Foto bij Ch.67 - The Wedding

(pov Maria)
2 weken later was het zo ver. De grote dag. Samen met Denise, Danielle en Rieneke zaten we in een ruimte. We werden opgemaakt door een visagist. ‘’Tijd om je jurk aan te trekken’’glimlacht Denise. Ik knik zenuwachtig. Danielle legt haar hand op m’n schouder ‘’wees niet zo zenuwachtig’’. Ik glimlach en knik.
Ze pakt de jurk. Voorzichtig trek ik hem aan’’. ‘’Wauw, het is echt prachtig’’. Ik begon te blozen ‘’bedankt’’.
Er werd op de deur geklopt. Het was m’n vader. ‘’Jullie hebben nog 5 minuten’’glimlacht Denise en loopt met Danielle en Rieneke de kamer uit.
M’n vader keek me aan en glimlacht trots ‘’wauw, prachtig’’. Ik begon te blozen ‘’bedankt pap’’. Ik betrapte hem met een paar tranen. ‘’Huil je nou?’’. Hij schud z’n hoofd ‘’nee hoor’’. Ik kreeg ook tranen in m’n ogen ‘’niet huilen, anders moet ik ook’’. Een paar tranen ontsnappen. Hij grinnikt en veegt m’n tranen uit ‘’je moet niet huilen, dan loopt je makeup uit’’. Ik begon te lachen ‘’je hebt gelijk’’. Hij keek me aan en zucht ‘’je word zo snel groot’’. Ik glimlach en geef hem een knuffel. Hij keek op de klok ‘’kom, ik moet je weggeven’’. Ik knik en leg nog even m’n hoofd op z’n schouder. Even voelde ik me als een klein kind.
Hij liet me los en samen lopen we naar de zaal. Even haal ik adem voordat ik met hem de zaal in ga lopen en me voor eeuwig aan Joe laat verbinden. Ik keek hem aan ‘’pap’’. Hij keek me aan. Ik glimlach ‘’bedankt voor alles, voor al je steun, en alles wat je voor mij en vooral Allyson heb gedaan’’. ‘’Ik heb het gevoel niet genoeg voor je gedaan heb, en het liefst zou ik je nu gewoon bij me houden’’. Ik glimlach ‘’ik ben er klaar voor, je moet me ooit laten gaan’’. Hij zucht en knikt ‘’ik weet dat je bij Joe in goede handen bent’’. Ik glimlacht en druk nog een laatste kus op z’n wang.
De muziek begon te spelen. M’n vader glimlacht ‘’zullen we?’’. Ik haal diep adem en haak m’n arm in zijn arm en knik.

(pov Joe)
De muziek begon te spelen. Het duurde maar even later zag ik Maria aankomen lopen met haar vader. Ze zag er prachtig uit in haar jurk. Ik hield met moeite m’n tranen binnen. Ik pak haar hand van haar vader over wanneer ze tegenover me stond. ‘’Zorg goed voor haar’’fluistert haar vader. Ik knik. Maria glimlacht en kwam tegenover me te staan. Ik keek haar aan ‘’You’re beautiful’’zeg ik geluidloos.
De priester begon met z’n preek. Na het gebed kwam Frankie aangelopen met de ringen. ‘’Neemt u Joseph Adam Jonas, Maria Aminah Chace tot je wettige echtgenote?’’. Ik glimlach ‘’ja’’. De priester keek naar Maria ‘’Neemt u Maria Aminah Chace, Joseph Adam Jonas tot u wettige echtgenoot?’’. Maria knikt ‘’Ja’’.
We deden elkaar de ringen om. ‘’Dan verklaar ik uw nu man en vrouw, u mag de bruid kussen’’. Ik grijns en druk een kus op haar lippen. Iedereen begon te juichen.
Wanneer we klaar zijn gaan we naar een groot gebouw waar het feest verder gaat. Iedereen begon ons te feliciteren. Maria nam Allyson over van Denise. Denise en Paul kwamen samen naar ons toegelopen ‘’gefeliciteerd’’. Ze glimlach ‘’danku’’.
Wanneer iedereen bezig is met praten en dansen geeft Maria Allyson aan mij ‘’ik ga me even omkleden in wat makkelijker’’. Ik knik en kijk naar Allyson ‘’jij ziet er ook als een prinses uit’’. Ze keek me aan ‘’papa’’. Ik grijns.
Maria kwam terug omhult in een van boven strakke en van onder losser en korter wit jurkje terug. ‘’Je ziet er nog beeldschoon uit’’glimlach ik en druk een kus op haar lippen. Ze glimlacht ‘’bedankt’’.
Kevin en Nick kwamen naar ons toe samen met Danielle en Rieneke. ‘’Arme Maria dit worden lange nachten’’. Ik stoot Kevin aan ‘’doe normaal’’. ‘’En gaan jullie op huwelijksreis?’’. Ik knik ‘’en dat is nog een verassing’’grijns ik. Maria keek me aan ‘’nou’’. Ik grijns ‘’en ik heb ervoor gezorgd dat Allyson bij je moeder kan blijven’’. Maria keek me aan ‘’moet ik een week zonder Allyson?’’. Ik grinnik ‘’dat red je heus wel’’. Ze glimlacht ‘’wel als je me genoeg afleid’’. Ik grijns en kwam dichterbij ‘’en dat komt heus wel goed’’. Ze grijnst. ‘’ooh grose!’’begon Rieneke en trekt Nick weg. ‘’Oh grow up!’’lacht Maria en legt haar armen om me heen. ‘’Kom ik stel je voor aan een paar vrienden van me’’. Ik pak haar hand en trok haar mee de menigte in.

Yaay en dat was in het kort de bruiloft ;D

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen