Foto bij 21.

Met een ongeruste blik in zijn ogen kijkt Zayn Marcy aan, terwijl zij lipbijtend van hem wegkijkt. Marcy weet niet precies waarom Zayn het met haar over Darcy wil hebben, maar ze heeft een vermoeden dat ze daar gauw achter zal gaan komen.
      ‘Prima’, zegt Marcy zo neutraal mogelijk, hoewel ze aan de veranderde houding van Zayn kan zien dat het er niet zo soepel uit kwam als ze had gehoopt. Zayn fronst zijn wenkbrauwen en wrijft met zijn hand in zijn nek voor hij zijn mond opent.
      ‘Waarom is Darcy niet op school? Ik bedoel ze is dol op wiskunde, en dat hadden we net’, zegt Zayn en hij kijkt Marcy vragend aan. Marcy zucht en werpt een vlugge blik op haar horloge. Zayn merkt dat Marcy meer geïnteresseerd is in de tijd dan het beantwoorden van zijn vraag, dus legt hij zijn hand op haar pols om het horloge te verbergen.
      ‘Darcy is ziek en ik denk niet dat het verstandig is om naar haar toe te gaan. Kan ik nu weer gaan? Ik zou graag nog even wat tijd door brengen met mijn vriendinnen in de pauze’, zegt Marcy terwijl ze opstaat. Zayn zucht, staat vervolgens ook op en klopt wat grassprieten van zijn broek af.
      ‘Oké, bedankt’, zegt Zayn terwijl Marcy met haar vestje in haar hand terug naar het schoolgebouw loopt. Twijfelend loopt Zayn over het gras richting de parkeerplaats, zal hij het doen? Gewoon naar Darcy toegaan ondanks dat Marcy zei dat het beter was van niet..
      ‘Kan mij het schelen of ze ziek is’, zegt Zayn als hij bij zijn auto staat en hij trekt het portier open. Zodra Zayn zijn auto heeft gestart rijdt hij de studentenparkeerplaats af. Met een gespannen blik op de weg rijdt Zayn over het gitzwarte asfalt terwijl er meer dan genoeg gedachten zijn hoofd vullen.
      Straat in, straat uit, een doodlopende straat of vijf keer het zelfde rondje rijden geeft Zayn het gevoel alsof hij in een doolhof terecht is gekomen. Gefrustreerd zet Zayn zijn auto na nog een kwartier rondrijden aan de kant en laat zuchtend zijn voorhoofd op de rug van zijn handen rusten.
      ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’ vraagt Zayn geïrriteerd hardop. Dan kijkt hij om zich heen en zakt zijn mond open van verbazing. Het huis waar Zayn zijn auto naast heeft geparkeerd is van Darcy. Zayn slaat met de palm van zijn hand tegen zijn voorhoofd. Hoe kan hij dat detail nu over het hoofd hebben gezien. Het enige waaraan hij Darcy’s huis kan herkennen is de muurschildering onder het keukenraam.
      ‘Dat ik dat niet gezien heb’, zegt Zayn hoofdschuddend terwijl hij de motor uitzet. Zayn stapt uit zijn auto en doet hem op slot zodra hij het portier heeft dichtgedaan, dan loopt hij naar de voordeur toe en drukt met een trillende vinger op de bel. Nu maar hopen dat Darcy de deur open doet.

Reageer (4)

  • OpenOcean

    dude, dude, dude, I want mooooore.
    I wanna know what's wrong!

    Pff, ik moet mezelf er echt toe zetten de laatste tijd om iets te lezen op Q. Gewoon omdat ik sommige abo's moet verwijderen, maar deze niet hoor!

    More? <3

    1 decennium geleden
  • Castile

    snel verder (:

    1 decennium geleden
  • xMissMarije

    snel verder

    1 decennium geleden
  • AppleTree1

    snel verder<3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen