Foto bij OO5 - Writing a song

Pov : Niall

Madison liep het water weer uit. ‘’Hebben jullie al besloten wat de kinderen vanavond te eten krijgen?’’. Mike stond naast me amuserend te kijken hoe Madison haar doorzichtige hempje zat uit te knijpen. ‘’We gaan hotdogs en hamburgers eten’’zeg ik. Hij knikt ‘’prima, maar dan moeten jullie wel niet beginnen met het maken van het avond eten’’.
Madison loopt onze kant op ‘’ik haat jou’’. Ik grijns ‘’trek nou maar droge kleren aan’’. Ze zucht en loopt naar haar eigen hut.
Wanneer ze weer terugkomt lopen we samen naar de eetzaal en gaan de keuken in. Ze pakt de broodjes en het vlees.
‘’aangezien je een verwend popsterretje bent, weet je hoe je moet koken?’’. Ik grijns ‘’vlees een beetje plat drukken en bakken kan ik nog wel’’. Madison zet het klomp vlees voor me neer ‘’good luck’’.
Ondertussen pakt ze de broodjes en begin met snijden. Ze zet de radio aan en begint met het snijden. Ik begon met het maken van hamburgers.
Call Me Maybe kwam op de radio. Ik grijns en begin mee te zingen. Madison schud lachend haar hoofd. ‘’doe mee’’. Ik stoot haar aan. Ze grijnst en deed mee. Geamuseerd keek ik toe. Wanneer het nummer is afgelopen kijkt ze naar m’n burgers. ‘’omg, je kunt niet eens hamburgers maken’’zucht ze en tikte me weg met haar heupen en ging voor me staan en corrigeert de hamburgers.
M’n ogen glijden op haar achterste. Ik grijns. Snel keek ik haar weer aan wanneer ze achterom keek om te vragen of ik het heb gezien. Ik schud m’n hoofd ‘’kun je het nog een keer laten zien?’’. Ze zucht en gaat voor me weg ‘’je zoekt t maar uit’’.
Die avond hadden de kinderen alsnog een avondmaal.
Ik trok me terug en ga op de steiger zitten met pen en papier. De teksten die al de hele dag in m’n hoofd zaten moeten er nodig uit.
‘’Hoef je geen eten?’’vroeg een bekende stem. Ik draai me om en zie Madison over m’n schouder heen kijken. Ik schud m’n hoofd ‘’ik heb al gehad’’. ‘’wat ben je aan het doen?’’. ‘’ben bezig met een songtekst’’. Ze gaat naast me zitten en gaat met haar voeten in het water. ‘’is het moeilijk?’’vroeg ze na een stilte terwijl ik bezig ben met schrijven. ‘’wat?’’. ‘’je weet wel, songteksten schrijven’’. Ik haal m’n schouders op ‘’als je weet waar je het over wil schrijven valt het wel mee, hoezo vraag je t?’’. ‘’omdat het me best leuk lijkt om zo iets te schrijven’’. Ik glimlach ‘’ik help je met genoegen’’.
‘’nou.. ik moet gaan, ik denk dat ze me nodig hebben bij t kampvuur, kom je ook zo?’’vroeg ze en staat op. Ik keek op en glimlach ‘’ik maak dit even af en dan kom ik eraan’’. Ze glimlacht en legt kort haar hand op m’n schouder en loopt weg. Ik keek haar na hoe ze de steiger afloopt.
Ik glimlach en richt me weer op m’n papier en lees de tekst die ik al had opgeschreven. Ik staar denkend naar het water. Meteen schoot me wat te binnen en schrijf het op.
Wanneer het bijna af was sla ik het boek dicht en sta op en loop richting het kampvuur en nam plaats naast Mike. ‘’ben je er ook’’. Ik knik en keek tegenover waar Madison een marshmallow aan het roosteren was ‘’ik was even bezig’’.

Reageer (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen