Sofie's POV

Om 7uur werd ik gewekt door het irritante geluid van mijn wekker. Ik drukte vlug op snooze en draaide me nog 5 minuten om. Om 5over7 besliste ik dan toch maar om op te staan. Ik pakte mijn uniform uit de kast en ging toen naar de badkamer. Ik nam een korte douche en trok dan m'n kleren aan. Toen ik beneden aankwam zag ik dat Anne,Robin en Harry al aan het eten waren. Ik begroette hen één voor één met een kus op de wang. Ik nam een kom uit de kast, deed er wat cornflakes in en goot er melk bij. Ik nam een lepel uit de lade en plofte toen neer op de stoel naast Harry. Ik was rustig mijn ontbijt op aan het eten toen Harry plots riep dat het al 8uur was. Ik stond op gaf hen allen een knuffel, nam mijn rugzak en vertrok toen naar school. Op school aangekomen ging ik direct naar het kantoor van de directrice. Ze was een lieve dame. Ze legde me alles uit wat ik moest weten, en begeleidde me daarna naar de klas. De eerste les was wiskunde, toen we bij de klas aankwamen klopte ze even kort op de deur en liep toen naar binnen. Een beetje schuchter volgde ik haar naar binnen terwijl ze me voorstelde aan de klas. "Hello Sofie," zeiden ze allemaal vriendelijk en ik lachte even. De leerkracht wees me een plaats aan naast een meisje dat Julia heette. "Hi," fluisterde ze en lachte even naar me, "hi," antwoordde ik en haalde mijn wiskundeschrift uit mijn boekentas. Ik probeerde de oefeningen te maken die de leraar ons had opgegeven maar snapte er niets van. "Julia," fluisterde ik, "I don't get it." Met een vriendelijke glimlach keek ze me aan en begon alles uit te leggen. "Do you get it now?" vroeg ze na enkele minuten. "Sort of," was mijn antwoord en ze lachte even. "Thanks Julia," zei ik, "no problem, ask me anything you want," was Julia haar antwoord en nu was het mijn beurt om een glimlach te voorschijn te toveren. Enkele minuten later ging de bel en samen liepen we naar de volgende les. Toen we door de gang liepen toonde Julia me alvast waar de kantine en de sporthal waren. Toen we onze volgende klas bereikt hadden stelde ik me even kort voor aan de leraar en ging toen naast Julia zitten.

Harry's POV

Ik was best nieuwsgierig naar hoe het ging met Sofie op school. Misschien kon ik haar een smsje sturen dacht ik in mezelf. Ja,dat ging ik doen, ik stak mijn hand in de lucht en vroeg of ik even naar het toilet mocht. Gelukkig deed de leerkracht hier niet moeilijk over en mocht ik direct gaan. Eenmaal daar aangekomen haalde ik mijn gsm uit mijn zak en begon te typen :

Hi, Soof, how are you?
Everything fine in school?
See you tonight
XOXO Hazza

Even twijfelde ik maar drukte toen toch op verzenden.
Nadat ik het bericht verzonden had stak ik mijn gsm terug in mijn zak en liep terug naar het klaslokaal.

Sofie's POV

Ik voelde hoe mijn gsm begon te trillen in mijn zak... "Got a text message," fluisterde ik naar Julia. "Ask if you can go to the bathroom and read it there," zei ze, en dat deed ik. Ik stak mijn vinger in de lucht en wachtte tot de leerkracht me aansprak. "Can i please go to the bathroom?" vroeg ik. De leerkracht knikte en ik liep de gang op richting de wc. Daar aangekomen haalde ik mijn gsm boven, ik zag dat het berichtje van Harry was, en mijn hart maakte een sprongetje. Ik glimlachte bij het zien van zijn woorden en besliste direct te antwoorden.

Hi Hazza, I’m fine, have met some nice girl, Julia.
Lessons are fine although I don’t understand everything.
Thanks for asking, by the way
See you tonight
XOXO Soof

Ik liep terug naar het klaslokaal en ging terug naast Julia zitten. Een kwartier later was het pauze, ik liep samen met Julia mee naar buiten waar ze me voorstelde aan haar twee beste vriendinnen Elizabeth en Victoria.We praatten wat over school,maar vooral over mij. Ze wilden alles weten over België, nu niet dat er in België veel te beleven was...
Na de pauze van een kwartiertje gingen we terug naar de les. Deze twee lessen gingen heel snel voorbij en het was nu alweer tijd voor de middagpauze. Julia, Elizabeth,Victoria en ik namen plaats aan een tafel in de refter waar we onze lunch opaten. Tijdens het eten vertelden we wat meer over onszelf. Julia vertelde dat ze houdt van paardrijden en basketbal.Elizabeth was meer het rustige type, zij hield van tekenen en schilderen en volgt les aan de kunstacademie. Victoria was meer het stoere type en hield van skaten en surfen. Toen ik aan de beurt kwam vertelde ik dat ik hou van zingen en acteren en dat ik toneelles volg aan een academie in België. Ze waren alledrie heel enthousiast en zeiden dat ik zeker eens voor hen zou moeten zingen. Toen we onze lunch ophadden moesten we weer naar de les. We hadden nog Engels en Biologie, het laatste uur viel uit omdat de leraar ziek was. Na school, toen ik naar huis liep hoorde ik plots mijn ringtone. Ik zocht mijn gsm in mijn rugzak en zag Laura's naam op het schermpje verschijnen, ik drukte snel op beantwoorden.

Ik : Hi, Laurie
Laura : Hi, Soof, hoe was je eerste schooldag?
Ik : Niet slecht, heb een paar toffe meiden ontmoet, maar de lessen zijn nogal moeilijk te verstaan.
Laura : ben blij voor je dat je al wat vrienden hebt gemaakt,en maak je geen zorgen om die lessen, komt wel goed
Ik : dankje Laurie
Laura : Hoe is het nog met die jongen? Wat was zijn naam ook alweer? Harry?
Ik : Ja, Harry, hij is de zoon van Anne, en we komen goed overeen.
Laura : ooh, boyfriend material?
Ik : weet ik nie Laura, misschien.
Laura : Dus... je vindt hem leuk?
Ik : Ja, ik vind hem wel leuk, maar we zijn nu gewoon vrienden en we zien wel wat de toekomst brengt. Hoe gaat het op school?
Laura : zoals gewoonlijk, saaie lesse, maar wel tof met de vrienden enzo, alleen jammer dat jij er niet bent.We missen je.
Ik : haha, ik mis jullie ook hoor, maar ik ben nog maar drie dagen weg.
Laura : ja, maar alles is gewoon minder leuk zonder je.
Ik : aww, dankje
Laura : het is de waarheid Soof, maar ik moet nu gaan.
Ik : ok, bye, doe iedereen de groetjes van me.
Laura : zal ik zeker doen, bye.

Ik stopte m'n gsm in mijn broekzak en wandelde verder. Eenmaal bij het huis aangekomen, opende ik de deur met de sleutel die ik gisteren van Anne had gekregen. Harry was al thuis, ik liep naar hem toe in de keuken. "Hi, Sofie," zei hij en gaf me een knuffel. "Hi, Haz," zei ik en knuffelde hem stevig terug. "Want something to drink?" vroeg hij me. Ik knikte,"yeah, i'd like some water please." Ik nam plaats aan de keukentafel, en even later kwam Harry bij me zitten. Hij had een fles water en twee glazen bij. Terwijl hij de glazen inschonk vroeg hij me hoe mijn dag was geweest. Ik vertelde hem over Julia, Victoria, Elizabeth, de saaie leraren en de moeilijk te begrijpen lessen. Ook hij vertelde wat over zijn dag, en na een halfuurtje praten ging ik naar boven om mijn huiswerk te maken. Na twee uur hoorde ik iemand op de deur kloppen, "dinner is ready," zei Gemma en ging toen weer weg. Ik stopte al mijn boeken in mijn tas en ging toen naar beneden. Na het eten hielp ik Anne en Robin met de afwas. Toen die gedaan was ging ik naar boven en belde mijn ouders, we hadden een lang gesprek over school en over Engeland enzo. Na het gesprek deed ik m'n pyjama aan en ging toen weer naar beneden. We keken nog samen naar een film, en om 22u30 ging ik naar bed.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen