Foto bij A ranger/traitor 86

Sorry dat het zo lang duurt, maar met school was ik het even uit het oog verloren.
Jullie mogen me er altijd aan herinneren als ik een dag of 5 niet geschreven heb!!!

Ergens in een diep hoekje van zijn geest, roerde zich een herinnering, maar Miko kon er net niet bij. Hoe hij ook proberen. Wel wist hij nu zeker dat het zijn moeder was geweest die hem dit verteld had. Ze had hem vaker verhalen verteld uit de tijd van het oude Skandia. Het lukte hem echter niet de herinneringen weer boven te halen.
“Wat kan je nog meer vertellen?” vroeg hij daarom aan Will.
“Redelijk veel”, antwoordde Will, “Skandiërs zijn trots op hun geschiedenis en vertellen er maar al te graag over. Het is alleen moeilijk om eruit op te maken wat waar is en wat niet.”
“Dat heb je met Aralueense verhalen net zo goed.” Will lachte zuinigjes.
“Dat is waar. Ik vraag me af hoeveel verhalen er nog de ronde doen over een tovenaar in het Grimsdalwoud.”
“Ik weet ondertussen dat dat niet echt helemaal waar is, maar gelogen is het ook niet echt en bij Skandia?”
“Er zijn een paar dingen waar we vrij zeker van zijn. Na een tijd vanuit de eilanden op plundertocht te zijn gegaan zochten de Skandiërs andere plaatsen om hun buit te stockeren en huizen te bouwen. De eilanden liepen niet zelden onder water en het is dan natuurlijk niet zo handig als er balen zijde of dure tapijten liggen opgeslagen. Ook boden de eilandjes vaak maar plaats voor een paar huizen. Die werden niet zelden overvallen door rivaliserende groepen, maar een voldoende sterke wacht achter laten bij een paar huizen was geen doen. Dus besloten ze dorpen te bouwen op het vasteland. In Sonderland waren ze uiteraard niet welkom, na hun talloze eerdere bezoekjes. Daarom kozen ze voor het huidige Skandia. Hoe het vroeger heette is niet bekend, als het al een naam had. Er woonde slecht een handvol mensen in kleine dorpen verspreid over het hele gebied. De dorpen waren arm en klein en er viel zelden iets te halen. De bewoners waren echter des te strijdvaardiger en Skandiërs hadden het dus zelden de moeite gevonden om bij een van de dorpen langs te gaan.


Deze Skandische geschiedenis schrijven is echt leuk. Als er genoeg stemmen zijn, ga ik nog een paar (minder historisch corecte) verhalen schrijven die de Skandiërs elkaar vertellen. Wat vinden jullie ervan?

Reageer (3)

  • Feanor

    ja ga door :D het is leuk :D, hou wel van dat soort verhalen :D

    1 decennium geleden
  • dineniel

    dat vindt ik een super idee

    1 decennium geleden
  • katl1

    Snel verder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen