Dit is het begin van deze story, en er komt nog eigelijk geen One Direction in voor, maar dat komt nog wel.
xx

Manou POV.

Ik zat op één van de dertig harde, houten stoelen die zich in het klaslokaal bevonden. Ik had net mijn laatste examen afgerond en ik was volledig klaar voor de kerstvakantie! Ik had de laatste vraag beantwoord, en had heel mijn examen al zeker vijf keer overlezen, en ik wist echt niet wat ik nog meer uit mijn geheugen kon vissen en op mijn blad schrijven. Ik was klaar om 11u00, maar moest nog tot 11u30 wachten tot ik naar huis mocht vertrekken, dus ik moest mij nog even bezighouden met iets. Gelukkig was ik onderweg naar school even in het krantenwinkeltje gestopt en ik had er een tienermagazine gekocht.
Ik nam het magazine uit mijn grijze rugzak die vanvoor in de klas tegen de muur stond. Ik was niet echt fan van een bepaalde zanger og zangeres, dus ik bladerde er doelloos door. Ik zag niets interessant, dus legde ik het magazine op de schoolbank voor me neer. Ik opende het magazine weer, en nam een pen vast. Ik begon op een groep jongens snorre te tekenen. De jongen met de blond haren kreeg er ook een bril bij. De jongen met de bruine krullen kreeg een lange baard, waardoor hij op de kerstman leek. One Direction: na X-factor stond er als titel boven de foto die ik had beklad. Ik had al eens van One Direction gehoord, maar had ze niet speciaal opgezocht op Facebook of Twitter.
Ik keek even naar de andere leerlingen van mijn klas die nog vollop bezig waren met de vragen op te lossen. Ik was als eerste klaar, niet omdat ik bepaald slim was, maar ik schreef heel snel, en dacht niet echt na bij de vragen, en meestal waren de antwoorden die ik eronder schreef juist. Dus waarom mijn methode aanpasse, als die mij meestal niet in de steek laat?

Toen ik naar mijn polshorloge keek, zag ik dat het 11u25 was, nog vijf minuten.
‘’De mensen die klaar zijn, mogen al hun spullen inpakken,’’ hoorde ik de leerkracht zeggen. Automatisch ging ik rechtstaan en nam mijn zak en liep terug naar mijn toegewezen plaats. Ik stak mijn schrijfgerief en mijn magazine in de zak en ging mijn jas aandoen. Toen ik zag dat het 11u30 was, deed ik de klasdeur open en ging ik de gangen door en bevond me dan op de speelplaats. Er bevonden zich hier al enkele leerlingen die ook al klaar waren met hun examen. Ze vroegen aan elkaar hoe het was gegaan, en spraken af hoe ze gingen vieren dat de examens gedaan waren. Ik wilde alleen zo snel mogelijk naar huis, zodat ik droge sokken kon aantrekken, mijn joggingbroek aandoen en mij nestellen voor de televisie.

Reageer (1)

  • LianaEnManoe

    Super! je dat Manou/Manoe goed uitkomen hahahha ;D (H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen