Foto bij Ch.70 - Jetlag or something else?

(pov Maria)
De laatste dag was aangebroken. Ik pak al m’n spullen in en keek de kamer in of ik wat ben vergeten. Joe sloeg z’n armen om m’n middel. Ik glimlach en druk een kus op z’n lippen. ‘’De taxi is er pas over een halfuur’’grijnst hij. Ik begon te giechelen ‘’hmm.. alle tijd dus’’.
Ik trek m’n shirt weer aan en kijk naar de klok. ‘’nog 5 minuten meneertje’’. Ik trek m’n shirt weer recht en loop met m’n koffer naar beneden. Joe volgt me naar beneden.
-weerthuis-
Met de taxi komen we aan bij ons huis. Iedereen stond al bij de deur. Ik glimlach en loop de taxi uit. Meteen kwamen Danielle en Rieneke naar me toegerend en gaf me ene knuffel. ‘’hoe was het?’’vroeg Rieneke nieuwsgierig. Ik grijns ‘’awesome’’. Ik zag Allyson staan en loop naar haar toe en nam haar over van m’n moeder ‘’oh ik heb je gemist’’. ‘’mama’’. Ik druk een kus op haar lippen en keek naar m’n moeder ‘’bedankt voor het oppassen’’. Ze glimlacht ‘’graag gedaan, als je het maar leuk hebt gehad’’. Ik knik en keek weer naar Allyson ‘’ben je lief geweest?’’.
Joe kwam bij ons staan en streelt over Allyon haar wang. Ze begon te lachen en strekt haar armen naar hem uit. Ik gaf hem over aan Joe.
Iedereen nam afscheid. Danielle kwam naar me toegelopen en gaf me een knuffel ‘’ik kom morgen wel langs met Kevin en dan vertellen jullie ons alles’’. Ik glimlach en knik ‘’komt goed’’.
Joe overhandigt Allyson weer aan mij. Ik nam haar van hem over en loop het huis in. Winston komt naar ons toe gerend. ‘’Hey jochie, hebben Nick en Kevin goed voor je gezorgd?’’. Joe komt binnen en zet de koffers neer en neemt Winston in zijn armen. Glimlachend keek ik naar hun. Met Allyson in m’n armen loop ik naar de woonkamer. Een stapel met kaarten en brieven lagen op tafel. Ik zet Allyson neer. Joe kwam naast me zitten en zucht wanneer hij de stapel met brieven ziet liggen.

(pov Joe)
Maria en ik begonnen met het openen van verschillende brieven. Ze was nogal stil. Ik keek haar aan en zag dat ze er wat witjes uit zag. ‘’wat is er?’’. Ze glimlacht en schud haar hoofd ‘’niks ernstig, ik denk dat het van de vlucht komt, en ik heb nog niet genoeg gegeten’’. Ik glimlach en leg de brief weg ‘’moet ik wat voor je maken?’’. Ze knikt ‘’een sandwich is goed’’. Ik sta op en loop naar de keuken.
Even later hoor ik haar braken in de wc. Ik loop naar haar toe en zag haar knielend bij de wc. Ik strijk haar haar achterover. Ze laat zich tegen de muur vallen. Ik keek haar aan ‘’gaat het?’’. Ze knikt ‘’tis gewoon van de vlucht’’. Ik knik en spoel de wc door. Ik help haar overeind en ondersteun haar naar de woonkamer. ‘’Wil je wat water?’’. Ze knikt. Ik loop naar de keuken en haal een glas water en breng het naar haar toe samen met de sandwich.
Het werd al later op de avond en Maria lag nog op de bank met een jetlag. ‘’Ik breng Allyson wel naar bed’’. Ze glimlacht ‘’dankje’’. Ik pak Allyson op ‘’zeg maar dag tegen mama’’. Maria drukt nog een kus op haar lippen en gaf haar een knuffel ‘’weltrusten’’.
Ik nam Allyson mee naar boven en kleed haar om. ‘’mama voelt zich niet lekker, dus ik breng je wel naar bed’’. Ze keek me aan en begon te lachen. Ik glimlach en verschoon haar en leg haar in haar wiegje. Ik las haar een verhaaltje voor en druk een kus op haar voorhoofd ‘’weltrusten’’. Ik keek toe hoe ze haar oogjes dicht deed. Voorzichtig loop ik de slaapkamer uit en loop terug naar beneden.
Maria lag op de bank met haar ogen dicht. Ik glimlach en ga op het randje zitten en strijk door haar haar. Ze doet haar ogen open en glimlacht. ‘’gaat het weer een beetje?’’. Ze knikt ‘’bedankt’’. Ik glimlach en ergens had ik hoop dat het niet alleen de jetlag was.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen