Foto bij OO3 - Campfire

Pov : Madison

De zon ging bijna onder. Ik zat op m’n stoel en deed m’n zonnebril af en liep naar het water en ging met m’n voeten erin staan. Bewonderend keek ik naar de zonsondergang. De lucht kreeg een rode gloed, met paars.
‘’het is prachtig, vind je niet?’’. Ik keek achterom en zie Niall staan. Ik glimlach ‘’inderdaad’’. Hij glimlacht en gaat naast me staan.
‘’Ik hou van zulke momenten, waar je gewoon naar de lucht kan staren, zonder auto’s om je heen of gillende mensen, gewoon, staren naar de zonsondergang’’zegt Niall na een lange stilte. Ik keek hem aan ‘’dit zie je zeker niet vaak’’. Hij schud z’n hoofd ‘’we zijn vaker bezig dan dat we hier even bij stil kunnen staan’’. Snel keek ik weg wanneer hij me aan keek.
De zon ging steeds verder onder.
‘’Komen jullie naar de kampvuur?’’riep Mike. Ik keek naar het kampvuur wat er al aardig opkomt. ‘’Ga je mee?’’vroeg Niall terwijl hij het water uit loopt. ‘’Ga maar alvast, ik kom zo’’. Hij liep weg terwijl ik bleef staan, in het water, terwijl de zon onder was.
Nooit bij stil gestaan dat mensen zoals hij, niet alle bijzondere kleine dingetjes heeft meegemaakt, of heel weinig. Met m’n voet speel ik in het water en schop wat voor me uit. Het is best triest, misschien moet ik niet zo bot tegen hem doen, hij doet het in z’n vrije tijd.
Ik liep het water uit en loop naar de kinderen die om het kampvuur heen zaten. Niall had in de tussentijd zijn gitaar opgehaald. ‘’ben je er eindelijk?’’. Ik glimlach en knik ‘’sorry’’. ‘’het geeft niet’’. Hij geeft me een stok en een marshmallow.
Het vuur knetterde omhoog. Ik steek m’n marshmallow in het vuur.
De kinderen begonnen Niall van alles te vragen. Ik keek toe en glimlach. ‘’vermaak je je nog?’’vroeg Mike. Ik keek op en glimlach ‘’jawel’’. ‘’ga je een liedje zingen?’’vroeg een meisje van een jaar of 9. Niall knikt ‘’wat vind je van What Makes You Beautiful’’vroeg hij. Iedereen stemde in.
Terwijl Niall begon te zingen staarde ik naar het vuur. Ik kende al een paar nummers van One Direction, niet dat ik fan ben maar, ze zijn niet slecht. ‘’ea waar zit jij met je gedachte?’’vroeg Logan als hij me in m’n zij porde. ‘’hmm?’’vroeg ik verbaasd. Hij grijnst ‘’niks’’.
‘’Kijk! Vuurvliegjes!’’riep een jongentje. Er flikkerde kleine lichtjes in de lucht. De kinderen stonden op en probeerden ze te vangen. Ik keek toe hoe de kinderen een onmogelijke kans van de vliegjes te vangen proberen te bereiken.
Wanneer de kinderen in hun huisjes zitten gooiden we het laatste hout in het vuur.
‘’Ik ga slapen’’gaap ik. ‘’morgenvroeg om 7 uur eruit, we gaan een lange wandeling maken door het bos’’. Ik knik en sta op ‘’weltrusten’’. ‘’ik loop mee, ik ga ook slapen’’zegt Niall. We wensen de anderen weltrusten.
Niall liep met me mee. ‘’ga je mee morgen?’’vroeg ik. Hij knikt ‘’natuurlijk, je denkt toch niet dat ik hier forever alone op het kamp blijf’’. Ik grinnik ‘’nee, natuurlijk niet, maargoed, ik ben er, weltrusten’’glimlach ik. Hij glimlacht ‘’weltrusten Madison’’.
Ik glimlach verlegen en loop m’n hut in.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen