Foto bij De 100e Hongerspelen - 83

Adriënne was nog niet helemaal van de shock hersteld die haar vader haar die ochtend had gegeven. Gelukkig had Peli wat tijd gemaakt om met haar te praten, ze was heel vriendelijk en begripvol. De andere spelmakers hadden ook wel door dat ze ergens mee zat en lieten haar met rust.
“Euhm, Adriënne?”, vroeg Amethyst zacht. Adriënne keek op. Wat wilde Amethyst? “Ik, euh, ik was even weg naar het toilet, en onderweg kwam ik iemand tegen. Ze vroeg me om je dit te geven, maar niemand mag het weten.”
“Oh, euh, oké, zeker…” Adriënne keek verbaasd naar het briefje in haar hand.

***


“Oh nee”, Toista staarde naar het scherm. “Xandrijn, ga daar weg! Als die beroeps je zien heb je een probleem!”
“Wat is er aan de hand?”, vroeg Peeta meteen.
“Die Odette en die Adan staan op het punt dat meisje, die Romina te vermoorden. En Xandrijn is er vlakbij, met Romina’s vader!”
“Dan is er niets aan te doen, Toista. Xandrijn heeft Andrew beloofd dat hij zou helpen. Een gevecht is onvermijdelijk.”
“Het kan toch niet, Peeta! Eerst helpt Odette Rue, en straks vecht ze met Xandrijn!”
“Kijk hoe het uitdraait. Op dit moment staan we machteloos, we kunnen niets doen.”

***


Er gebeurden verschillende dingen tegelijk. Romina slaakte een gil in doodsangst, terwijl Odette haar speer losliet. Xandrijn riep “Nee, Andrew!”, maar het was te laat. De speer raakte Andrew in zijn slaap.
Romina, Xandrijn en Odette staarden stomverbaasd naar het lijk. Adan was de enige die bij zijn verstand bleef. Hij haalde een mes tevoorschijn en richtte op Xandrijn. Romina was intussen neergezakt bij haar stervende vader.
“Ro-mi-na”, stamelde Andrew. “Ga weg. Ren.”
“Nee, papa, ik blijf bij u”, snikte het meisje.
Odette staarde Xandrijn verbaasd aan. Oh nee, schoot er door haar hoofd, niet hij. Ze wist heel goed dat hij zich bij Rue zou willen voegen, dus was haar kans om weg te gaan bij de beroeps en zich bij het bondgenootschap te voegen nu zeker verkeken.
“Bah, van al dat gejank krijg ik hoofdpijn”, gromde Adan. Hij richtte zijn mes nu op Romina in plaats van Xandrijn. Die reageerde echter razendsnel en gooide een mes naar Adan.

Reageer (2)

  • NEWgirlS

    en adan is doood xD

    1 decennium geleden
  • Eef95

    (huil)(huil)

    snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen