Foto bij One.

Ik probeer lief naar Potter te glimlachen, die raar terug kijkt. Ik sluit snel mijn mond, en draai me met een rood hoofd om. Verdomme, wat had ik nu weer fout gedaan? 'Hey Alex.' Zei Pim, mijn enige, en beste vriend. We zaten allebei in Ravenklauw, en waren de buitenbeentjes van Hogwarts. 'We moeten maar weer eens naar Potions.' Zuchtte ik. Ik haatte het om door iedereen genegeerd te worden. Ik wilde zijn zoals... Zoals... Cho Chang. Zij trok aandacht van de jongens. Pim vond het maar niks, dat populaire gedoe. Volgens hem werd je een soort zombie, die aandacht wilde trekken van iedereen.

In de Potions les lette ik nauwelijks op, maar haalde toch een Uitmuntend. Na de les had ik het met Pim over Feniksen, toen Draco Malfoy op me af stapte. 'Euhm... Wil je met mij dansen op het Kerstbal?' Ik keek Pim verbaasd aan, en zei toen 'Ik denk er nog even over na, denk ik.' Vroeg Draco Malfoy, één van de populairste van de school, MIJ mee uit? Eerst wilde ik ja zeggen, maar ik had samen met Pim al besloten om niet naar het Kerstbal te gaan. Lekker rustig in de leerlingenkamer zitten voor het haardvuur.

'Malfoy wil je gewoon voor schut zetten.' Zei Pim nors. 'Oh, dus denk je dat ik geen date kan krijgen voor het schoolbal?' Tranen vulden mijn ogen. 'Nee, dat bedoelde ik niet, maar Malfoy is een zak.' Pim ging op zijn bed zitten. Ik ging naast hem zitten. Bij Pim was de enige plek waar ik me veilig voelde. 'Maar... Zo kan ik wel populairder worden.' Zei ik. 'Je weet hoe ik over populariteit denk, Alex.'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen