Na het gesprek met Louis besloten Katerine en ik onze pyjama’s aan te doen en in bed te kruipen want morgen moesten we vroeg op.
Katerine viel gelijk in slaap, maar ik lag nog lang te piekeren, waarom deed Louis zo raar op het einde van het gesprek? Dat was de vraag die de hele tijd door m’n hoofd spookte.
“Rise and shine, Louise,” riep Katerine luid en ik deed mijn ogen open, blijkbaar was ik dan toch nog in slaap gevallen. Ik draaide me om en keek op mijn wekker, die gaf 6u30 aan, ik kreunde even bij de gedachte dat het nog zo vroeg was, maar ik had het er voor over. Ik stapte uit bed en liep naar mijn kast. “Wat moet ik aan doen?” vroeg ik aan Katerine. “Het wordt mooi weer vandaag, ik zou gaan voor dat mooie blauwe zomerjurkje,” zei ze, en ik glimlachte, ze had gelijk, het was perfect voor een dag als vandaag. “Oh en mag ik dan je rode jurkje aan?” vroeg Katerine me, ik knikte. Ik nam beide jurkjes uit de kast en gaf de ene aan haar, de andere nam ik met me mee naar de badkamer, samen met mijn ondergoed. Ik kleedde me uit en stapte onder de douche, het warme water deed deugd en ik genoot ervan. “Ga je daar uren blijven of hoe zit het?” riep Katerine plots en ze bonkte op de deur. Ik schrok op, sprong onder de douche vandaan en droogde me af. Ik trok m’n ondergoed aan en föhnde mijn haar. Ik deed mijn kleedje aan en deed toen de deur open. Katerine had zich al voor mij gedoucht -toen ik nog lag te slapen- en moest enkel nog haar make-up doen. Ze ging voor de spiegel staan en deed wat mascara op haar wimpers, ook deed ze wat lippenstift op haar lippen en als laatste bracht ze nog wat blush aan op d’r wangen. “ Doe jij geen make-up op”? vroeg ze me. “Je weet toch dat ik geen make-up kan aanbrengen,” zei ik, en dacht terug aan die ene keer dat ik me had proberen schminken, ik zat samen met Katerine in de badkamer en we probeerden vanalles uit, alleen was het bij haar altijd supermooi en bij mij trok het op niets, we begonnen allebei spontaan te lachen bij de gedachte aan die situatie. “Dan doe ik het toch voor je,” zei Katerine nu heel serieus. Ik liep naar haar toe en zette me neer op de badrand, voorzichtig bracht ze wat mascara aan en ook wat eyeliner. Ook deed ze nog een zacht kleurtje lippenstift op mijn lippen en toen was ze klaar. Ik liep naar de spiegel en keek naar mezelf, ik zag er goed uit, ook al zeg ik het zelf. Nu enkel nog schoenen vinden en dan waren we klaar. Ik deed m’n zwarte pumps aan en Katerine nam de rode. We keken elkaar nog even aan en lachten, we zagen er beiden goed uit. We namen nog snel onze handtassen uit mijn kamer en stormden toen de trap af naar buiten. Onze trein kwam om 8uur en het was al 10 voor, dat betekende lopen, zo goed als we konden liepen we op onze hakken naar het station..
Toen we daar aankwamen was het 5 voor, en hadden we nog net tijd genoeg om onze treintickets te kopen en het juiste perron te zoeken. We ploften ons neer op de stoelen in de trein, opgelucht dat we het hadden gehaald. “Waar moeten we eigenlijk precies zijn, straks? Vroeg Katerine. En op die vraag had ik geen antwoord, ik besloot Louis een sms’je te sturen.
Where do we meet? X
Na een tijdje kreeg ik een antwoord :
Sportpaleis.
Dat was alles wat er stond, geen x’je, niets,ik wist nu wel zeker dat er iets mis was…

Reageer (2)

  • Sofie7

    haha kzal er nog eentje op zetten, speciaal voor jou! :) xx

    1 decennium geleden
  • BrittxHoran

    Ohh, snel verder! 't Is spannend.. Hopelijk geen ruzie met Lou! snel verder(: xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen