Foto bij Kennismaking, mijn zusje

Naam: Liesa Stip
Leeftijd: 12 jaar
Woonplaats: Heel mijn gezin (ik, papa, mama, Liesa en oma) wonen in 1 redelijk groot huis aan het rand van Eindhoven. Onze ouders zijn niet uit elkaar en mijn zusje woont ook gewoon bij ons. Ik hoop dus dat ik bij de rest nu niet meer hoef te schrijven over woonplaats.
Karakter: Ze is best grillig, ongedeuldig en heel erg trots. Dat laatste kan je opzich begrijpen. Ze is heel mooi, vergeleken met de meeste meisjes heel erg mooi. Maar het nadeel is hier wel dat ze dat zelf ook weet en er een misbruik van maakt. Ze is heel erg zelfverzekerd en als ze een doel heeft kan je haar eigenlijk niet meer tegenhouden (als je het wel probeert "blaast ze jouw weg"). Dat is aan de ene kant best goed, maar aan de andere kant kan het soms heel vervelend zijn. Ze is best snel boos, maar je kan het ook heel snel weer goed maken als je haar iets leuks geeft. Ik ben bang dat jullie nu heel slecht over haar denken, maar dat moet je niet doen. Ze kijkt niet altijd van boven naar beneden naar iedereen. Tegen mij, papa, mama en oma is ze (meestal) super lief.
Uiterlijk: Liesa is een tegenstelling van mij. Ze is blond. De onderste helft van haar haren is krullend en de bovenste is golvend. Ze heeft grote blauwe ogen met lange, stevige zwarte wimpers. Haar lippen zijn licht roze. Maar ze gebruikt altijd rode lippenstift, dus alleen wij weten wat haar natuurlijke kleur is. Liesa heeft best lange benen. Ze is nu nog in de groei, maar we weten dat ze het meest op papa's kant zal lijken. Dus ze zal waarschijnlijk een fotomodel-lijf hebben.
Hobby's: Liesa houdt van shoppen. Maar omdat ze van mam nog niet alleen naar de winkelcentrum mag trekt me ze soms mee als niemand van haar vriendinnen kan. Ik ken heel haar tactiek al uit mijn hoofd. Ze gaat naar mijn kamer -> Bestudeert me heel nauwkeurig van top tot teen -> Zegt "Wat zie je toch slegt uit. Die kleren zijn al lang uit de mode! Je moet echt een keer met een professional gaan winkellen. Gelukkig voor je moet ik eigenlijk dat ook binnenkort doen. Dus ik zal speciaal voor jouw zal ik wat tijd vandaag zoeken." -> Pakt haar agenda -> Zoekt vandaag op -> En roept heel "verbaast": "Oh, wat toevallig! Ik heb vandaag net nu wat tijd. Ik ga even naar mama en vraag of het mag" -> Als ik er tegen ben en wat er van zeg, gaat ze naar mama en zegt: "Mam, ik moet naar de winkel en Liesa zit al heel lang of achter de boeken of in de zwembad. Ze is al lang vergeten hoe je vrienden moet maken. Ik wil haar helpen door haar mee naar de winkelcentrum te nemen en ze is er tegen!" -> Mama roept me bij haar en ik krijg een preek dat ik niemand zie en met niemand om ga en dat ik later alleen blij als ik zo doorga en dat ik zo nooit vrienden zal kunnen maken en dat zelfs Liesa mij achterlaat en dat ik zal zien hoe veel vrienden Liesa heeft en jaloers zal zijn en verdrietig en dat... ga zo maar door. Uiteindelijk na ongeveer een half uur zijn ik en mijn zusje het zat en zegt Lieza: "Ik hoop nu dat Katy het heeft begrepen en nu wel met me meegaat." En ik ga met haar mee omdat ik niet nog een preek wil horen. Voor de rest heeft ze niet echt hobby's. Ze houdt niet van lezen. Met computers, mobieltjes en dat soort dingen kan ze niet omgaan. Haar mobieltje gaat elk maand kaduk. Haar maakt het niks uit, maar papa ergt zich af en toe er aan. Hij moet het alleemaal betalen.
Ze haat: Liesa haat lezen, huiswerk maken, schrijven, leren... Echt een typische tiener van onze tijd. Meer kan ik eigenlijk O, ja, Liesa kan er niet tegen als er een meisje is die mooier is dan zij. Dan wordt ze nerveus.
Meer kan ik niet vertellen over haar.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen