leuk, hoef hier voorlopig niet weg,” zegt hij rustig. Hij heeft een mooie stem, en een leuk accent, duidelijk niet Brabants.
“Waar kom je vandaan dan?”
“Uit Oldenzaal,” antwoordt hij.
“Oh, oké. Hoe ken je Nick dan? Of ken je hem nog niet zo lang?”
“Ik ben een neef van Nick en Marlous. Dus ik ken hem zo’n beetje mijn hele leven,” zegt hij lachend. Ik lach nu ook en vraag me af waarom ik hem niet heb gezien op de verjaardag van Nick, maar dat durf ik niet te vragen.
“Oké, leuk, ik heb je volgens mij nog niet eerder gezien,” antwoord ik.
“Nee, kan wel kloppen. Heb het best druk de laatste tijd, ben niet zo vaak op feestjes en zo. Gelukkig kon ik vanavond weer eens een keertje wel,” zegt hij vrolijk. Vanbinnen maak ik een vreugdedansje om het feit dat ik hem nu toevallig dan wel zie. Ik drink mijn glas leeg en op dat moment stelt Nick voor om te gaan. Derk staat op en steekt zijn hand uit om me helpen op te staan. Ik pak zijn warme hand en voel hoe hij de mijne stevig vastpakt en me omhoog helpt. Ik trek mijn jurkje naar beneden en bedankt hem. Hij geeft met een oogverblindende glimlach. Wauw, wat is hij knap. Ik pak mijn jas en loop naar Marlous toe.
“Heb je sjans?” vraagt ze vrolijk.
“Ssssssst!” sis ik haar toe. Ze begint te lachen en slaat haar arm om me heen.
“Ga ervoor,” fluistert ze in mijn oor. Ik kan het niet helpen, ik word weer rood. Echt, kon ik dat maar uitschakelen voor een dag. We lopen naar buiten en ik zie dat Derk naar die grote auto toe loopt. Is die van hem? Dan kan ik me goed voorstellen dat hij het druk heeft, hoe lang moet ik wel niet werken voor zoiets?
“Wie rijdt er mee?” vraagt hij terwijl hij mij, volgens mij, aankijkt. Ik durf niet te zeggen dat ik mee wil en kijk om me heen naar diegenen die dat wel willen. Iedereen dus.
“Ga dan,” zegt Marlous terwijl ze me richting de auto duwt. Derk merkt het op en lacht lief.
“Wil jij mee? Dames gaan voor natuurlijk,” zegt hij. Ik haal mijn schouders op en loop naar de auto toe.
“Is goed,” antwoord ik zacht.
“Jij mag voorin, ik raad je niet aan tussen deze vervelende jongens te zitten,” zegt hij lachend. Ik lach en neem plaats in de enorme auto. Vanbinnen is hij erg nieuw en zeker niet lelijker. Ik merk dat de jongens achterin stappen en Derk komt naast me zitten.
“Ben jij nuchter?” vraag ik dan voor ik er erg in heb. Waarom stel ik nou weer zo’n stomme vraag, tuurlijk is hij niet nuchter, wat boeit het.
“Ja. Ik drink meestal niet,” onderbreekt hij mijn gedachten. Huh, hij is nuchter. Oh.
“Oh oké,” antwoord ik.
“Wilde je anders niet meerijden?” vraagt hij vriendelijk terwijl hij begint te rijden richting het centrum.
“Uh, weet ik niet,” mompel ik, daar had ik niet eens over nagedacht.
“Ik ga niet met drank op achter het stuur,” zegt hij dan. Ik kijk hem verwonderd en lach, naast het feit dat hij heel erg knap en aardig is, is hij ook nog eens verstandig en heeft hij blijkbaar goed werk. Dit klinkt echt als een perfecte jongen.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen