Foto bij Prologue.

-

Hoe het allemaal begon..

Roos en ik waren beste vriendinnen, dat waren we al sinds de kleuterklas. We deelden alles, maar dan echt ook alles met elkaar, we hadden geen geheimen voor elkaar. Op een dag liep ze de klas in.. het leek alsof.. het leek alsof ze heel verdrietig was. Ik vroeg wat er was, maar ze vertelde het niet. Zo kwamen er nog meer geheimen bij. Onze vriendschap verslechterde, op 18 augustus - ja ik weet het nog - kwam ze niet meer op school. Ik wist niet waar ze was, ondanks onze vriendschap minder was, miste ik haar erg. Ik ging langs haar huis, om te vragen waarom ze niet meer op school kwam. Maar er waren andere mensen in haar huis. 'Ze zijn verhuisd.' vertelde de ordinaire vrouw met een joint. Ik gaf geen eens antwoord, ze was verhuisd?! Zonder iets tegen mij te zeggen.. dit KON niet waar zijn..
Er zat nog een meisje in mijn klas, Tessa. Ik praatte nooit echt met haar. Maar dat werd steeds meer, omdat ik Roos erg miste. We werden vriendinnen, later zelfs beste. Ik was weer een beetje gelukkig maar ik vroeg me toch af waar Roos was. Ze had niet eens een afscheidsbrief gestuurd, laat staan verteld waar ze heen ging. Maar ja.. Ik had Tessa.
Ongeveer 3 maanden later op een maandag, kwam Tessa niet op school. Ik dacht.. Misschien was ze ziek ofzo? Maar de dagen daarna kwam ze ook niet. Ik dacht weer terug naar de periode dat Roos verdween. En om het nog een beetje erger te maken.. onze mentrix vertelde ons dat Tessa vermist was. Ik rende de klas uit.. ik kon hier niet tegen, twee vriendinnen kwijt..
Een week later kreeg ik een brief, afzender: Roos. Godzijdank!! Eindelijk!.

Beste Emily,
Je vraagt je vast af waar ik ben, ik ben verhuisd. Ik hou mijn woonplaats liever geheim. En je vraagt je vast ook af waar Tessa is.. nou ik weet dat maar al te goed. Ze is dood. Ik heb haar vermoord. Waarom? vraag je, je af. De reden krijg je niet te weten. Ik ken je al te goed, je gaat me zometeen opzoeken. Maar als je dat doet, krijg je daar spijt van. Heel erge spijt.

Roos

Reageer (2)

  • HoneymoonAve

    oki :)

    1 decennium geleden
  • Derks

    My god, snel verder!!!!!

    Omfg ik wil echt weten wat er gaat gebeuren

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen